Arsenal 1-0 Swansea City


Seperti yang kite tau, ini first game Arsenal menang. Jadi InsyaAllah game2 yang seterusnya akan terus dikuasai Arsenal. First game buat Mikel Arteta, Yossi Ben dan Per Mertesacker, aku rasa dorang main tak teruk sangat, almaklumlah first game, baru nak serasi kan.

Dari segi benteng pertahanan Arsenal, rasanya dah cukup mantap begitu jugak dengan tengah. Cuma, aku kurang berpuas hati dari segi 'finishing' atau penyudah yang baik. Kalau korang tgk, gol Andrei Arshavin pun santai je dan bakal dijadikan sebagai
' Funny goal in EPL '.

Manchester United dan Man City cube tgk 'finishing' dorang camne. Man U dengan Rooney dan Hernandez nya, Man City dengan Dzeko dan Aguero nya. Arsenal memang ade Van Persie dan Walcott tapi belum kemas dari segi serangan. Chamakh kene asah lagi dahi dengan kaki dia sampai tajam baru boleh make a goal dan buat Wenger percaya nak turunkan die.
Arsenal kena bayar balik kebolosan 10gol dengan jumlah gol yang banyak dengan menang sekurang-kurangnya 3-0 one game. Btw, harapnya Arsenal akan terus melakukan anjakan paradigma dan mengekalkan momentum permainan dorang.

Harini jugak last day aku menulis kat blog ni, so kalau ada salah silap atau terkasar bahasa pada sesiapa dalam penulisan aku, harap dapat dimaafkan dengan hati yang terbuka.

In Arsene We Trust !

Comments

  1. time tu aku tunggu debut of Chu-Young dgn Santos..malangnya hanya memanaskan bangku simpanan...lack match fitness agaknya. Apapun, Van Persie nie aku tgk makin merisaukan...lost shot dan kurang...try pun jarang. Bahaya nih!

    ReplyDelete
  2. tu lah pasal, santos ni lak injured lg!!

    ReplyDelete
  3. heikal, ko nak g mana? apsal stop menulis

    ReplyDelete
  4. suka tengok acabin celebrate.. haha.. nmpk cute..

    ReplyDelete
  5. Alkisah : haha sayang jugak kau kt aku. aku ingt nak create blog epl baru nanti.

    ReplyDelete
  6. aku sokong dengan Heikal pasal bab 'finishing'. Nyatanya corak serangan kita memang tumpul. Ramsey tak bley hold bola sebagus Wilshere. Arteta shud play more on the attacking part instead of defensive. Letak dia atas sket bawah Persie, kompom cun. v.Persie susah betul nak try long shot. Risau dehhh!

    ReplyDelete
  7. arsenal klh lgi smlm....ape cter....???

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil