Posts

Showing posts from December 12, 2010

Ryu Miyaichi to Arsenal in January 2011

Arsene Wenger mengesahkan bahawa kehadiran penyerangmudaJepunRyoMiyaichi akan musim hadapan pada bulan Januari 2011. Setelah melepasi ujian percubaan di Arsenal, Arsene Wenger yakin pemain ini berpotensi mengilap bakatnya bersamaArsenal." kata Wenger.

Arsenal v Stoke - Match Postponed

Image

Undian Peringkat Pusingan Kalah Mati Liga Juara-Juara-Arsenal bertemu Barca lagi?

Image
Sudah pasti.Arsenal akan bertemu Barcelona pada peringkat kedua Liga Juara-Juara.Semestinya perlawanan ini dijangka paling hangat bagi pusingan ini.Ini bermakna,kapten Arsenal,Cesc Fabregas sekali lagi balik kampung setelah diundi bertemu Barcelona.

Jangkaan terhadap perlawanan ini?Kita mungkin mendapat kembali rentak kita sekiranya skuad sedia ada tidak mengalami masalah dan Wenger mungkin berfikir dua kali untuk perpindahan Januari ini kerana perlu membaiki skuad yg sedia ada.



Ramsey juga akan kembali Januari nanti dan Vermaelen dijangka pulih.Kita berharap Arsenal tidak mempunyai sebarang masalah mengenai kecederaan ketika bertemu Barcelona.Apa yg kita perlukan ialah seorang penggempur yg benar-benar berbisa selain Van Persie dan Chamakh.

Sekiranya Arsenal menang,kita berharap kemenangan itu dapat mengekalkan Fabregas dan sekiranya kalah,kita belum dapat tahu apa yang akan terjadi.

Papiss Cisse

Image

Rumours: Cisse ke Arsenal

Image
Arsenal mengakui sedang memerhatikan striker berasal dari Senegal, Papiss Demba Cisse, yang kini bermain untuk SC Freiburg.

Arsenal telah memulakan penawaran sebanyak 11,5 juta Euro untuk mendapatkan tandatangan Cisse ke Emirates Stadium.

Arsene Wenger, masih belum menemukan pengganti Emmanuel Adebayor yang sesuai di barisan hadapan. Ia tertarik kepada Cisse karena striker tersebut seakan memiliki kemampuan yang sama dengan penyerang Chelsea, Didier Drogba.

Penyerang berusia 25 tahun itu juga menjelaskan, ianya sangat berminat menyarung jersi Arsenal dan berharap dirinya dapat bermain di Liga Champions musim hadapan.

Cisse telah menjaringkan 13 gol bersama SC Freiburg. Ia juga memainkan peranan besar membantu kelab itu menduduki lima tangga teratas Bundesliga. (GL)

Mu Tunjukkan Bagaimana Nk Jadi Juara.

Image
Senyuman kepuasan di wajah Patrice Evra, selepas tamat perlawanan diantara Manchester United dan Arsenal pagi selasa lepas, Bukan hanya karena kelab dia menduduki carta Bpl sahaja, tetapi ia telah membuktikan kata-katanya.
Gol kemenangan MU di Old Trafford dijaringkan Park Ji-sung pada minit ke-41. Dengan karakternya yang banyak cakap, Evra telahpun membuat telinga penyokong Arsenal merah dengan kenyataan ”The Gunners” hanyalah ”pusat latihan bola sepak” dan memperlekeh rekod kelab Arsene Wenger selama beberapa tahun terakhir sebagai ”sampah”. Walaupun Kenyataan yang memeritkan hati penyokong Arsenal namun masih tidak dapat berbuat apa-apa ditambah lagi dengan kekalahan kelmarin.
Perlawanan dengan Manchester dilihat sebagai kesempatan terbaik untuk Arsenal, yang tidak memenangi trofi sejak 2005, bagi membuktikan mereka boleh mengalahkan sesiapa sahaja dalam perebutan gelaran Bpl. Malah, Manchester kembali menunjukkan kepada Arsenal, permainan cantik sahaja tidak dapat menghasilkan kem…

Gunners Gagal Di Old Trafford!

Image
Arsenal masih gagal mengatasi The Red Devil di Old Trafford, gol dari Park Ji Sung memberi kemenangan tipis 1-0. Wenger ternyata hampa sekali lagi melihat Park menjadi pemusnah Arsenal untuk sekali lagi.
Berikut barisan yang diturunkan Wenger:
Arsenal's Team XI
Szczesny Sagna---Squillaci---Koscielny---Clichy Rosicky---Song---Wilshere Nasri---Chamakh---Arshavin

Arsenal beraksi baik pada separuh masa pertama tetapi Manchester bijak menggunakkan kesempatan mendahului pada minit ke-41. Mungkin nasib gol tersebut hasil sentuhan magic Park selepas bola terbias dari kaki Clichy memberi kelebihan sebelum tamat separuh masa pertama.
Ulasan separuh masa pertama, kemasukan Szczesny mengantikan Fabianski ternya mengejutkan tetapi beliau berjaya beraksi baik walaupun di awal permainan banyak membuat kesilapan. Pertahanan banyak improvement, Koscielny lebih tenang dan berjaya mengatasi Rooney sepanjang permainan. Nasri agak tenggelam dan Arshavin hilang punca untuk buat gerakkan, Wilshere dan Rosicky …

Preview Match 17: Manchester United vs Arsenal at Old Trafford Stadium

Image
Salam sumer Gooner Semalaysia, hari ini ataupun pagi nanti Arsenal akan berkunjung ke Old Trafford untuk bertemu musuh tradisi yang tercetus sekian lama dibawah regim Arsene Wenger dan Alex Ferguson. Sudah semestinya perlawanan pagi nanti akan menjanjikan aksi penuh debaran untuk kedua-dua pasukan dan kepada para penyokong setia pasukan masing-masing.
Arsenal yang turun buat kali ke-17 untuk musim ini ingin membuktikan kemampuan pasukan yang dikatakan telah matang serta mempunyai ramuan untuk bergelar juara selepas hampir 6 tahun tidak mendapat sebarang piala. Jadi perlawanan kali ini bakal memberi banyak pengertian kepada kedua-dua pasukan. Adakan Arsenal mampu menewaskan musuh tradisi kita atau masih sama seperti musim sebelum ini?? Atau adakah Red Devil akan terus memperbudakkan keupayaan The Gunners seperti kata Evra??

Kini Wenger yakin pasukannya mampu mengalahkan musuh lama kita kali ini. Wenger hari ini meminta anak buahnya mengalahkan Manchester United dan berkata Arsenal akan m…

Review gol-gol Arsenal vs Man Utd

Image
Sejarah Arsenal menentang Manchester United.

Arsenal menang:
Liga Perdana - 200
FA Cup - 5
Piala Liga - 2
Lain-lain - 4

Arsenal seri:
Liga Perdana - 41
FA Cup - 2
Piala Liga - 0
Lain-lain - 2

Manchester United menang:
Liga - 71
FA Cup - 5
Piala Liga - 4
Lain-lain - 0

Jumlah - 211 menang, 45 seri, 80 kalah



Jom lihat gol-gol yang paling top di Arsenal sepanjang menentang Man Utd.

David Rocastle, Old Trafford, 19 Oktober 1991 (Man Utd 1-1 Arsenal)


Ian Wright, Wembley, 7 Ogos 1993 (Arsenal 1-1 Man Utd, Man Utd won 5-4 menang penalti)


Patrick Vieira, Highbury, 9 November 1997 (Arsenal 3-2 Man Utd)


Freddie Ljungberg, Highbury 25 November 25 2001 (Arsenal 3-1 Man Utd)


Thierry Henry, Highbury, 1 Oktober 2000 (Arsenal 1-0 Man Utd)


Thierry Henry, Highbury, 28 Mac 2004 (Arsenal 1-1 Man Utd)


Samir Nasri, Emirates, 8 November 2008 (Arsenal 2-1 Man Utd)








(http://zamanberzaman.blogspot.com/)

CitCat Gunners: Nasri Kongsi Rahsia!

Image
Hari ini Samir Nasri berkongsi rahsia kejayaan Arsenal menghuni tangga teratas dan rahsia persembahan cemerlang beliau untuk musim ini. Tapi sebelum aku merungkai lebih mengenai rahsia kejayaan tersebut aku just nak highlight mengenai lilitan pada leher Nasri, korang perasan kan?? Lilitan tersebut sebenarnya bukan la sekadar untuk mengurangkan kesejukan, tapi sebenarnya untuk tujuan perubatan bagi mengurangkan kesakitan pada bahagian leher pemain, ini mengikut penerangan pasukan perubatan kita..hehe..Ok2 ianya tak berkenaan kan..
Nasri yang menjaringkan gol ke-12 beliau baru-baru nie ketika menentang Partizan Belgrade merupakan penjaring terbanyak Arsenal pada ketika ini dalam semua kejohanan. Aksi beliau diatas padang telah mempengaruhi prestasi pasukan Arsenal untuk kempen musim ini sehingga rakan pasukan lain sangat mempercayai beliau. Ketika umur beliau meningkat kepada 23 tahun, ini merupakan musim paling gemilang beliau selain bebas dari kecederaan panjang.
Rahsianya, Nasri member…