Posts

Showing posts from November 14, 2010

Spurs Malukan Gunners Di Emirates 2-3

Image
Aku macam tak percaya ja tengok performance team kita main tuk separuh masa kedua. Kenapa boleh jadi macam nie?? Dari nampak cahaya kemenangan dan boleh jadi pendahulu liga, menjadi samar2 selepas gol penyamaan penalty murahan Van der Vart kemudian terus tewas..kenapa jadi macam nie??aku tak paham betul..mungkin anak buah Wenger saja yang boleh menjawab segala persoalan yang menjadi punca kekalahan kedua berturut2 kita di halaman sendiri.
Ok, so aku nak berkongsi dulu kesebelasan utama kita pada malam tadi sebelum aku merungkai lebih berkenaan game tersebut.
Arsenal's Team XI
Fabianski Sagna---Squillaci---Koscielny---Clichy Fabregas---Song---Denilson Nasri---Chamakh---Arshavin
Subs: Szczesny, Djourou, Eboue, Wilshere, Walcott, Rosicky, RvPersi.

Koscielny kembali diturunkan selepas tamat pergantungan 2 perlawanan beliau, tetapi aku rasa elok Djourou dikekalkan selepas aksi cemerlang beliau pada game2 yang lepas dan bagi mengekang penyerang Spurs yang tinggi lampai. Denilson pula diturunka…

Ibrahim Afellay Ke Barcelona - Arsenal Slow!

Image
Hari nie aku terima berita tergempar..Bukan gempar bumi, tapi berita mengemparkan berkenaan pemain yang kita target dah terlepas kepada pasukan lain. Ibrahim Afellay yang akan menamatkan kontrak beliau bersama PSV dikatakan telah disambar oleh musuh kita iaitu Barcelona. Cepat betol staff diorang buat keje. Mana staff AW nie??makan gaji buta ke??hehe..
Afellay dari kaca mata kasar aku la kan, berpotensi sebagai pengganti Arshavin tuk jangka masa panjang. Aksi beliau ketika Piala Dunia baru nie cukup baik walaupun bukan beraksi sebagai pemain utama. Tapi bakat yang ada kat mamat nie cukup memberi impak yang besar kepada pasukan yang memilikinya. So bertuah la Barcelona bleh dapat dia. Di katakan yang Afellay akan menyertai Barce pada Januari tahun depan. Tak sangkakan begitu pantas mereka buat kerja. So kita sekali lagi melompong la tengok pemain hebat terlepas dari genggaman kita.

CitCat Gunners: Jay Bothroyd Bintang Buangan Arsenal

Image
Kali nie aku nak berkongsi kisah pemain yang di panggil menyertai kem England untuk game persahabatan menentang Perancis. Jay Bothroyd??korang kenal ke mamat nie??maybe ada antara korang yang penah dengar nama pemain nie dulu..tetapi aku sebelum nie memang tak kenal langsung mamat nie. Capello membuat keputusan mengejutkan semua peminat England dengan membawa masuk pemain dari Liga Championship nie. Tak semena-mena Wenger memberitahu yang beliau menyesal selepas melepaskan beliau 10 tahun lalu.Aik rupanya Jay Bothroyd nie bekas pemain akademik Arsenal satu ketika dahulu..
Alkisahnya bermula apabila Jay memberontak ketika game bawah 19tahun Arsenal. Ketika diganti dalam satu perlawanan bawah 19 tahun. Jay mencampakkan jersey beliau kearah coach yang ketika itu Don Howe yang membimbing skuad bawah 19 tahun Arsenal. Bermula detik itu beliau telah dibuang dari pasukan kita. Sadih tol..
Kemudian beliau berkelanan ke Coventry City sebelum mencuba nasib di Italy dengan Perugia. Di Italy beliau…

Sagna & Fabregas Beri Kemenangan Kepada Arsenal!

Image
Wohooo..gembira aku rasa game malam nie,ada 3 sebab kenapa aku gembira sangat..1st Arsenal menang sekali lagi dengan Everton di Goodison Park..aku rasa dah boleh kot tukor kepada Good For Arsenal Park...hehe..2nd sebab predict kali nie mengena dengan 2-1 serta Fabregas score gol. 3rd sebab kita dh mendaki ke tangga ke-2 mengatasi Manchester United. Game malam nie memang terbaik walaupun gagal mengelak dari dibolosi, tetapi keputusan nie cukup bermakna buat Arsenal.
Ok, aku nak berkongsi kegembiraan kali nie dengan korang, tapi sebelum tuh kita tengok dulu line-up Arsenal pada malam nie :-
Arsenal's Team XI
Fabianski Sagna---Squillaci---Djourou---Clichy Fabregas---Song---Wilshere Nasri---Chamakh---Arshavin
Wenger membuat sedikit pertukaran dari perlawanan menentang Wolver 3 hari lepas dengan merehatkan Rosicky dan menggunakan Arshavin di bahagian kiri. Selain itu semua pemain dikekalkan. Chamakh terus diberi kepercayaan menggalas cabaran kali nie. Wilshere yang dijangka akan direhatkan ju…