09 May 2011

Wenger will change totally his policy

STOKE - Arsene Wenger bakal mengubah polisi pembelian pemain selepas Arsenal tewas 1-3 kepada Stoke City pada aksi Liga Perdana England kelmarin.

Kekalahan itu telah menamatkan impian skuad The Gunners untuk bersaing dalam perebutan gelaran liga musim ini.

Pengurus Arsenal itu bakal menimbang semula kemungkinan untuk membuat pelaburan bagi membawa masuk pemain pertahanan baru musim depan setelah enam tahun pasukan tersebut kemarau kejuaraan.

Arsenal banyak dibolosi mene- rusi situasi 'bola mati' pasukan lawan sepanjang musim ini dan situasi sama berlaku pada perte- muan dengan Stoke di Stadium Britannia kelmarin.

"Kami bolos 21 gol menerusi situasi 'bola mati' dan hanya 17 gol menerusi permainan terbuka, lebih banyak berbanding pasukan lain.

"Kami sering terhukum dengan set piece pasukan lawan dan pada perlawanan ini, gol pertama Stoke terhasil tanpa perlu Kenwyne Jones melompat.

"Jadi itu antara perkara yang perlu kami perbaiki dan kami perlu dapatkan pemain berpengalaman. Ia suatu persembahan yang cukup mengecewakan. Tahap kompetitif Stoke lebih tinggi berbanding kami," kata Wenger.

Kekalahan tersebut menyaksi- kan Arsenal kini sembilan mata di belakang pendahulu, Manchester United tetapi Wenger tidak mahu terus menghukum para pemainnya.

"Secara keseluruhan, pasukan ini masih beraksi dengan baik musim ini. Ia bukan masa terbaik untuk melakukan analisis selepas berakhir satu perlawanan yang cukup mengecewakan.

"Andai analisis dibuat berdasarkan keseluruhan musim, banyak perlawanan yang kami tampil dengan cukup baik sekali," jelas Wenger. - AFP

3 comments:

  1. ayat terakhir sekali xleh blah...

    "Andai analisis dibuat berdasarkan keseluruhan musim, banyak perlawanan yang kami tampil dengan cukup baik sekali," jelas Wenger.

    meh aku igtkan balik,

    *lwn spurs home- leading 2-0 tapi kalah 3-2
    * away - leading 3-1 tapi seri 2-2
    *lwn nukasel away- leading 4-0 tapi seri 4-4
    *lwn nukasel home - kalah 1-0
    *lwn sunderland - rosicky amek penalti xmasuk, last minit bent score jadi seri 1-1
    *lwn west brom home - kalah 3-2
    *lwn kt away - seri 2-2, almunia jadi badut
    *lwn blackburn home - seri 0-0 walaupon dorang main 10 player je
    *lwn bolton kalah 2-1 last minit..

    LU PIKIR LA SENDIRI WENGER

    ReplyDelete
  2. aq dh mls dh nk percaya dgn berita nie..... dh bnyk kali wenger ckp cm2....tpi haram.....1 player pn x bler...kalo beli pn utk player yg akan dtng...hrrmmm....bosan la dgn wenger nie....aq thu dia nie pengurus terbaik...tpi dgn ego dia abis hancur arsenal...kalo terpkse tkar manager la arsenal jdi kelab terbaik...aq x kisah arsenal kne buang...

    ReplyDelete
  3. dah ade orang buat site ni utk arsenal lak hasarsenalwonanythingsince2005.com ...terase kalau bole gi emirates, nak print hasarsenalwonanythingsince2005.com kat banner besar2 pastu tunjuk kat depan muke wenger

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan