Hazard and Elia on Arsenal's Radar

Selepas berlepas Fabregas dan Nasri, hari ini, Arsene Wenger akan menerima pemain baru. Hampir berakhir pembelian Eden Hazard, yang akan tiba dari Lille untuk 30 juta euro. Pada waktu petang boleh tiba permit kelab Perancis untuk memindahkan.

The Gunners mencari bakat baru untuk mengukuhkan skuad mereka sebelum tarikh akhir pemindahan tamat pada Rabu depan dan memerlukan bakat kreatif yang baru selepas menjual Samir Nasri dan Cesc Fabregas ke Manchester City dan Barcelona masing-masing.

Wenger mempunyai dana untuk berbelanja dengan wang yang dijana dari berlepas mereka dan harus dapat menarik pemain yang berkualiti tinggi selepas memastikan perkembangan ke peringkat kumpulan Liga Juara-Juara UEFA.

Dia sedang mempertimbangkan pilihan dan kini dipercayai telah mengenal pasti antarabangsa Belanda Elia sebagai sasaran pemindahan.

Hamburg menolak tawaran dari Juventus untuk Elia awal perpindahan tetapi ketua jurulatih pasukan Jerman, Michael Oenning, yang diterima pada hari Khamis bahawa persembahan beliau pada awal musim ini belum cukup baik.

Elia adalah di bawah kontrak di Hamburg hingga 2014 selepas tiba di kelab itu dari FC Twente dengan bayaran sekitar £ 7.5million dua musim panas lalu.

Comments

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil