Transfer Corner: Arsenal Cari Pengganti Cesc Fabregas??

Agaknya dah lama aku tak update perkembangan terkini the Gunners..Bukan pa, almaklum la bz ngan kerjaya..hehe..wokeh berbalik pada perkembangan terkini skuad Arsenal. Baru nie Barcelona dah membuat tawaran terbaru kepada Arsenal untuk membawa Cesc ke Nou Camp..tapi dengan tawaran hanya 27 juta Pound, Arsenal menolak dengan baik tawaran tersebut. Kenapa murah sangat kan??Padahal Cesc merupakan antaran midfield terbaik dunia kot..cuma alasan yang diberi Barcelona adalah Cesc mempunyai kecederaan yang berulang pada hamstring. Nasib korang la..klu berminat, beli..klu tak biar la Cesc bahagia kat Arsenal..aku pun dah naik meluat dh ngan wayang Barcelona nie..apa pun tak boleh!

Ok kita lupakan pasal Cesc, nie plak pasal penganti Cesc yang bakal bersama Arsenal musim hadapan..Ricardo Alvarez..korang kenal mamat nie?? Sebelum nie aku pun tak penah dengar nama dia, tp pemain berasal dari Argentina nie yang beraksi bersama kelab Velez Sarsfield nie merupakan pemain muda yang bagus..berdasarkan maklumat yang diterima, mamat yang berumur 22 tahun nie bakal menjadi milik Arsenal selepas pemilik kelab Palermo yang juga berminat terhadap mamat nie memberitahu yang Alvarez dalam perjalanan ke Arsenal selepas Palermo gagal dalam cubaan memikat Alvarez.

Aku dh tengok video dia,memang kaki kiri mamat nie A+ la..umpanan dia pun best,tenang,laju..aku rasa sesuai sgt dia main dengan Arsenal. Pa pun kita tunggu Wenger punya keputusan ja la ni,klu dia berminat..kompom Alvarez milik kita! aku dengaq Velez minta 11 juta Pound dari Arsenal..

Nie pulak pasal sorang lagi mamat dari America Latin, Carlos Vela..musim lepas mamat nie hanya bermain beberapa kali saja ngan Arsenal, dan hanya 1 gol bersama Arsenal. Kemudian dipinjamkan kepada West Brom dan beraksi baik di awal tempoh pinjaman, hasil yang diberi tak seberapa cuma berjaya mengekalkan West Brom di EPL ja.

So aku ingat mamat nie dh nak kena jual, but Wenger masih menaruh kepercayaan kepada Vela untuk bersama Arsenal musim ini. Mungkin prestasi Vela ada sedikit peningkatan, dan bakal mendapat peluang musim ini. Reputasi Vela sebenarnya sangat besar pada awal kemunculan, tetapi setelah beberapa musim bersama, Vela gagal memberi sesuatu yang begitu diharapkan Wenger. So aku ucapkan good luck tuk Vela tuk musim baru nie..klu Vela kekal, kompom Bendtner blah..Arsenal dah ramai pemain penyerang dah, Chamakh, RvPersi, Vela dan yang di nanti2, Gervinho..

So cukup dulu takat nie, nnt ada perkembangan terbaru aku akan update lagi...Go Gunners Go!!!

Comments

  1. dengar cerita 1 july ada 3 big signing..

    http://arseblog.com/2011/06/you-wait-ages-for-a-winger-then-three-come-at-once/

    http://goonertalk.com/2011/06/25/arsenal-hold-positive-talks-with-lille-over-gervinho/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=arsenal-hold-positive-talks-with-lille-over-gervinho

    ReplyDelete
  2. aq rse Ricardo Alvarez msh x ckp bgs utk gnti fabregas.... dia sesuai jdi penganti rosiky or diaby...arteta ngn gourcaff ok kot gnti fabregas.....pas2 defand msti kne tkr seoson nie....ambik defend jerman 2 ngn kapten italy.....serius mantap....keeper lak ambik keeper ajax 2....peh peh peh.....shopping la skit wenger....adoi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil