Posts

Showing posts from August 22, 2010

Update Kecederaan RvP

Image
Striker utama Arsenal, Robin van Persie yang cedera pada pertemuan dengan Blackburn semalam dijangka perlu berehat selama 10 hari atau dua minggu. Menurut Wenger, kaki RvP cuma terkehel sedikit akibat terjahan pemain blackburn semalam. Bagaimana pun ini hanya merupakan jangkaan awal sahaja. Kita akan dapat tahu betapa serius sebenarnya kecederaan RvP nanti apabila keputusan pemeriksaan lanjut diketahui tak lama lagi.

Harap-harap RvP tak injurd teruk sangat. Kalau betul dua minggu sahaja itu sudah cukup baik kerana perlawanan seterusnya adalah pada 11 september iaitu dua minggu lagi. Jadi team kita tak akan terasa sangat kehilangan RvP. Jangan jadi macam musim lepas sudah la. Walaupun kita dah ada Chamakh, RvP tetap diperlukan lebih-lebih lagi kalau AW nak rotate pemain. Bukan nak menafikan kewujudan Bendtner tapi bayangkan kalau semua pemain Arsenal fit lebih-lebih lagi yang berpengaruh macam RvP dan Fab, Arsenal pasti akan dapat pergi lebih jauh.

Saya percaya tak akan ada orang yang da…

Tiga mata penuh buat Arsenal!

Image

Draw Carling Cup 2010/2011

Draw for the third round of the Carling Cup:
Brentford v Everton
Portsmouth v Leicester City
Stoke City v Fulham
Chelsea v Newcastle United
Aston Villa v Blackburn Rovers
Tottenham Hotspur v Arsenal
Millwall v Ipswich Town
Wolverhampton Wanderers v Notts County
Burnley v Bolton Wanderers
Birmingham City v MK Dons
Liverpool v Northampton Town
Scunthorpe United v Manchester United
West Bromwich Albion v Manchester City
Sunderland v West Ham United
Peterborough United v Swansea City
Wigan Athletic v Preston North End
Ties will be played in the week commencing 20 September.

Arshavin & Walcott Beri Kemenangan Di Ewood Park!

Image
Arsenal akhirnya berjaya lalui perlawanan di Ewood Park dengan nota kemenangan. Gol dari Walcott dan Arshavin memberi Arsenal kemenangan penting buat Arsenal. Tetapi kecederaan Robin van Persi sedikit merisaukan kem Arsenal. Fabregas pula dilihat masih belum bersedia untuk bermain. Berikut adalah barisan pemain yang diturunkan Arsenal :
Arsenal's Team XI
Almunia Sagna---Koscielny---Vermaelen---Clichy Cesc---Song--Diaby Walcott---RvPersi---Arshavin
Subs: Fabianski, Gibbs, Eboue, Rosicky, Wilshere, Vela, Chamakh.
Seperti yang aku jangkakan dalam Preview, Arsenal telah membuat sedikit perubahan dari pasukan yang telah mengalahkan Blackpool minggu lepas. Robin van Persi dan Fabregas kembali mendapat tempat setelah dilihat cukup cergas untuk bermain. Koscielny pula kembali dari pengantungan satu perlawanan dan Song kembali ke posisi kegemaran beliau.
Chamakh direhatkan bersama Wilshere yang semakin mengukuhkan kedudukan dalam pasukan Arsenal. Tetapi memandangkan Arsenal perlu bermain menentang…

Preview Match 3: Blackburn Rovers v Arsenal at Ewood Park

Image
Hari ini Arsenal akan berkunjung ke Blackburn dengan misi untuk meneruskan kemenangan bagi memberi harapan untuk mencabar kejuaraan untuk musim ini. Arsenal dilihat tidak menghadapi masalah untuk kunjungan ke Ewood Park kali ini. Dengan kebanyakkan pemain utama sudah kembali cergas Arsenal dijangkakan akan menurunkan pasukan yang kuat bagi menghadapi asakan Blackburn yang akan menggunakan taktikal 'rugby' menentang Arsenal. So nie barisan kemungkinan Arsenal:
ArsenalMalaysia's Predicted XI
Almunia Sagna---Koscielny---Vermaelen---Clichy Fabregas---Song---Diaby Walcott---RvPersi---Arshavin
Aku menjangkakan Wenger akan membuat sedikit perubahan dalam skuad yang menewaskan Blackpool tempoh hari. Ini bagi memberi ruang kepada pemain lain untuk menunjukkan kemampuan. Aku menjangkakan Wilshere dan Chamakh akan diletakkan dibangku simpanan dan Fabregas dan RvPersi akan memulakan aksi. Dan semestinya Koscielny akan kembali mendapat tempat disisi Vermaelen selepas selesai pengantungan sat…

Sebastien Squillaci diperkenal secara rasmi sebagai pemain Arsenal

Image
Sebastien Squillaci akhirnya secara sah telah diperkenalkan oleh laman web rasmi Arsenal sebagai rekrut ketiga arsenal pada musim perpindahan kali ini.
Sedikit mengenai Squillaci:

-berumur 30 tahun
-bermain di posisi pertahanan tengah
-menggunakan jersi no 18 Arsenal yang pernah dimiliki oleh Silvestre
-sebahagian daripada pemain skuad piala dunia perancis di afrika selatan 2010
-mempunyai 21 cap bersama negaranya perancis-bekas pemain sevilla dan lyon
-berketinggian 1.85m
-memenangi 2 kejuaraan liga perancis 2007 dan 2008 bersama Lyon sebelum berhijrah ke Sevilla



Squillaci berkata dalam laman web Arsenal:
"This is an exciting move for me. Arsène Wenger is a highly respected coach who I am very much looking forward to working with and of course, I know some of the Arsenal players through the national team. Arsenal is recognised as a side that not only plays beautiful football but one that challenges for trophies at the highest level and I am very excited to be joining such a fantastic club…

Champion League Draw 2010/2011

Group A
Inter Milan
SV Werder Bremen
Tottenham Hotspurs FC
FC Twente

Group B
Olympique Lyon
SL Benfica
FC Schalke 04
Hapoel Tel Aviv FC

Group C
Manchester United
Valencia CF
Rangers FC
Bursaspor

Group D
FC Barcelona
Panathinaikos FC
FC Kobenhanv
FC Rubin Kazan

Group E
FC Bayern Munich
AS Roma
FC Basel
CFR 1907 Cluj

Group F
Chelsea FC
Olympique Marseille
FC Spartak Moskva
MSK Zilina

Group G
AC Milan
Real Madrid
AFC Ajax
AJ Auxerre

Group H
Arsenal FC
FC Shaktar Donetsk
SC Braga
FK Partizan

Sebastien Squillaci Sah Milik Arsenal

Image
Arsenal hari ini mengumumkan telah berjaya membawa masuk seorang lagi pemain pertahanan tengah. Pemain tersebut ialah Sebastien Squillaci dari Sevilla. Wenger juga telah mengesahkan pada sidang akhbar sebentar tadi walaupun masih belum diumumkan lagi oleh Arsenal.com tetapi sumber dari Soccernet.com telah mengesahkan perpindahan tersebut.
Perpindahan yang dijangkakan sejak seminggu yang lalu telah menjadi kenyataan apabila Arsenal dan Sevilla berjaya mencapai kata sepakat dan Sevilla juga memberi petunjuk awal apabila mereka tidak membawa Squillaci ketika Play-off UEFA Champion League baru-baru ini menentang FC Braga bagi mengelak Squillaci dari tidak dapat bermain dengan Arsenal dalam kejohanan tersebut.
Squillaci merupakan pemain pertahanan tengah yang sangat berpengalaman di Eropah. Pengalaman beliau bersama skuad kebangsaan juga sangat baik. Berumur 30 tahun, beliau sememangnya akan menambah kekuatan dibahagian pertahanan Arsenal untuk musim ini dan aku berharap sumbangan beliau tid…

Wallpaper Arsenal 2010/2011!!

Image
Arsenal punya wallpaper dah kuar..so kepada yang tertunggu-tunggu sila upload n set as background kat laptop anda masing2..Renung2kan dan Selamat beramal..kui3

Updated News: Squillaci Hampir Ke Arsenal, Walcott dan Chamakh!

Image
Sevilla mengesahkan yang pemain pertahanan mereka iaitu Sebastien Squillaci telah bersetuju dengan perpindahan ke Arsenal. Squillaci di katakan sedang dalam perjalanan ke London untuk membuat pemeriksaan kesihatan setelah Arsenal dan Sevilla telah bersetuju dengan yuran perpindahan yang dirahsiakan, tetapi dikabarkan sekitar £5.3 Juta.
Sedikit tentang pemain ini, Squillaci merupakan bekas pertahan tengah Lyon dan telah berpindah ke Sevilla sejak dua (2) musim lepas. Beliau juga merupakan pemain yang terlibat dengan skuad Perancis di Piala Dunia di Afrika baru-baru ini. Berumur 30 tahun, beliau sememangnya di penghujung karier tetapi pengalaman beliau di peringkat Eropah begitu baik, dan disebabkan itu aku rasa Wenger berminat untuk mengambil beliau. Kontrak yang akan ditawarkan kepada beliau sekitar 3 tahun.

Hero Arsenal ketika kemenangan 6-0 keatas Blackpool baru ini, iaitu Theo Walcott merasakan yang beliau kini bersedia dengan peranan penyerang tengah. Beliau yang menyumbat hatrik da…