United pemain bertaraf bintang - Arsene Wenger


Kekalahan memalukan dalam sejarah EPL Manchester Utd 8-2 Arsenal.

Terlalu kejam jika fans Arsenal terus menghukum Arsene Wenger, ini kerana beliau tidak mempunyai pilihan. Ketiadaan pemain seperti Sagna, Varmaelen, Diaby, Gervinho, Alex Song, Wilshere serta pemergian dua bintang Arsenal Fabregas dan Nasri kemudian tewas 8-2 dianggap sebagai kekalahan tidak relevan!

Malah, Sir Alex Ferguson, jurulatih Man United sendiri menyuruh agar Arsene Wenger tidak meletakkan jawatan dan menganggap kemenangan terhadap Arsenal itu kemenangan yang tidak bersaing. " Selalunya apabila berhadapan dengan Arsenal kami akan berasa susah tetapi pada hari ini kami memanfaatkan peluang yang ada " ujar Ferguson. Arsene Wenger sendiri mengaku yang beliau takkan sesekali meletakkan jawatannya buat masa ini selagi pasukannya belum stabil.

Kalau nakkan pengganti Arsene Wenger memang banyak tapi cara permainan mungkin akan berubah dan dah tak best lagi. Nama Guus Hiddink, Jose Mourinho antara calon-calon yang sesuai menggantikan tempat Wenger. Sebelum Wenger pergi, beliau nak tinggalkan satu kenangan yakni piala yang paling berharga buat dirinya.

Jadi sekarang ni terserah pada fans Arsenal samada nak berada di belakang Wenger lagi atau meninggalkan pasukan yang kian suram ini.

In Arsenal We Trust !


Comments

  1. yes.in wenger we trust

    If You're Still A Gooner And No Matter What Happens You'll Be Always A Gooner ♥"

    ReplyDelete
  2. in wenger arsenal jadi sengal

    kah kah kah kah kah

    ReplyDelete
  3. Sir Alex Ferguson is THE BEST !!

    ReplyDelete
  4. tu la lain kali jgn Ego sgt..,,mmg wat pengajaran kt weneg tu..,

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil