Posts

Showing posts from August 14, 2011

Hampanya Insan Bernama Eboue dan Eduardo Tentang Game semalam

Image
hari sedih buat ex gunners






Ulasan Arsenal vs Liverpool FC

Image
Kekalahan pertama di halaman sendiri memang sukar untuk terima bagi mana-mana penyokong atau kelab-kelab di serata dunia. Malam ini menimpa Arsenal dan juga Everton kerana terpaksa akur dengan kehebatan lawan. Tahniah juga kepada pemilik kelab QPR, Tony Fernandes Malaysia - pemilik Air Asia kerana first debut menang ke atas Everton. Looks Amazing. 
Ulasan mengenai perlawanan Arsenal menentang Liverpool. Ternyata kehilangan Song dan Wilshere memberi impak besar untuk melakukan serangan. Pemain tengah Frimpong dan Ramsey agak goyah lebih-lebih lagi Ramsey. Memang terlaku sukar untuk mengemudi di barisan tengah. Ashravin juga tidak menunjukan permainan kualiti kerana sering mengawal bola bersendirian. Tidak lupa Walcott, pun sama jer. RVP! just playing fancy but didn't means well. Tepukan gemuruh dari penyokong untuk Frimpong walaupun menerima kad kuning kedua namun kehadirannya di barisan tengah agak menggerunkan pihak lawan. Kecederaan belakang Koscielny menambah injury list Wenger.…

EPL: Arsenal vs Liverpool Review from Achai Kidal

The revelation of emotional sickness running through the blood veins of Arsenal Supporters, Glory Hunters and Arsene Wenger. [Part 1]
Today, on the 19th Auguest 2011, after a few days of double action pack of Newcastle [BPL] and Udinese [UCL play-off] match, just a few hours before the 2nd match with Livepool, and also just a few days away from the closing date of summer transfer, it is noticeable that many section of those whom are related directly and indirectly to the Arsenal Football Club [AFC] have been questioning too many things on the failure of Arsene Wenger on the direction of the AFC, one of the premier league club which rich with its own historical background.
For Arsenal Supporters,
It should be reminded though, that this is the 2nd BPL game, and yet still AW was not able to make major signing. The latest acquisition is the unproven Joel Campbell, 20 on the senior europian competition. Of course the AFC starting season was not helped by what seemingly as depleting squad, wi…

Welcome to new writer

Image
Salam to all,

As admin in this blog, I glad to say welcomed to new writer in this blog. He is Achai Kidai. Welcome to you bro.

Tactical Line Up: Arsenal vs Liverpool FC

Image
Wenger vs Daglish: Who is more intelligent??

Kehangatan semakin terasa untuk berhadapan dengan Liverpool FC berikutan ramai pemain Arsenal terjerat dengan masalah kecederaan dan denda. Kita kehilangan tonggak utama seperti Gibbs, Wilshere, Song dan juga Gervinho. Apa rahsia Wenger. Berikut adalah taktikal yang sempat diambil dari web yang membincang mengenai manakah taktikal yang sesuai. Gerun Seh!

Sumber : http://www.lfconline.com

The idea of Tony Fernandes in business's field

Tony Fernandes has completed his takeover of Queens Park Rangers.The Air Asia tycoon now has a 66 per cent stake, buying his shares from Bernie Ecclestone and Flavio Briatore. Lakshmi Mittal will retain his 33 per cent stake in the Premier League club. Fernandes said: "I lived in Uxbridge Road for many years and grew up around the area. "Everyone knows I’ve followed West Ham all my life, but I’ve always had a soft spot for QPR. "Rangers were one of the first teams I watched as a child at Loftus Road. "The opportunity to get involved with the Club was mentioned to me by the previous owners and here I am. "I’ve always wanted to be involved in football and the appeal of a London Club, like QPR, was too good an opportunity to turn down. "It’s funny how life has a way of spinning things round. It goes full circle sometimes. "QPR is a raw diamond and hopefully I can contribute into turning it into a diamond."
Fernandes added: "I have ambitio…

Let's say goodbye for Nasri

Image
This picture showed us the gooners at North London.

Cesc just win his first's cup with Barca

Image

Wallpaper from AMG Facebooker

Image
Download Link : Here

Latest Transfer Stories #2

Image
Assalamualaikum dan hye kepada fans Arsenal. Rasanya Ben dah lama tak update kat sini sebab sekarang kerap bukak puasa kat luar. Bile dah dapat sentuh laptop ni, pastinya akan terus meng-update psl perpindahan pemain lah kan.


Former Arsenal melaporkan bahawa Arsene wenger sangat berminat untuk mendapatkan pemain France : Marven Martin. Kalau melihat dari segi fizikal dan mental boleh tahan jugak mamat ni. Pemergian Fabregas tak bermaksud Arsenal akan terus down melainkan Wenger membeli pemain yang ade kualitinya.


Scott Dann akan turun mewakili kelabnya Birmingham City untuk bermain di Liga Eropah. Arsenal dikatakan sangat berminat untuk mengambil Scott Dann di atas cara beliau bermain. Harap2 Wenger boleh cepat sikit yeah!


Gary Cahill cume berharga 16juta pound. Tipulah kalau kata Arsenal takde duit. Pembelian tak berbaloi Alex-Oxlade Chamberlain berharga 15juta pound. Kalau Wenger boleh spend untuk Alex-Oxlade, Wenger mesti invest untuk Cahill jugak. Arsenal perlu menguatkan lagi bahag…

Champions League qualifying playoff first leg report Arsenal vs Udinese

Image
KecederaanuntukGibbs&Djourou dan gol oleh Walcott menjadi penyumbang kepada kemenangan Arsenal pada malam ini. Saya tidak pasti sama ada kecederaan ini mengambil tempoh beberapa hari. GibbsmenggantikanolehDjouroupadaseparuh masa pertamaselepaslelakiInggerismengalamikecederaan hamstring. Malangnya, pemain antarabangsaSwisssendiritelahdigantikansembilanminit berikutan masalah hamstringjuga.

Arsenalmendahuluiselepas empatminit perlawanan hasil jaringan Theo Walcott meletakkan Arsenal membawa satu gol ke atas Udinese pada perlawanan berikutnya di Udinese. CarlJenkinsondanEmmanuelFrimpongdimasukkan pada separuhkedua.

Captain vs Vice Captain Robin Van Persie vs Thomas Vermaelen

Image

Possible line up Arsenal vs Udinese

Image

New Arsenal's Fan Chant to Samir Nasri

Image
Nanananana Samir Nasri Nasri Nasssri now changed to this. Let's hear together.



Tindakan perubahan ini menimbulkan kekecewaan kepadanya yang menunjukkan ketidakhormat penyokong Arsenal kepada beliau. Penyokong just need the loyalty from the player. That's all.

Fabregas kissed back Barcelona FC badge

Image
Cesc Fabregas telah menandatangani kontrak lima tahun bersama Barcelona untuk melengkapkan kariernya untuk kembali ke Nou Camp selepas lapan tahun bersama Arsenal.

Sesuatu perjanjian, yang dikatakan bernilai £35 million untuk pemain ini. So, we just pray GOOD LUCK for Cesc Fabregas. Peninggalan Cesc ke Barcelona memberi kekecewaan kepada Wenger yang menganggap hubungan mereka adalah sebagai bapa dan anak. Berita Lanjut.

Newcastle and Arsenal faced FA Charge

Image
Salam hormat buat semua pembaca, di sini saya update pantas mengenai cerita-cerita Arsenal FC. Berikutan perlawanan antara Newcastle vs Arsenal tempoh hari, kedua-dua pasukan ini dikatakan akan dikenakan tindakan FA kerana kegagalan mengawal pemain di dalam perlawanan. Berita Lanjut. Alex Song dikatakan turut mengalami nasib yang sama berikutan kekasaran memijak kaki Joey Barton.