Posts

Showing posts from March 6, 2011

Diaby, Denilson, Almunia

Image
Salam kepada semua fans Arsenal. Satu lagi episod duka yang perlu kita tempuhi dalam tempoh masa 12 hari. Tewas kepada Birmingham (Final Piala Carling), gagal merapatkan kedudukan mata setelah seri 0-0 dengan Sundalland, ditunjukkan jalan keluar dari saingan Champion League oleh Barsial dan terbaru... ya paling terbaru sekali lagi ditunjukkan jalan keluar dari saingan Piala F.A oleh seteru utama, Man U.
Berdasarkan pemerhatian, Incik Alex Young Ferguson tidaklah menyenaraikan pasukan yang kebiasaan digunakan. Kali ini Incik Alex menggunakan anak kembarnya yang ternyata memberi impak kepada taktikal MU. Dari side Arsenal, Incik Wenger pula seperti biasa menyenaraikan pemain-pemain yang sama cuma Gibbs menggantikan Clichy manakala Almengelamunia menggantikan wojciech szczesny yang cedera jari pada perlawanan tempoh hari. Tidak ketinggalan Fabregas juga direhatkan akibat masalah hamstring kembali berulang.
Harapan melihat Arsenal menambah duka Man U tidak kesampaian apabila F…

FA Cup Sixth round : Manchester United vs Arsenal

Image
Mari kita lupakan seketika mengenai kekalahan kita ke atas barcelona yang sememangnya kita dicuri oleh Barcelona gara-gara pengadil yang bodoh melayangkan kad kuning kedua kerana Van Persie berada di dalam keadaan offside. Apa yang paling penting perlawanan Arsenal ke atas Manchester pula. Berdasarkan lineup yang dinyatakan diatas, kedua-dua pasukan mengalami masalah barisan utama yang perlu diturunkan. Arsenal kekurangan defensive midfielder dan mungkin ini memberi laluan kepada diaby untuk dibariskan. bendi disimpan. Kiri dan kanan rosicky dan nasri. standard tactical yang ada di dalam pemikiran wenger. bendi sesuai diletak sebagai super sub bersama ashravin mungkin sebagai back up tactical. berbalik kepada barisan Manchester ternyata mereka mengalami masalah dari segi winger. mungkin dari segi ini arsenal boleh mengubah cara permainan atas kekurangan yang dihadapi oleh pihak lawan. come on arsenal. for your fans. please.

Barisan berkemungkinan untuk FA Cup

Image
(Sumber: http://thegunnersmalaysia.blogspot.com/)

Never Say Give Up Gunners

Image
Kamu punca!!
what's joke you do?
Tiada ungkapan paling indah yang kuucap melainkan Reff Bodoh,ternyata keputusan pengadil adalah segalanya. Walaupun kebodohan pengadil yang melampau berat sebelah kepada Barcelona. Namun dengan keputusan yang memaksa Arsenal berputih mata dengan cara rompakan oleh Barcelona oleh pengadilnya Massimo Busacca. Ternyata anda gagal dalam perlawanan tersebut.Arsenal Train Ahead Of Barcelona - PICTURES

Image