Posts

Showing posts from March 20, 2011

Pemain Arsenal dalam skuad antarabangsa

Image
14 ahli dari skuad utama Arsenal telah dipanggil oleh negara mereka untuk aksi antarabangsa.

Jom lihat siapa mereka yang terlibat itu.(Sumber: http://thegunnersmalaysia.blogspot.com/)

Di hati Arsenal, di fikiran United

Image
Siapa lagi pemain Lagenda terbesar Arsenal kalau bukan Tony Adams. Pemain pertanahan untuk skuad the Gunners ini bermain selama 2 dekad dan memenangi 4 gelaran untuk Division Pertama/Liga Perdana sepanjang khidmatnya di kelab itu. Di sini Adam bercerita tentang permainan di bawah bimbingan Arsene Wenger, kemasukkan kembali Jens Lehmann ke kelab dan peluang Arsenal memenangi gelaran Liga Perdana pada musim ini...


(Sumber: http://thegunnersmalaysia.blogspot.com/)

RAMSEY: KEMBALIKAN JERSI AKU SEMULA, JACK !

Image
Jack rampas tempat saya! Ramsey katakan kepada rakan sepasukan Arsenalnya, 'Aku mahukan jersi aku kembali'


Oleh Neil Moxley

Aaron Ramsy mengakui bahawa semenjak 12 bulan lepas dia merasa iri hati dengan arah tuju Jack Wilshere.

Sepanjang pemain dari Wales ini meneruskan pemulihannya dari kedasyatan kecederaan buku lalinya selepas satu terjahan dari pemain Stoke Ryan Shawcross, seorang pemain mudameningkat naik yang hampir menggantikan tempatnya dalam pasukan Arsenal.
(Sumber: http://thegunnersmalaysia.blogspot.com/)

Suasana Di Bilik Persalinan Menjelmakan Misteri

Image
Salam dan selamat sejahtera semua. Kali ini, artikel bukan mengenai perlawanan yang lalu, namun lebih kepada pemerhatian dan berfikir sejenak. Kerap kali rehat separuh masa pertama akan menjadi tumpuan para penganalisis untuk berbincang mengenai overall perlawanan pada separuh masa pertama. Namun, pernahkan kita semua terfikir apa sebenarnya yang berlaku di dalam bilik persalinan ketika itu..??
~Bilik Persalinan Para Pemain Arsenal~
Bagi saya sendiri, waktu rehat 15 minit selepas tamat separuh masa pertama merupakan suatu ketika yang mampu membawa kesan; sama ada kesan positif atau kesan negatif. Mengapa saya berkata sedemikian..? Ini kerana 15 minit sudah cukup untuk menaikkan semangat para pemain dalam mengharungi separuh masa kedua. Pengaruh psikologi terutama oleh pengurus dan kapten boleh menjadi tonik yang mujarab kepada pasukan lebih-lebih lagi jika pasukan tersebut memerlukan kemenangan.
Masih ingatkah lagi jika tidak silap, dua musim yang lalu ketika Arsenal menentang Chelsea. A…

Wenger - Harapan masih ada

Image
BIRMINGHAM - Arsene Wenger menegaskan, semangat Arsenal belum luntur untuk memburu gelaran Liga Perdana, walaupun mensia-siakan peluang merapatkan jurang mata dengan pendahulu, Manchester United apabila seri 2-2 menentang West Bromwich Albion.

Gunners kini dipisahkan lima mata dengan United setelah gagal mengalahkan Albion, kelmarin, pasukan yang berada dalam zon penyingkiran.