Posts

Showing posts from September 12, 2010

Black Cats dropped Arsenal's 3 points

Image
First skali memang aku baran ati dengan refree nie. Dua kali hand buat2 buta jer..

Oh Rosicky. Melambung ke langit ko sepak.

Nasib ko masuk kan gol.

Key defend sent off.

Latest injury of Fabregas: He has hamstring. Couldn't plays against Chelsea.

Fire back in November - Ramsey

Image
Aaron Ramsey tidak akan mempunyai fikiran untuk kali kedua untuk menghadapi perlawanan akan datang sebaik kembali dari kecederaan.

Pemain tengah Welsh menderita patah tulang tibia dan fibula kaki kanannya pada perlawanan Arsenal ke atas Stoke City. Ramsey pada ketika di dalam sessi pemulihan dan di akan kembali sepenuhnya pada November ini.

Seperti Eduardo sebelum dia, Ramsey akan menghadapi ujian mental setelah bekerja keras untuk memulihkan kecergasan fizikalnya. Tapi pemain ini, tidak sabar untuk kembali ke kem Arsenal dan tidak memiliki keraguan untuk beraksi cergas semula.

"Tidak, aku tidak akan mempunyai fikiran kedua," kata Ramsey, berbicara pada Fans Q & A di Emirates Stadium sebelum perlawanan Bolton.

"Aku pernah melihat sinar-X, saya sudah melihat X ray kakinya dan tidak akan berfikir mengenai kecederaan ketika aku masuk untuk cabaran. "Saya sudah mula berlari sekarang dan saya mempunyai hari baik dan hari buruk tetapi pemulihan saya datang bersa…

Preview Match 5: Sunderland v Arsenal at Stadium of Light

Image
Malam nie Arsenal bakal diuji oleh pasukan pengacau iaitu Sunderland. Musim lepas kita kalah pada Sunderland di tempat lawan. Kali nie aku harap Arsenal akan balas dendam balik atas kekalahan yang merencatkan sket kempen Arsenal musim lepas. So, nie la barisan yang aku jangka akan diturunkan malam nie:
ArsenalMalaysia's Predicted XI
Almunia Sagna---Squillaci---Koscielny---Clichy --Song-- Wilshere---Fabregas Rosicky---Chamakh---Arshavin
Aksi Arsenal untuk permulaan musim nie sangat memberangsangkan dengan rata-rata pemain menunjukkan persembahan yang memberangsangkan.Tapi aku cukup risau bila diorang dah mula selesa dengan aksi semasa. Jadi untuk perlawanan malam nie, Arsenal kena buktikan kepada penyokong yang Arsenal betul2 dahagakan kejuaraan.
Wenger dijangka tidak menghadapi masalah ketika pemilihan pemain, sebab walaupun masih dibelengu dengan masalah kecederaan pemain Wenger masih lagi ada skuad yang mantap. Kecederaan Robin Van Persi, Vermaelen, Bendtner, Walcott dan Ramsey tidak se…

Updates!!!Up To Dates...Goonah!

Image
Fabregas yang bermain seperti duk dimensi lain memberi tahu bala tentera Arsenal untuk terus konsisten jangan mudah dibuai mimpi indah lepas Arsenal menewaskan SC Braga ngan 6-0. Cesc turut menyumbat 2 gol dalam pesta gol tersebut. Arsenal mudah terleka pada musim lalu menyebabkan harapan merangkul piala musim lepas hancus lebus so musim nie dia tak mo lagi melihat perkara sama berulang. Aku rasa musim nie Arsenal punya pasukan yang mampu juara (berapa musim dh aku cakap) tapi satu ja..perlu konsisten..
Cesc yang dh kembali super duper power dia, kembali mempamerkan aksi terbaik dan Braga menjadi mangsa pertama musim ini. Pada perlawanan ngan Bolton tempoh hari aksi Fabregas di persoal, permainan dia masa tuh mmg sungguh tidak boleh diterima dek akal. Ramai reporter membuat andaian yang hati Cesc tak lagi bersama Arsenal. Tetapi jangkaan reporter-reporter tersebut ternyata meleset dan Cesc kembali menunjukan betapa dia setia bersama Arsenal. Horahhh Cesc!!..
Wenger dan ramai lagi rakan …

Lets Enjoy It

Image
Selamat hari raya sumer Gooner..sory wa kenyang makan ketupat smpai tak sempat nak update news Arsenal. Nie wa nak kasi angpow sket kat sumer Gooners. So wa kasi picture yang menarik sepanjang game CL Arsenal v Braga. Go Gunners Go!!
Hadoi la kena cantas lagi..Chamakh mlm tuh men mmg outstading,superb..aku minat tui ngan larian dia,lagi2 dia nie pndai potong time corner..Chamakh mmg the New Henry.
Cesc membuka lebaran game malam tuh ngan penalti yang cantek..tgk muka cesc sbelum penalti mcm nak makan ketupat ja..
Nie sorang lagi, mamat Russia yang tahun nie tak dapat balik beraya skali ngan family..terjelir lidah dia minta wenger lepaskan gak..tp pa kan daya..kena main gak..makin mantop la Arshavin nie..tp perlu konsisten tuh sepanjang musim.
Cesc mmg superb malam tuh..gol kedua pas Arshavin cross bola kat dia..pastu celebrate mcm org tak bersalah..tersengeh mcm kerang busuk..haha..tp aku tau hati dia setia pada Arsenal..Our Best Captain!
Super Chamakh..aku ingat tak reti dh buh gol pakai …

Champion League: Arsenal FC vs SC Braga

Image
Prediction player and result:
ALMUNIA
SAGNA-----SQUILLACI-----KOSCIELNY-----GIBBS
SONG-----DENILSON
EBOUE-----FABREGAS------ARSHAVIN
CHAMAKH

2-0

Post raya

Image
Hehe..walaupun gembira dengan persembahan Arsenal tempoh hari. Post pada kali sekadar ingin mengisi kekosongan masa kerana sudah pastinya di musim hari raya ini, ramai blogger Arsenal Malaysia tidak kesempatan menulis sedikit coretan. Ulasan pada perlawanan tempoh hari, keseluruhan permainan baik cuma saya tidak gemar melihat Wilshere, Song dan Ashravin. Perlu diperkemaskan lagi. Pujian harus dilontarkan kepada Fabregas kerana banyak membuka hantaran yang bergaya sehinggakan Arsenal telah menjaring keempat-empat gol dengan resepi yang berlainan.

Kecederaan yang menimpa Diaby akibat terjahan oleh Robinsan di minit awal kemasukannya bagi menggantikan Wilshere sedikit menghampakan. Ini kerana kecederaan yang beliau hadapi masih lagi di dalam pengesahan dan pastinya perlawanan pada Liga Juara-juara Eropah. Diaby tidak disenaraikan oleh Wenger.

ALMUNIA
EBOUE-----SQUILLACI-----KOSCIELNY-----GIBBS
SONG-----WILSHERE
ROSICKY-----FABREGAS------ARSHAVIN
CHAMAKH

Gol: Koscielny, Song, Chamakh dan Vela