Posts

Showing posts from August 5, 2012

Master of chip transfered to Real Sociedad

Image
Pemain yang berusia 23 tahun bermain untuk kelab Sepanyol atas pinjaman pada tahun 2011/12, telah menjaringkan 12 gol dalam 35 penampilan Liga Primera. Arsenal mengesahkan pemindahan itu pada hari Jumaat dan mengucapkan terima kasih kepada Vela atas sumbangan beliau kepada kelab selama ini. "Semua orang di kelab ingin mengucapkan terima kasih kepada Carlos bagi sumbangan beliau kepada kelab dan mengucapkan selamat untuk kerjaya masa depan," membaca satu kenyataan di laman web rasmi Arsenal. Sociedad akan memulakan kempen Primera Sepanyol Liga dengan permainan lawan menentang Barcelona pada hari Ahad 19 Ogos.

Arsenal menjual Oguzhan Ozyakup ke Besiktas

Image
Besiktas telah menandatangani pemain tengah Ozyakup Oguzhan dari Arsenal untuk bayaran yang tidak didedahkan. Ozyakup, 19, membuat dua penampilan untuk Arsenal selepas ketibaan dari sisi AZ Belanda pada tahun 2008 tetapi tidak dapat untuk menubuhkan dirinya dalam skuad pertama pasukan. Satu kenyataan di laman web rasmi kelab itu berbunyi: "Semua orang di Arsenal ingin mengucapkan terima kasih kepada Oguzhan di atas sumbangan beliau kepada kelab dan berharap dia akan baik bagi kerjaya masa depannya." Ozyakup, yang dilahirkan di Zaandam, mewakili Belanda di peringkat belia tetapi kini telah melakukan masa depan antarabangsa ke Turki.

Katakan tidak untuk RVP ke MU

Image
Salam dan selamat sejahtera buat semua pembaca blog Arsenal Malaysia, di sini saya ingin cuma menyatakan  hasrat di hati supaya Robin Van Persie terus kekal bersama Arsenal. Pada ketika ini, skuad Arsenal senang menjalani latihan terakhir untuk bermulanya BPL yang akan berlangsung pada malam hari Raya Aidilfitri pada tahun ini berhadapan dengan pasukan yang sering mengganggu kedudukan Arsenal pada musim lepas iaitu Sunderland.

Melihat gambar di atas menyaksikan Robin Van Persie seakan-akan mahu meneruskan perjuangannya bersama Arsenal. Diharapakan beliau menukar hajatnya untuk berpindah ke Manchester United. Katakan TIDAK!! Terasa excited untuk menyaksikan perlawanan pertama dengan Kelab Penyokong Arsenal di Tawau @ Arsenal Tawau di Nururates.

Cazorla signed for Arsenal

Image
Arsenal Malaysia Blog just want to say #WelcomeCazorla.  Eager to see u along side with Arteta and Alex Song. Can't wait also to see RVP signing new contract.

Cazorla like Fabregas? Any comment

Image
Cazorla is a Gunner . 
Salam buat semua pembaca blog Arsenal Malaysia, pada masa kini ramai peminat yang masih menunggu di laman sesawang Arsenal mengenai pengesahan Cazorla sebagai pemain Arsenal secara sah.

Mengikut sumber:

Arsenaltelahselesaimenandatanganisasaranjangka panjangmereka, SantiagoCazorla. bekas pemain tengah Malaga tiba di Londonminggu lepasuntukmenjalani ujian perubatandanmenurut laporan, antarabangsaSepanyoltelahsiaplangkahkeEmirates.

PemergianCazorladari Malagaseterusnya disahkanolehEnzoMarescarakan sepasukan, yang berkata:
Dia (Pellegrini) adalah nadi pentingbagi kita, sama sepertiCazorladanRondon ianya adalah bagi Malaga.

Perancang Sepanyolrasmiakanmenjadi pemain ketiga masuk ke Arsenal pada musim panasselepasArsenalmenandatanganiPodolski danGiroudpada akhirmusim lalu. Cazorladianggap pemain yang mencipta rekod Arsenal dengan harga lebih kurang 16 juta pound.

RVP Stay or not?

Image
Pastinya sukar persoalan ini dijawab oleh mana-mana pihak kerana ke semua keputusan bergantung kepada empunya badan. Selaku peminat no 1 Robin Van Persie sudah pastinya inginkan pengekalan RVP di dalam musim 2012/13 BPL akan datang. Kehadiran jentera serangan seperti Giroud dan Podolski di dalam skuad Arsenal memberi layaran baru teknik serangan yang akan digunakan oleh Arsene Wenger seperti biasa menggunakan  kekuatan di dalam box ketika melakukan serangan.


Pada ketika ini, banyak kelab cuba memberi perhatian kepada RVP seperti Man City dan Man United. Tidak lupa juga kepada kelab Itali Juventus. Namun pendapat saya seikhlas hati RVP akan meneruskan perjuangan memburu piala bersama Arsenal. Percayalah tuan-tuan dan puan-puan.

In Arsene We Thrust..