05 February 2011

Mimpi Ngeri Oleh Phill Dowd

Okeh.. amacam sumer.. rata-rata sure melenting giler-giler tahap dewa.. kan.. termasuk la aku..

Dengan pertukaran pemain, segalanya berubah. Djourou di bawa keluar, digantikan dengan Squillaci. Sejak itu, sudah mula kelihatan goyahnya centre back Arsenal. Kemudian insiden kad merah. Aku akui, tindakan Diaby memang bodoh (Diaby, ko tunjuk garang x kene tempat la brader...). Si Barton memang pandai ambil peluang, tambah plak dengan Nolan yang suka menyibuk, cam sial..

Separuh mase pertama, aku tak dapat tengok sangat sebab adik aku dah pegang remote. Die tengok game Spurs. tapi, member cakap, dah gol. Tengok kt website, 10 minit pertama dah 3 gol. Walaweh, memang ade harapan dapat 3 mata penuh. Separuh masa pertama, Arsenal mendahului 4 gol. Tahniah..

Separuh masa kedua, tengok-tengok, mane Djourou..?? Mane.. Mane.. Mane.. tengok-tengok Squillaci yang ade.. aha.. something will happen..maybe.. desas dalam hati.. Yela, kan sekarang gandingan Djourou + Koscienly mantap.. rupa-rupanya injured sudah.. so..?? Ape macam Wenger..??

Kemudian, insiden yang memeritkan berlaku lagi. Barton telah mengasari Diaby (reff wat bodo je, x patah kaki lagi kan, sile kan la tackle.. sile.. sile). Diaby yang bengan dengang Barton telah menolak barton hingga terduduk mamat tu. Alih-alih, datang Nolan (setan die ni, sebab dia kan orang ke-3 dalam kes ni), tolak Diaby. Diaby tolak balik dan Phill Dowd dengan bangga menghadiahkan Kad Merah kepada Diaby. Barton..?? Nolan..?? terlepas lagi...

Sejak Diaby keluar padang, Newcastle baru berani tunjuk belang (bachol..).. dan dapat la disaksikan 2 daripada 4 gol yang mereka perolehi sememangnya hadiah daripada Phill Dowd. Terime kasih ye encik.. terima kasih bebanyak.. Rasa-rasa kali ni baru la Fabregas cakap.. "oiii Phill.. Berape banyak Newcastle bayar kali ni aaaa...???..".. Yela, kan sebelum ni Moyes duk bising, canang sana sini pasal kata-kata Fabregas..

Keputusan penuh, Newcastle - 4 (Barton penalti 68, 82, Best 75, Tiote 87) Arsenal 4 - (walcott 1, Djourou 3, Van Persie 10, 26).. Terlalu geram sampai tak de idea nak mengarang artikel..

p/s: tak puas hati betol.. tadi bantal melayang ke tv, hehe.. abah gua cakap, mujur la anak aku ni bukan orang kelantan.. guys, doa-doa kan la ada keajaiban untuk wolve sekat kemaraan MU...

4 comments:

  1. diaby mmg slah,sbb dia buat serangan balas balik.tapi si Phill Dowd ni xnmpk ke ape yg Barton tu buat kt Diaby sblm 2? bole mendatangkan injured.serius.kalau aku jd diaby pon aku panas.bagi aku Phill Dowd memang punca segalanya hari ni.nmpk mereka mahu man u mng.yes,koscielny ngn Djourou satu gandingan mantap.Aku tak rasa squilaci tu bagus.Frust beb malam ni...serius..

    ReplyDelete
  2. jarang dapat tengok diaby naik angin macam tadi.. kebiasaannya dia x balas mcm tu.. tapi tadi terjahan barton memang keras.. boleh patah kaki diaby, sbb dulu pn diaby dh patah kaki.. mjur Wolve cipta kejutan, menumbangkan MU 2-1

    ReplyDelete
  3. sepanjang ari smln sngt indah sbb jln2 pi Melaka. namun keindahan hari itu berakhir sblm tido dgn kesudahan 4-4 Arsenal. Keputusan itu seri tp bg aku, setelah mengusai 4 gol, kene balas 4 gol kemudiannya seolah2 satu kekalahan besar. Arsenal pernah gak 4-4 dgn Liverpool dlu tp bukan kne balas direct 4 gol gitu...yg ni dah terang2 nmpk menang, rasenyer klu tido kt 2nd half, msti kita ingt Arsenal bleh buat 2 gol lg...tau2 kne 4 gol lwn, adeh...bngun tido td adik aku gtau MU kalah, sejuk sket rasa hati...

    ReplyDelete
  4. bro.. ko tdo ea mase game MU..??
    aku x.. aku btol2 harap MU kalah.. berbaloi bro tunggu mlm td.. bile tngok MU kalah.. trubat jgak duka hati

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan