Posts

Showing posts from June 12, 2011

Transfer Corner: Gervinho Hampir Ke Arsenal!

Image
Perkembangan terbaru mengenai desas-desus perpindahan pemain baru ke Arsenal bakal terjawab dalam masa terdekat ini. Selepas berjaya membawa masuk pemain muda dari Charlton, Carl Jenkinson..Arsenal bakal memuktamadkan perpindahan pemain dari Lille iaitu Gervinho. Maklumat yang diterima mengatakan yang Arsenal bakal mengeluarkan 10.5M bagi penyerang yang berasal dari Ivory Coast ini. Tapi selagi belum disahkan dalam Arsenal.com aku tak nak sahkan perpindahan terbaru ini lagi.
Sedikit tentang Gervinho, penyerang yang berusia 25 tahun ini merupakan penyerang prolifik skuad Lille musim lepas. Beliau telah menjaringkan 15 gol dan 10 assist kepada kejayaan Lille merangkul kejuaraan berganda musim lepas dalam Liga Perancis. So harap ini merupakan perpindahan berbaloi Arsenal musim ini bagi mempertajamkan lagi serangan Arsenal yang digalas oleh Robin van Persi sebelum ini.
Selain Gervinho, Sebastian Larsson pula bakal kembali ke pangkuan Arsenal selepas berkelana selama 6 tahun. Tetapi nie hany…

Should Arsene leave Bendtner??

Image
PenyerangNicklasBendtneryang dikehendakiolehsekurang-kurangnya empatkelab.

Pemain tinggi lampai Denmark ini adalahdipercayai menjadiburuan Sporting Lisbon dengan tawaran£7m, walaupunBorussia Dortmund,BesiktasdanHamburgmasing-masing mencuri tumpuan untuk mendapatkan pemain ini.

Bendtnertelahmenyatakan hasrat beliau untuk meninggalkan pada musim panas ini.

Danternyata bahawaArsenalArseneWengertetap tidak mudah untuk melepaskan pemain dan memnyediakan harga terbaik sekiranya ini melepaskan khidmat pemain yang berusia 23 tahun ini.

Bendtnerberasa tidak selesa pada ketika kerana beliau hanya berada di bangku simpanan.