Posts

Showing posts from October 24, 2010

Song Nyanyikan Lagu kemenangan Arsenal.

Image
Alexandre Song membukukan gol yang menentukan kemenangan Arsenal berdepan West Ham United. Dengan ini, "The Gunners" mengukuhkan tempat dibelakang pendahulu Chelsea dengan mengumpul 20 mata dengan perbezaan masih 5 mata.Arsenal sebenarnya tidak mudah untuk menakluk West Ham walaupun mendominasi perlawanan dari minit awal lagi. 7 minit baru bermula Emirates Stadium hampir-hampir sahaja bergemuruh dengan kelicikan Andrei Arshavin, yang berpunca dari serangan balik Maroune Chamakh kepada Arshavin. Tetapi seribu kali sayang rembatan pemain Rusia itu masih terpesong dari sasaran.Tak mahu kehilangan momentum, "The Gunners" terus berusaha memporak perandakan pertahanan tetamunya itu. Tepat pada minit ke-14,Tiang gol "The Hammers" nyaris bergegar melalui tandukan Alexandre Song jika bola tidak melintasi palang gol lah.Pada minit ke-24, Cesc Fabregas hampir memecah kebuntuan. Arsenal melakukan serangan melalui Bacary Sagna dari bahagian kiri. Dengan ruang yang ter…

Hurray!! menang!!

Image
Kehadiran fabregas di barisan arsenal jelas memberi ketenangan di dalam pengawalan bola. seawal minit ke empat. boyota menjatuhkan chamakh selepas terjahan dari belakang. keputusan pengadil memberi kad merah amat adil sekali. jaringan samir nasri hasil daripada pengawalan one two dengan ashravin memberi gol yang briliant.

Sedikit hampa kerana fabregas tidak dapat menjaringkan gol penalti selepas dijatuhkan di dalam kawasan penalti. hart bijak membaca gerakan kaki fabregas apabila merebahkan badan ke bahagian kiri.

Fabregas sekali lagi merancang gol kedua hasil pergelutan chamakh dengan pertahanan city dan mencuri tumpuan song menonjol bola menewaskan hart. separuh masa kedua arsenal lebih mengawal bola tetapi kegeraman aku ke atas chamakh kerana tidak menjaringkan gol walaupun sudah sedia terbuka.

Gol ketika hasil daripada lorongan nasri kepada bendi dan ternyata bendi tidak mensia-siakan peluang untuk menjaringkan gol!! Kini arsenal di tangga kedua mengikut rapat chelsea dengan beza 5 m…

Fabregas life