Posts

Showing posts from June 5, 2011

Carl Jenkinson Permata Baru Arsenal!

Image
Aku rasa tak terlambat lagi untuk aku mengesahkan pemain baru Arsenal pertama musim ini. Carl Jenkinson yang bermain untuk Charlton Athletic musim lepas kini sah menjadi milik Arsenal dengan nilai perpindahan dirahsiakan. Pemain berusia 19 tahun ini merupakan prospek terbaik bagi menyambung kelangsungan pertahanan kiri Arsenal. Jenkinson merupakan pemain muda dari Finland dan musim lepas telah berjaya beraksi dalam kesebelasan utama Charlton dan mendapat tempat sehingga penguhujung musim lepas. Bagi aku dengan kompomnya pemain pertahanan kiri baru ini, Wenger mungkin akan menjual Clichy musim ini atau membiarkan beliau pergi dengan perpindahan percuma musim depan.
Bagi korang yang tak mengenali lagi sapa Carl Jenkinson nie, boleh melihat aksi beliau bersama Charlton musim lepas dalam video di bawah ini. Jenkinson yang beraksi sebagai pemain pertahanan kiri boleh juga bermain sebagai pertahanan tengah serta defensive midfielder Adakah Wenger akan terus menggunakan polisi beliau untuk me…

Nasri Buka Peluang Sertai Man Utd!!!?

Image
Seperti yang aku jangka, Samir Nasri masih lagi samar2 mahu menandatangani kontrak baru selepas masih tidak bersetuju dengan nilai kontrak yang ditawarkan. Ini membuka peluang kepada musuh ketat kita iaitu Manchester United untuk merampas Nasri dari Arsenal. Wohhh Nasri, kenapa ini bakal terjadi...?? Mungkin pasal Arsenal dah lama tak menang piala sejak pemain berusia 23 tahun nie berhijrah ke Arsenal 3 musim lepas.
Kenyataan terbaru Nasri kepada media France, Nasri menyatakan kesamaran untuk menandatangani kontrak baru tetapi tidak menolak kemungkinan menyertai Manchester United sekiranya ada tawaran yang kukuh dari Red Devil. Ini susulan kenyataan Evra yang beberapa hari lepas menghasut Nasri agar menyertai Red Devil sekiranya mahu menjadi juara. Perghhh kalau Nasri blah, lagi bala Arsenal musim depan nie. Hope Wenger cepat2 ikat kontrak baru dengan Nasri, kasi je la gaji yang di demand tu..!!!

CitCat Gunners: Gossip Pemain Yang Bakal Berhijrah Dari Arsenal!!

Image
Salam Gooners semua, sori sebab aku dah menghilang lama..bukan sebab prestasi Gunners sejak kalah Carling Cup ritu...but aku banyak komitment, Keja+Belajar+Kawen= mmg Busyyyy...hehe...Okey aku lepas nie akan cuba memberi info2 terbaik kat korang yang setia bersama ArsenalMalaysia walaupun hampir sebulan tidak diupdate..mungkin ada yang kecewa dengan prestasi Gunners,tapi kita sebagai penyokong yang setia..patut memberi sokongan sepenuhnya...betul??? So entry kali nie aku nak highlight beberapa pemain yang bakal meninggalkan Arsenal musim ini.
Bermula dengan kapten pasukan kita, Cesc Fabregas..Baru ini Barcalona yang kembali mengganas di pentas Eropah selepas menang 3-1 keatas Manchester United (sian penyokong depa) telah membuat tawaran baru untuk membawa Cesc pulang ke Nou Camp. Tapi Wenger menegaskan yang akan menahan Cesc dari meninggalkan Arsenal. Aku setuju Wenger tak kasi dia pegi, tapi kalau prestasi yang ditunjukan sepanjang musim lepas, aku rasa baik la Wenger lepas ja dia den…