Posts

Showing posts from January 27, 2013
Image
Tentang Nacho Monreal.
1)         Apabila Pak Wenger kita sign seseorang player baru, sementelahan pula player tu entah dari kayangan mana Pak Wenger dapat, maka fan Arsenal akan tertanya-tanya akan, skill, teknik, speed, dan berbagai-bagai lagi kelebihan yang player ini ada.
2)         Nacho Monreal, 10M dari Malaga. Ini harga standard. Harga yang tak tinggi, tak rendah. Sedang-sedang kata orang tua. Hehe. Ok. Mari kita tengok dulu penampilan Nancho Monreal. Penampilan beliau yang pertama ialah ketika berada dalam kelab Osasuna B, 36 penampilan, 3 gol. Selepas itu, diserapkan masuk dalam Osasuna yang senior, 127 penampilan, 3 gol, Malaga 45 penampilan, 1 gol. Dan untuk Spain pula, 9 penampilan, 0 gol. Untuk seorang player yang dapat main Spain, kira gempak la tu. Sementelahan pula second choice left back lepas Alba.
3)         Seterusnya, mari kita lihat kelebihan dan kekurangan new gunner seorang ini. Dan sudah tentu berdasarkan statistik dan perbandingan diantara left back kelab yang…

Nacho Man ‘Sang Godot’ Arsenal?

Image
1)         Sejujurnya, aku mengharapkan Arsenal akan beli sriker. Aku membayangkan kalau Giroud injured, Walcott switch jadi centre forward, Chamberlain atau Ramsey main kanan, dan…………anda semua tahu prestasi Chamberlain untuk pertengahan season ni macam mana. Kita memerlukan seorang Sang Pentas Panggung! Ops, sebelum itu, apa itu Sang Pentas Panggung? Sang Pentas Panggung merupakan sebuah istilah dalam wayang kulit atau dalam sebuah persembahan teater yang boleh diibaratkan sebagai seseorang yang boleh mempesonakan penonton saat persembahan ditayangkan. Untuk bola sepak, aku mengibaratkan Sang Pentas Panggung sebagai seorang striker! Ya, M.U ada van perShit sebagai Sang Pentas Panggung. Swansea ada Michu. Liverpool ada Suarez. Barcelona ada Messi. Real Madrid ada Ronaldo. Semua Sang Pentas Panggung ini merupakan player yang boleh menghidupkan team saat team kelihatan akan bungkus, dan boleh juga mematikan team pihak lawan saat team sendiri bertungkus lumus mencari gol. Sang Pentas Pa…

Arsenal transfers: Gunners complete £8m deadline day signing

Image
Di Antara Comment:
Arsene Wenger: 
"Kami sangat gembira Nacho Monreal telah bersetuju untuk menyertai kami. "Kami telah memerhatikannya selama ini dan gembira telah berjaya mengesahkan perpindahannya hari ini. "Monreal adalah pemain pertahanan kiri yang kuat dengan pengalaman yang baik di peringkat kelab dan antarabangsa. "Dia seorang pemain yang baik secara teknikal, boleh membuat hantaran lintang yang baik dan juga tandukan. "Monreal akan menambah kualiti dalam skuad kami terutama di bahagian pertahanan. Kami tidak sabar untuk melihatnya beraksi." Pengulas FOX Sports :  Arsenal beruntung menandatangani Monreal kerana 1) Quality 2 ) Beliau berada di tahap terbaik 3) Harga berpatutan






Arsenal berjaya tandatangani pada saat-saat akhir untuk pemain antarabangsa Sepanyol bek kiri Nacho Monreal dari Malaga pada tengah malam semalam waKtu U.K.
MONREAL (26) telah menandatangani satu kontrak jangka panjang dengan Gunners sejurus sebelum jendela perpindahan ditutup, menurut…

Arsenal vs Liverpool 2-2 ( EMIRATES STADIUM)

Image
Arsenal : Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Walcott, Podolski, Giroud. (Santos) Liverpool : Reina, Johnson, Carragher, Wisdom, Agger, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge. (Enrique).
Sudah dijangka, dengan ketiadaan Arteta, maka tugas sebagai deep-lying midfielder dijatuhkan di atas bahu Ramsey. Di bahagian pertahanan, nampaknya tiada apa perubahan yang dilakukan Wenger. Back four yang sama, juga kesalahan yang sama. Opss, itu kita bicara kemudian. Di bahagian midfielder dan forward juga tiada apa yang berubah.
Minit ke 5 (Ya, minit ke 5!): Diulangi, ya, minit ke 5! Kesilapan yang mudah, dan mudah juga bagi Suarez meledak gol yang ke 17 buat dirinya. 1) Sagna slip (dia pakai kasut tarian ballet ke?), 2) bola pada Johnson, cross yang mudah, (crossed low yang begini serius agak bahaya, kerana peratus kemungkinan untuk bola tersebut bumping amat tinggi. Dan sepatutnya Vermaelen tenang, bukannya flying leap secara tiba-tiba) 3) bola b…

David Beckham Is Fantastic

Image
Pengurus Arsenal, ArseneWengertelah mengisytiharkanbahawaDavid Beckhambolehberkhidmatsebagai modelperananyang hebatbagi pemainmudanyasemasalatihandengan kelab.

Beckham telah menyertaiThe Gunnersuntukmengekalkan kecergasansebagaimana yang difikirkannyalangkahkerjayaseterusnyaselepas meninggalkanLos Angeles Galaxypada bulan Disember.

Wenger menegaskanbahawa dia tidakmahumenandatanganiBeckhamtetapitelahmendedahkanbahawa diasukapengaruh yang positifmempunyaimempunyaiskuadmanakala latihandiLondon Colney.


Beliau memberitahulamanwebrasmi kelab itu: "Dia hebat, itulah salahsatu sebabsaya mempunyaidiadisini (Beckham) diawal pagidansentiasamelakukan kerjayangbaik.

"Pemain muda Inggerismelihat diadan mengambilnasihat beliaudi atas padang. Beliaumemberikan nasihatyangpositif.

"Dia mempunyai kualitiyanghebatkeranadia telahmelakukandengan usaha maksimumdalam kerjayanya. Kenapa?Keranadia sukabola sepak. Beliau beradadi luar sanasebelumlatihan danselepaslatihanbeliau masih di padang dan men…

Arsenal vs Liverpool ( Preview )

Image