Posts

Showing posts from August 21, 2011

Antara Wenger dan Arsenal

Image
Aku, Ben Carlinson/Heikal mungkin masih baru dalam dunia bola sepak. Namun perhatian yang aku berikan dalam arena bola sepak telah dilakukan sejak kecil lagi. Jadi harini aku ingin berkongsi segala permasalahan yang dihadapi Arsenal dan pemainnya.
Samir Nasri
Beliau pemain yang bagus dan kini mencapai tahap terbaiknya. Rasanya satu kerugian bila Nasri keluar dari Arsenal kerana prestasinya mungkin turun naik di ManCity. Nasri kini berumur 24 tahun mungkin akan menghabiskan sisa hidup yang penuh dengan wang di City.
Alasan Nasri keluar dari Arsenal adalah kerana gaji yang tidak tinggi dan tiada piala sepanjang 3 tahun bersama The Gunners. Nasri seharusnya mencontohi pemain seperti Thierry Henry. Beliau adalah star dan bermain mati-matian kemudian mendapat piala. Setelah mendapat piala baru gajinya dinaikkan. Itupun beliau tidak pernah berhajat agar gajinya dinaikkan. Arsene Wenger sendiri yang menambah gaji Henry. Nasri demand gaji yang tinggi tapi piala masih belum dikutip? Mari kita li…

EPL Preview: Manchester United FC vs. Arsenal FC

The Wednesday’s win for AFC in Udinese that saw them qualify for the Champions League Group Stage, has lifted any tension from the Arsenal squad and it is predicted that we will see a much more convincing team against Manchester United this Sunday (tomorrow). AFC will travel to Old Trafford, trying to get the first win in this season’s BPLPremier League.

It is true that Arsenal were suffering a from a dip in confidence following last weekend’s defeat to Liverpool but, regardless of tomorrow's result, it is expected to see a different team turn up this weekend due to suspension and injuries, which is interesting on who will step up for the team as 1st eleven. Also, irrespective of the result at Old Trafford this Sunday, AW also has time to get in the new faces he needs, as he said, 3 players. AFC, f course will have an all-away game against the TOP 6 side, except for Liverpool, and also, quite a tough draw in UCL but luckily, drawn against Shrewsbury Town for Carling Cup match on 1…

Selamat Menyambut Hari Raya

Image
Kami dari Arsenal Malaysia dot Blogspot dot Com ingin mengucapkan Selamat Hari Raya buat semua pengunjung setia blog ini. Walaupun terdapat entri-entri yang tidak memuaskan hati pihak-pihak tertentu, saya menyusun jari memohon kemaafan. Ingat! Berhati-hati di jalan raya. 
Jangan lupa match: MANCHESTER UNITED - ARSENAL 11:00 MALAM / (L) ASTRO 817 , 830 &  831 .

EPL: Manchester United vs Arsenal

Image
Szczesny Jenkinson      Djourou     Vermaelen      Sagna Lansbury Ramsey     Rosicky
Walcott                               Arshavin van Persie
Bench: Fabianski, Miquel, Traore, Chamakh, AOC, Miyaichi, Koscielny Whatever warning from Manchester United! I will take easy to face MU fans tomorrow. Whatever result win or lose I'm a Truely Gooner. I accepted! Hopefully Arsenal will play in well and do it just for the fan and Hari Raya. Make it as a gift for us. ( Arsenal Fan in Malaysia). We are still waiting from Arsene Wenger for the next signing.

Szczesny with girlfriend

Image

Hazard and Elia on Arsenal's Radar

Image
SelepasberlepasFabregas danNasri,hari ini, Arsene Wengerakanmenerimapemainbaru.HampirberakhirpembelianEdenHazard,yang akantibadariLilleuntuk30juta euro.Pada waktu petangbolehtibapermitkelabPerancisuntuk memindahkan.

Champion League Draw 2011/2012

Image
Key Player in Group F

ARSENAL (Robin Van Persie,Thomas Vermaelen,Theo Walcott)
Marseille (Loïc Rémy,Lucho González,Mathieu Valbuena)
Olympiakos (Dennis Rommedahl,Vasilis Torosidis,Albert Riera)
Borussia Dortmund (Mario Götze,Shinji Kagawa,Lucas Barrios)

Luahan hati dari Bro Azman Hassan

Keadaan di Arsenal sekarang ini makin menguatkan keyakinan saya bahawa bukan Arsene Wenger yang membuat keputusan muktamad untuk menjual pemain2 terbaik yang ada, tapi atas keputusan 'board of directors' Arsenal FC..
Saya tetap percaya setiap kali Wenger berkata dia tidak bertujuan menjual seseorang pemain, sememangnya beliau serius untuk mengekalkan mereka dan bukan kehendak beliau untuk menjual mereka... dan bila penjualan benar2 berlaku, itu adalah keputusan para pentadbir yang lebih berkuasa dan ianya di luar kuasa Wenger sebagai pengurus pasukan...
Sebagai peminat, walaupun keadaan ini seperti tidak dapat diterima akal, amat payah dan begitu pedih untuk diterima, namun saya masih optimis bahawa mereka sebenarnya ingin memulakan sejarah baru, sebuah kelahiran ARSENAL FC BARU.. satu2nya kelab yang ZERO HUTANG...
Ini pastinya akan mengambil masa beberapa tahun lagi untuk benar2 mencapai matlamatnya... Tapi sebagai salah seorang peminat dari berjuta2 peminat Ars…

Former Arsenal (Nasri) meet former Arsenal (Viera) in Man City

Image

Time for Champion Draw

Undian Kumpulan Liga Juara - Juara 2011/2012
26/08/2011 (Jumaat) 12:00 Pagi / Astro 812 & 832
Tabung 1
Manchester United Barcelona Chelsea Bayern Munich Arsenal Real Madrid Porto Inter Milan
Tabung 2
AC Milan Olympique Lyonnais Shakhtar Donetsk Valencia Benfica Villarreal CSKA Moscow Marseille

Playoff CL: Udinese 1- Arsenal 2 pic and video

Image
First of all, I would to say thanks you to all my writer, always helping and supporting. I am really appreciate what are you doing. Doesn't matter! What the amazing started from Arsenal in Europe. Traveled to Italy just to find Win! And now we win tonight. Without Nasri and Cesc, I still believes Arsene Wenger and Arsenal can alive without them ( Nasri and Cesc).

Arsene Wenger tetap optimis

Image
Memandangkan musim perpindahan bakal berakhir dan hanya mengambil masa beberapa hari sahaja lagi, Ben nak ingatkan fans Arsenal bahawa Arsene Wenger tetap akan membawa masuk pemain baru memandangkan hasil penjualan Fabregas dan Nasri membawa kepada keuntungan.


Arsenal dikatakan sangat berminat dan terdesak untuk mendapatkan pemain tengah Perancis, Yann M'Villa. Arsene Wenger sanggup menaikkan tawarannya dari 15 juta hingga ke 20 juta.
Arsene Wenger juga akan berusaha sedaya upaya untuk menguatkan pasukannya dan mudah-mudahan berjaya hingga sampai ke puncak. Sokongan fans amatlah diperlukan.

Terdapat beberapa berita buruk yang Ben terima dari pemain Birmingham City, Scott Dann. Beliau pemain yang berprofesional serta versatile. Disebabkan bakatnyalah KING KENNY atau Kenny Dalglish sangat berminat untuk menandatanganinya. Pemergian Sotirios Kyrgiakos ke Wolfsburg menyebabkan Kenny terdesak untuk mendapatkan khidmat beliau. Harga yang ditawarkan Liverpool sama dengan tawaran Arsenal iai…

The revelation of emotional sickness running through the blood veins of Arsenal Supporters, Glory Hunters and Arsene Wenger. [Part 2]

Let's say second goodbye for Nasri

Image
Nasri deal done. Tranfers paling terkejut dan mengejut adalah mengenai Nasri. Konon masih sayangkan Arsenal la. Wenger bagi dia main time lawan Liverpool la. Boleh lak sempat training dengan Arsenal before fly nak lawan Udinese. What the hell. Macam-macam la kerenah ko Nasri. But, everything settled after Nasri signed for Manchester City. Kan senang. Tak perlu serabut da. Fuh! Wenger sanggup terima risiko amat besar bagi dirinya. But saya percaya Wenger. Everthing deal done is depends on Arsenal's board. What to do next, I believed Wenger will sign two players before transfer window will close. Sape? Hazard kate tak nak. Kaka juga pun begitu. Sape lagi yg tinggal. Sure Wenger pening nie.. :D

Webb on duty MU vs Arsenal clash

Image
Habis2

Fabregas need fight his position at Barca

Image
BARCELONA - Cesc Fabregas mendedahkan dia meninggalkan Arsenal kerana tidak mahu membiarkan dirinya berkarat di kelab itu.
Bintang Sepanyol itu menyertai Barcelona dalam perjanjian bernilai 40 juta pound (RM197 juta) minggu lalu.
"Saya sedikit berkarat, saya perlukan perubahan. Perkara paling mudah ialah terus menetap di Arsenal, bermain setiap perlawanan.
"Kami juga sentiasa beraksi dalam Liga Juara-Juara, sentiasa mencabar kejuaraan.
"Namun saya perlukan satu motivasi untuk menyerlahkan kebolehan sebenar yang terpendam dalam diri saya," katanya.
Fabregas, 24, akan bersaing dengan Xavi, Andres Iniesta dan Thiago Alcantara bagi mengisi posisi barisan tengah di Nou Camp.
Tambahnya: "Mungkin ini waktu yang tidak sesuai untuk kembali ke Barca berikutan persaingan merebut tempat dalam kesebelasan utama begitu sengit.
"Namun saya perlukan cabaran baru dalam hidup."
Penampilan Fabregas dalam La Liga tertangguh ekoran mogok yang dilancarkan kesatuan p…