Posts

Showing posts from December 5, 2010

Arsenal - 2010/11 (Harder Better Faster Stronger)

Musim nie merupakan musim penting Arsenal. Video ini merupakan hasil yang di garap oleh salah seorang fan tegar Arsenal. So lets enjoy it!

Santai Gunners: Isteri Pemain Arsenal Buat Kebajikan!

Image
Entry kali nie just santai2 sambil minum kopi, kita relex dengan perkembangan di luar padang pulak. Aku just nak highlight pasal isteri-isteri pemain Arsenal. Di ketuai oleh isteri Robin van Persi, iaitu Bouchra van Persi beliau telah menubuhkan badan kebajikan bagi kerja-kerja amal yang di beri nama ABC Club. Nama ABC terhasil apabila Bouchra menubuhkan kelab tersebut bersama-sama teman wanita Vermaelen iaitu Aimee van Ommen dan teman wanita Fabregas iaitu Carla Dona Garcia.
Mereka baru ini membuat malam amal di Hotel Mewah Claridge, di London. Ini merupakan kali pertama kelab ABC membuat malam amal yang dihadiri oleh pemain Arsenal. Mereka berjaya mengutip 180,000 Pound pada malam tersebut dengan dana tersebut bakal disalurkan kepada anak-anak yatim di Zambia bagi membiayai projek pembangunan rumah, kemudahan perubatan serta membangunkan bangunan sekolah.
Kerja amal ini sangat baik untuk mereka memulakan langkah kearah kebajikan. Bouchra juga berkata kerja mereka bertambah mudah apabi…

Evra & Co Mulakan Perang Mulut!

Image
Arsenal bakal berkunjung ke Old Trafford awal pagi Isnin depan bagi menentang musuh lama iaitu Manchester United. Perlawanan dengan Red Devil semestinya di nanti-nantikan oleh semua peminat bola sepak seluruh dunia. Arsenal yang berada di tangga teratas sekarang perlu menang bagi menjarakkan lagi mata dengan pencabar kejuaraan yang lain.
Tapi belum sempat perlawanan berlangsung, kata-kata kurang enak telah di keluarkan oleh pemain Red Devil. Sapa lagi kalau bukan si Evra ketot tuh, beliau mengatakan yang Arsenal kini hanyalah sekadar akademik yang menghasilkan ramai pemain berbakat berbanding sebagai pencabar kejuaraan. Kenyataan Evra sudah semestinya merupakan perang mulut sebelum sepak mula Isnin nie.
Dalam pada itu Arsenal kini bersedia untuk menghadapi sebarang perlawanan dengan masih mengekalkan rekod 5 perlawan berturut-turut tanpa kalah ditempat lawan. Adakah Gunners akan mengekal rekod tersebut dengan mengalahkan Red Devil buat pertama kali musim ini??atau adakan Red Devil mampu…

CitCat Gunners: Mamadou Sakho Idaman Wenger!

Image
Hari ini aku dengar, pemain yang Wenger duk merisik dari musim lepas akan menandatangani sambungan kontrak baru untuk terus kekal di PSG. Pemain yang aku maksudkan ialah Mamadou Sakho. Beliau merupakan pemain pertahanan serba boleh dengan boleh bermain di posisi bek tengah ataupun bek kiri.
Pemain yang bernilai sekitar 8 Juta Pound oleh Wenger merupakan pemain idaman Wenger sejak musim lepas, tetapi menghadapi saingan dari Milan yang juga berminat memancing pemain berusia 20 tahun ini. Prestasi beliau musim ini yang cemerlang membolehkan PSG berada ditangga kedua, satu mata sahaja dipisahkan dari pasukan pendahulu iaitu Lille.
Tapi ini mungkin rumours saja, maklum la Wenger dah cakap siang2 yang dia tak mau beli pemain baru masa musim perpindahan Januari nanti. Tapi sekiranya memerlukan, mungkin beliau akan mengubah haluan kepada Sakho. Kita pun dalam krisis pertahanan sekarang nie, so elok la Wenger pikir masak2 sebelum Sakho terlepas kepada pasukan lain.
Rumours Profile:
Full Name: Mam…

Siapa bakal bertemu Arsenal di suku akhir UCL

Image
Arsenal akan mengetahui siapa lawan berikutnya di Liga Juara-juara Eropah apabila undian untuk pusingan kalah mati dilakukan di ibu pejabat UEFA di Nyon, Switzerland pada 11am (waktu UK) 17 Disember nanti.
Selepas mengakhiri di tangga kedua Kumpulan H, pasukan Arsene Wenger tini tidak akan bertemu dengan mana-mana pasukan di tangga kedua dalam kumpulan-kumpuln lain.

Peraturan undian ini juga telah menetapkan bahawa mereka tidak akan bertemu dengan mana-mana kelab lain dalam pertubuhan bolasepak yang sama dalam peringkat pertandingan ini dan tidak juga pasukan-pasukan yang telah mereka saingi dalam peringkat kumpulan.
Hanya ada empat pasukan lawan yang berkemungkinan untuk Arsenal: Barcelona, Real Madrid, Bayern Munich dan Schalke.

Perlawanan pertama Arsenal pada Liga Juara-juara akan datang akan bertempat di Stadium Emirates pada February 15, 16, 22 atau 23. Untuk pertemuan kedua yang akan dilakukan di tempat lawan pula akan berlansung pada Mac 8, 9, 15 atau 16.
Sumber: http://www.arsenal…

Malam Gemilang Gunners!

Image
Malam gemilang bagi Arsenal bila berjaya melayakkan diri ke peringkat seterusnya. Dan lawan yang bakal kita tempuh adalah Barcelona, Real Madrid, Schalke ataupun Bayern Munich dalam undian pusingan kedua nanti. Ini kerana Arsenal hanya menjadi naib juara kumpulan H. Dan aku rasa tidak ada masalah kita menghadapi sesiapa sahaja sekiranya kita berada pada prestasi terbaik.So entry kali ni aku just nak kongsi gambar menarik sepanjang perlawanan awal pagi tadi menentang Partizal Belgrade di Emirates. Enjoy it!
Haaaaa...boleh pun ko sumbat gol. Mungkin itu yang Walcott cakap kepada Nasri. Gol ketiga Arsenal yang memastikan kita layak dengan selesa.
Denilson dengan gaya baru, mengingatkan kita kepada bekas rakan senegera beliau iaitu Gilberto Da Silva. Lagi hensem and ganaz bila Denilson botak macam nie. Baru A~
Gol permbukaan Arsenal. Nah rasakan sepakan padu aku. Tengok penjaga gol Partizan boleh save ke tak? RvPersi berjaya memberi gol awal kepada Arsenal.
Horahhh....I'm Back!! Give me m…

Arsenal mara ke peringkat kalah mati..

Image
Arsenal akhirnya memastikan tiket ke slot 16 besar, selepas menenggelamkan cabaran Partizan Belgrade 3-1 pada perlawanan terakhir Grup H Liga Champions, Dua gol yang menentukan kemenangan "The Gunners" di jaringkan Theo Walcott dan Samir Nasri.

Arsenal seakan mengakhiri perlawanan dengan 1-1 sama, Nasib baik Walcott dan Nasri menjadi pahlawan dengan mencetak dua gol di separuh masa kedua. Dengan kemenangan ini Arsenal berjaya sebagai runner upGrup H di bawah Shakhtar.

Pada minit awal, "The Gunners" terus menyerang. Partizan beraksi baik dan disiplin yang kuat untuk menutup semua pergerakan dua sayap berbisa Arsenal Nasri dan Andrei Arshavin.sehingga 25 minit berlalu, Arsenal masih tak mampu membahayakan gawang partizan.

Gol yang dtunggu-tunggu peminat diEmirates akhirnya terjadi pada di minit ke-30. Van Persie yang berada di kotak penalti dikasari oleh Sasa Ilic, Arsenal di hadiahkan penalti. Van Persie yang memegang lilitan kapten menyempurnakan peluang itu dengan re…

Preview UEFA CL Final Match: Arsenal v Partizan Belgrade at Emirates Stadium

Image
Preview kali ini aku nak tekankan mengenai nasib Arsenal dalam Champion League..Malam ini merupakan penentuan kita sama ada akan berjaya ke pusingan seterusnya ataupun sekadar beraksi di UEFA League saja?? Malam ini kita tidak ada pilihan lain melainkan mengalahkan Partizan dan berharap Shaktar Donetsk mengalahkan Braga untuk kita meneruskan aksi di pusingan seterusnya.
Kita sepatutnya tidak menghadapi sebarang masalah besar sekiranya kita tidak tewas kepada Braga pada perlawanan sebelum ini. Tetapi kita gagal untuk meletakkan pasukan kita dalam posisi yang selesa. So malam ini kita terpaksa berkerja keras bagi memastikan 3 mata penuh dalam genggaman kita. Braga juga mampu melayakkan diri sekiranya menang dengan jaringan yang besar mengatasi Shaktar Donetsk.
Wenger begitu yakin yang pasukan kita akan terus layak buat kali ke-14 berturut-turut dalam Champion League, ini berdasarkan prestasi semasa Arsenal ketika ini. Arsenal dilihat mampu meneruskan aksi cemerlang walaupun tanpa kapten k…

Rumor Transfer - Short Update

Image

Player Of The Month November 2010: Samir Nasri Layak !

Image
Hari ini Arsenal.com mengumumkan pemain terbaik bagi bulan November 2010 ialah Samir Nasri. Keputusan yang tepat selepas Nasri memberi persembahan paling konsisten diantara semua pemain Arsenal. Beliau telah menjaringkan 2 gol sepanjang bulan November lepas. Kedudukan beliau dalam pasukan Arsenal semakin kukuh di tambah pula 2 gol terbaik beliau ketika membenam Fulham baru-baru ini.
Dengan keputusan ini, diharap Nasri akan mengekalkan aksi terbaik beliau bersama Arsenal. Ujian seterusnya semestinya pertemuan dengan musuh tradisi kita iaitu Manchester United. Aku harap beliau terus bebas dari sebarang kecederaan serius selepas ini. Perlawanan menentang Manchester Utd nanti merupakan penentuan kejuaraan kita untuk musim ini walaupun masih banyak perlawanan yang bakal kita tempoh.Adios!!
Congratulation Nasri!!