19 March 2011

YEah... 5 point dibelakang Man U.... Terima Kasih RVP... Terima Kasih Arshavin.... I Hate You Almunia.....!!!!!!!!!!!!!!!!

Silly mistake.. Silly mistake.. Silly mistake... Memperlihatkan betapa bebal, bengapnya Almengelamunia untuk kedua-dua gol. Arghh.... confirm malam ni aku tidak dapat tidur dengan nyenyak melihatkan kebodohan Almengelamunia.. What Shame... Ya Allah.... Mengucap panjang aku melihat persembahan si keeper (dah la semalam keciwa dengan Raja Lawak..... Arrgggghhh....)

Separuh masa pertama memperlihatkan kata-kata Evra si katik adalah benar iaitu "Arsenal hanya kelab melahirkan pemain". Masakan tidak, seolah-olah bermain untuk sesi latihan, paling tidak seperti sesi pemilihan untuk MyTeam, Soccer Kids TV3. Weh.. ini saje lah peluang untuk mendapatkan Trofi EPL. Ingat dengan Piala Emirates ketika sesi pemanas badan dulu sudah berbaloi ke...?????

Tersentak dengan gol pertama.... aahhh sudah... si dungu ni buat hal lagi.. tangan tu pendek ke nak tepis bola.. Jika tidak silap, Fabianski lagi pendek tapi agak-agak boleh je dia save bola tu. Tiba-tiba hujan turun dengan lebat menyebabkan signal Astromania ni turut down. 15 minit kemudian baru signal kembali seperti biasa tetapi kedudukan masih WB 1-0 Arsenal. Sakit hati, sakit jiwa dengan permainan Arsenal, tidak teratur, gagap, kelu, tidak tahu ke mana jalan menuju ke arah gol lawan (sesat gamaknye.....)

Separuh masa kedua, Denilson digantikan dengan Chamakh, Bendtner menggantikan Ramsey. Ceh... Denilson pun satu dol dengan Almunia. Rembat bola mengarut sekali, hantaran tidak tepat, pergerakan yang mudah dibaca pihak lawan, main pun bodoh sehingga mengutip kad kuning. Ramsey boleh dikatakan dalam tempoh percubaan, buat pertama kali diturunkan untuk EPL sejak patah kaki setahun yang lalu (terima kasih shawcross... bleh blah..). Ramsey juga mempunyai peluang menyamakan kedudukan namun sedikit gugup tergambar di wajah Ramsey, masakan tidak, kalau Carson tiba-tiba terjah, tidak semena-mena patah kaki sekali lagi. It' ok Ramsey, kamu masih lagi memiliki peluang. Lebih rela Ramsey dalam kesebelasan utama berbanding si Diaby.

Tiba-tiba, Gol.....!!!!!!! Untuk West Brom. Adik aku buat suspen, ingatkan Arsenal menyamakan kedudukan tapi kena lagi satu gol. Aku bergegas ke depan TV dan sekali lagi kebencian meruap kepada Almengelamunia. Kesilapan yang amat..amat..amat..amat..amat..amat.. (berapa banyak amat daaa....) memalukan. Keluar dari tempat di mana dia sepatutnya berada, satu hal. Lepas tu, siap tolak si Laci agar bertembung dengan Odemwingie (dulu gosip pernah melanda, mamat ni akan dibawa masuk ke Arsenal).

Arshavin menjaringkan gol untuk merapatkan jurang. Cantik, kemas gol tersebut, tidak susah bukan, untuk menjaringkan gol. Ini tidak, selagi boleh gentel, gentel la segentel-gentelnya. Macam nak gentel kesemua pemain lawan termasuk keeper, kemudian score gol sampai sekali dengan badan masuk dalam gol. Segan ke untuk shoot dari luar kotak penalti? Satu penyakit lama yang tidak berkesudahan, bawa bola dari kiri ke kanan, dari kanan ke kiri tapi malu-malu untuk shoot, hendak jugak bawak bola masuk dalam kotak penalti. Kemudian RVP meyelamatkan 1 mata untuk Arsenal apabila Bendtner bijak mengucar-kacirkan kawasan gol West Brom.

Man U berjaya mengutip tiga mata setelah menewaskan Bolton dengan satu gol hasil jaringan Berbatov. Ini menyaksikan Man U lima mata di depan Arsenal. Masih berani menyimpan hasrat untuk melihat Trofi EPL ke Emirates..?? Mungkin berani tapi bersyarat.. Fikir-fikirkan dan renung-renungkan.. Adidas... Adios

15 comments:

  1. hate almunia too.. experince keeper still nak wat silly mistake.. gol ke-2 west brom tu mcm gampang.. hehe emo skit..

    ReplyDelete
  2. bodoh nye almunia..dua2 ko nye salah..

    ReplyDelete
  3. lawan blackburn lehnman lak arghhh..ni semua pasal arsene 'taik idung masin' wenger..

    ape la berbelanja beli la lloris ke akinfeev ke..shay given pun oke..kedekut siot..ahhhh

    ReplyDelete
  4. tension gak ngaan game pagi tadi tapi nasib baik dapat gak satu mata, memang arsenal bermasalah dengan defence esp goal keeper, bagi lehman main jap

    ReplyDelete
  5. totally memang rmai yg x puas hati dengan keeper malam tdi.. Dulu almunia disisihkan selepas game dengan West Brom, di mana si gugup nih lpaskan 3 gol. Nampaknye, lpas ni dia akan disisihkan lagi. Bring on Lehmann for a while untill Wojiech pulih

    ReplyDelete
  6. gentel gentel gentel!!!yeah!!bru la bleh jd corak pemainan cantik..kan i2 yg wenger mahu kan..gol tnpa shoot!!ahahaha ala cm player2 brazil men samba,kan thuerry henry sllu buat dulu..player club Flamengo/santos pon xmo men cm 2 da,tau die org nk men perangkap offsite..hee..
    berat mte memandang berat lg bhu memikul,player arsenal semalam lg pedih tanggung dr kte nie..da sebaik mungkin la player arsenal men smalam,die org lg mau mnang,lg mau julang piala,kte nie hanye fan menang or klah pon x kmne,pling terok pon kne drop 1mggu klau klh..x pyh la slhkan sesiape..hope lpas nie die org lg bgus dr smalm..
    rse2 tak boleh time kekalahan jd la fan barca or mu..compem!!jrg korg nk menyesal..hee..
    p/s jgn marah nnt kene jual...

    ReplyDelete
  7. haha.... btol tu... tp kite mengomel pn sbb kite ambil berat ngn team.. orng kte klau start jdi fans arsenal, kne than dri segi psikologi...

    p/s: x prnah trase lgi nk sokong klab len.. jiwa mmg pd arsenal.. yeah...

    ReplyDelete
  8. mengomel x slh..cme time la ape da jd..xperlu slhkn ssape..uweks!! kte jd fan klh mnang tolak tepi,coz bg akoo. akoo mnt arsenal bkn sbb kemenangan tp ade 1 point len yg wt akoo mnt,akoo rse korg pon sme kot...ptrungan mst ade klh mnang,luck x smpai hebat mne men pon xdpt gol..bese la 2..da wt slap lg kne drob abes la...xder sokongan moral..kihkihkih mau gantung diri almunia lpas nie..

    ReplyDelete
  9. mmg ALMENGELAMUNIA tu lahanat.. first attempt on goal by WBA and.. you guess what? GOAL! cam cilake.. bodoh betul.. 99 cents doesnt make 1 Ringgit.. meaning that, even kita ade 10 top class player.. tapi 1 player lemau mcm almunia.. melingkup jugak la jwbnye.. 2nd gol lagi melampau dia punye cilake.. ape punye bebal ini almunia.. nasib baik dpt cover 2 gol.. haihs.. Lehmann please!

    Denilson tu mmg headless chicken.. lari sana sini takde tujuan.. passing bola kat opponent.. aduiyai.. lagi byk aku komen.. makin sakit hati.. so ok lah..

    BOUNCE BACK YOU GUNNERS!

    ReplyDelete
  10. eskrem: mmg.. ade smething yg buat aku minat arsenal.. nk jelaskan pn x thu mcm mne.. tp ape2 pn, btol r, ape dh jdi mmg kne trime.. peluang masih ade tp depend pd 3 derby clash nanti..

    saiful: hehe.. rmai sehh yg marah kt almunia.. wenger pn nmpk marah cume die x luah sbb tkut moral team jdi down.. ni yg rindu kt snez snez (gelaran yg adik aku bg kt wojieczh, ssh nk sebur katenye..) Denilson pn maybe out jgak r tu nnti.. rata2 rmai yg bengkek ngn die

    ReplyDelete
  11. ak dah bsbr 6tahun.. skrg ak dh mula hilang sbr... skrg bru ak nk mntak segala balasan atas apa y ak sokong slama ini... ckuplh dgn gentel2 y xde makna..ckuplh dgn plyer bmslh y msh dberi pluang y akhirnya memakan diri satu team, ckuplh dgn kedekut nk bli plyer krn kt stiap season ada jer injured y blaku dan mbuatkn kt tpksa gunakn plyer bmslh itu smula. dan ckuplh sandiwara smua ni... wenger plu buat ssuatu atau akan ada tsunami spt blku di liverpool..y mdesak manager ltk jwtn... cuma bnsib bek kt di tga ke2... tp sampai ble??? xdpt piala season ni jumlah mnunggu/bsbr mningkat ke angka setaun lg.. syabas arsenal... (nk piala sokong barca?? okey kt sokong arsenal sbb bkn piala... kt sokong sbb men lawa, tetttt xlwa pon skrg ni xmcm zmn henry bsaudara..sbb pe lg?fkr jap..........smbl fkr tekan titik......sbb wenger...tettt wenger blah xkn korg nk ikut wenger......sbb de plyer mcm cesc..tettttt tgk mke dia pon mcm dh twar dah... eh sdahlh..skt ati r... kna wat ssuatu.. agk de org y msh bsbr lg lar wenger xsdr, plyer len xsdr.. kena bg push skt...bg dorg sedar dan bangkit blek...
    p/s;

    ReplyDelete
  12. azxwej: wa fham perasaan tu.. aku pn start minat arsenal bru dlm 5, 6 thun ni.. sblm ni haram aku x minat bola, men game bola je minat, main kt pdng jauh skali r.. t bile bace ttg arsenal, kne plak xnpa kalah, wow.. mkin brminat utk mngenali team ni. sjak dri tu slow2 follow team ni hingga menimbulkan minat yg mndalam.. skrng bleh dh men bola, ftsal.. mase men pn tiru sket taktik mcm diorng.. tpi akhir2 ni, mcm dh kurng smething dlm team.. ssh sngt nk dpt player dn slalu je brharap pd player2 trtntu.. akibatnya jika key player out, yg tukang gnti mmg ssh nk diharapkan. Pling mnggembirakan bila Arcabin ngan VerMAELen masuk.. then masuk plak chamakh, tp tu x ckup lgi sbb tngok, bile injured ape jdi, trpakse gune denilson, diaby. formasi pn x mnjadi skrng.. ssh nk gune sorng strker klau fab x de..

    ReplyDelete
  13. ALMUNIA DIABY DENILSON KORANG BOLEH PEGI MAMPOS~!!!

    AKU MMG TAK SUKA TGK KORANG MAIN...

    ALMUNIA KO NI ELOK AKU LANGGAR SAMPAI MATI JER...

    PUNYA LA SEMANGAT AKU NAK TGK KAT KEYANG DOT JALAN KLANG

    LAMA DGN BEBUDAK AMG...SEKALI SERI SIB BAIK TAK KALAH...KO MMG LAHANAT UNTE~!!!!!1

    ReplyDelete
  14. toki.. doa2 la agar wojieczh cepat sembuh..
    mlas dh tngok almunia men utk skuad

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan