Posts

Showing posts from September 11, 2011

Arsenal 1-0 Swansea City

Seperti yang kite tau, ini first game Arsenal menang. Jadi InsyaAllah game2 yang seterusnya akan terus dikuasai Arsenal. First game buat Mikel Arteta, Yossi Ben dan Per Mertesacker, aku rasa dorang main tak teruk sangat, almaklumlah first game, baru nak serasi kan.
Dari segi benteng pertahanan Arsenal, rasanya dah cukup mantap begitu jugak dengan tengah. Cuma, aku kurang berpuas hati dari segi 'finishing' atau penyudah yang baik. Kalau korang tgk, gol Andrei Arshavin pun santai je dan bakal dijadikan sebagai ' Funny goal in EPL '.
Manchester United dan Man City cube tgk 'finishing' dorang camne. Man U dengan Rooney dan Hernandez nya, Man City dengan Dzeko dan Aguero nya. Arsenal memang ade Van Persie dan Walcott tapi belum kemas dari segi serangan. Chamakh kene asah lagi dahi dengan kaki dia sampai tajam baru boleh make a goal dan buat Wenger percaya nak turunkan die. Arsenal kena bayar balik kebolosan 10gol dengan jumlah gol yang banyak dengan menang sekurang-k…