Posts

Showing posts from September 4, 2011

EPL: Arsenal vs Swansea

Image
Esok merupakan hari yang dinantikan orang semua penyokong Arsenal di serata dunia yang ingin pemain-pemain yang baru dibeli Arsene Wenger dan sudah pastinya kami mahu kemenangan sulong untuk saingan liga perdana Inggeris. 
Frimpong dijangkakan beraksi apabila selesai menjalani pergantungan perlawanan. Song dan Gervinho masing-masing dalam pergantungan satu lagi perlawanan. After this game, maybe diorang leh diturunkan semula. Chamakh lak bila nak masuk first team nie. Sian aku tengok ko ni bro. Relax2. Van Persie hatrik je mesti masuk ko nye. Ko tunggu je esok ek. 



Inilah senjata baru!! Nak tengok sok!! Pls Wenger. Gila tinggi Metersacker. 

Kenapa Arsenal tak menang piala?

Kalau lu nak tau, Rothschild adalah penasihat kewangan rasmi Arsenal. Lu boleh check dekat sini dan sini kalau lu tak percaya. Untuk yang tak tau, Rothschild adalah satu agen illuminati atau freemason yang amat berkuasa.

Gua tau ramai yang tau pasal illuminati dan freemason. Satu konspirasi licik pihak yahudi untuk menguasai dan mengawal dunia.

Mengikut teori konspirasi illuminati, World War II adalah peperangan yang terancang. Zionis telah merancang pembunuhan bangsa Yahudi secara besar-besaran supaya Zionis diberikan satu tanah di Palestin untuk dijadikan negara seterusnya meneruskan agenda Illuminati mereka. Dan seperti yang sedia maklum, Yahudi kini sedang menguasai dunia dari segenap sudut.

Pelantikan Rothschild bermula apabila Arsenal bercadang untuk membina stadium yang lebih besar iaitu Stadium Emirates. Dan era kejatuhan Arsenal bermula sejurus selepas pembinaan Emirates bermula.

Kalau lu perasan, ini adalah strategi yang sama yang Zionis gunakan di  WWII untuk menguasai du…

Pendapat mengenai pembelian saat akhir Arsenal

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Agak lama tak menulis di blog ini. Almaklumlah agak sibuk dengan kerja harian dan blog sendiri. Mungkin agak lewat menulis tentang pembelian pemain 'The Gunners' tapi aku nak beri sedikit ulasan dan pendapat.

Aku banyak membaca di beberapa website dan blog berkenaan pembelian pemain untuk pasukan Arsenal dan memang bermacam pendapat yang diperkatakan. Ada yang bersetuju dan ada yang tidak bersetuju dengan pemain yang dibeli. Secara keseluruhannya, aku berpendapat pemain yang dibeli tidaklah memungkinkan untuk Arsenal menjadi pasukan hebat tapi pembelian ini memadai untuk mengembalikan keyakinan kepada pemain Arsenal. Walaupun mereka tidaklah bertaraf 'bintang' namun masing-masing ada kekuatan sendiri.

Itu adalah pendapat secara keseluruhan. Berikut merupakan ulasan aku tentang pemain yang dibeli :-
1.Mikel Arteta
Rasanya Arteta yang paling popular sekali. Ada pro dan kontra dalam pembelian ni. Dari segi 'fitness' rasan…

Wilshere out of 3 months

Image
Arsenal masih memikirkanlangkah terbaik bagi perpindahan JanuariuntukHernanespemain tengahLazio dan Brazil berumur26 tahun turut berada di dalam senarai impian Wenger. Wenger percaya pemain ini mampu mengukuhkan pilihantengahwalaupunketibaanMikelArtetadanYossiBenayoun. Untuk makluman terbaru Wilshere dijangka mengalami kecederaan masa panjang selama 2 sehingga 3 bulan. Berikutan dengan ini, kekosongan dijangka Ramsey mengisi barisan tengah bersama Arteta. Arsenaljugamasihmempunyaibanyakwang untuk dibelanjakandaripadajualanSamir Nasri danCesc Fabregas. SebahagianwangitubolehpergiHernanesyangmenjaringkan11kalidalam 36perlawananuntukLaziopadamusim2010/11Serie.