Posts

Showing posts from August 1, 2010

Final Friendly: Legia Warsaw v Arsenal 5-6

Image
Arsenal mengakhiri perlawanan persahabatan terakhir dengan kemenangan tetapi timbul keraguan dibahagian pertahanan Arsenal setelah melihat Arsenal menang hanya dengan 6-5 menentang kelab dari Poland iaitu Legia Warsaw. Fabianski yang disebut-sebut akan mengantikan Almunia sebagai penjaga gol No.1 Arsenal aku rasa masih belum layak dengan aksi beliau pada perlawanan ini sekaligus memberi isyarat jelas kepada Wenger bahawa Arsenal perlu membeli penjaga gol yang lebih bagus dan berpengalaman. Berikut adalah barisan pemain yang beraksi:
Arsenal's Starting XI
Fabianski Sagna---Koscielny---Vermaelen---Clichy Wilshere---Frimpong---Nasri Walcott---Chamakh---Rosicky
Subs: Szczesny,Nordtveit,Gibbs,Eboue,Lansbury,JET,Vela.
Arsenal menurunkan pasukan yang hampir lengkap ketika kunjungan kali ini melainkan hanya beberapa pemain utama sahaja yang tidak menyertai. Perlawanan yang nampak agak senang tetapi bertukar tragedi pada separuh masa pertama dimana Arsenal ketinggalan 3-0 sebelum Chamakh merapatk…

Fabregas returned to Arsenal Camp in Member's Day

Setelah berhadapan dengan pelbagai spekulasi perpindahan Fabregas ke Barcelona. Akhirnya, dilaporkan Fabregas telah memulakan sesi latihan bersama rakan Arsenal yang lain. Tepukan ribuan penyokong menyambut kehadiran semula Fabregas dan pada masa yang sama menyambut sambutan Member's Day. Welcome Fabregs from Arsenal Malaysia.

Latest News: Federico Marchetti, Ryo Miyaichi dan Emir Spahic

Image
Sebelum aku sentuh cerita berkenaan pemain yang di intai Arsenal, aku nak mula dulu dengan berita Kapten Arsenal iaitu Cesc Fabregas. Beliau yang akan kembali ke Arsenal pada hari ini (5 Ogos) dikabarkan masih mengharapkan perpindahan beliau ke Barcelona akan menjadi satu kenyaatan suatu hari nanti. Tetapi beliau menegaskan yang ketika ini beliau masih lagi pemain Arsenal.
Berita tentang Fabregas ini takkan habis selagi Barcelona tidak berhenti menekan Arsenal untuk terus melepaskan bintang muda mereka ini. Bagi aku sekiranya Fabrgeas mahu pergi, biar dengan cara baik, tetapi aku nak juga Fabregas buktikan pada penyokong Arsenal yang beliau seorang pemenang selepas berjaya membantu pasukan kebangsaan memenangi Piala Eropah dan Piala Dunia.
Nie pula berkenaan kedudukan penjaga gol Arsenal. Ketika ini tempat No.1 penjaga gol Arsenal masih lagi berteka teki dengan begitu banyak spekulasi berkaitan pemain yang akan dibeli Arsenal. Federico Marchetti di sebut-sebut antara penjaga gol yang a…

Emirates Cup Masih Di Arsenal

Image
Sory kepada Gooners2 sumer, aku sekarang terlalu buzy sampai tak sempat nak update new news kat korang. So hari nie aku just nak santai2 layan picture dengan korang sumer. Selepas Arsenal berjaya mengekalkan piala yang dimenangi tahun lepas, tahun ini Arsenal sekali lagi memenangi Emirates Cup untuk kali ke 3 sepanjang 4 tahun penganjuran. So kat sini aku just nak highlight beberapa picture yang menarik ngan korang. So Enjoy the moment!!
Wenger dengan tai baru beliau..selalunya korang akan tengok Wenger dengan tai Merah kan..so kali nie tukor taste la skali skala kan..hehe
Gol 1st Vela tuh game malam tuh..Walcott Assit...Mmg malam tuh tuk 1st half mmg Arsenal punya game..
Jay Emmanual-Thomas celebrate the gol dengn Vela...Vela buat isyarat tangan pe la tuh..nak McD kot..hehe
Bakal bintang Arsenal dan England..Jakck Wilshere sememangnya star in the making..
Gol 1st Sagna tuk tahun nie..Tuah adjust rambut baru kot..
Sagna yang tak tau nak celebrate gol mcm mana..lari mcm orang tanpa arah..
Gol…

Nilain Levroji linked to Arsenal

AP- MOLDOVA - Aug 4) Arsenal's bid to sign the talented Moldovan international goalkeeper Nilain Levroji in a bid to solve their ongoing goalkeeping crisis moved closer last night with the talented stopper flying to London for a medical.
The 23-year-old from Iskra-Stal Ribnita will join the Gunners in a €5million deal to be completed on Thursday.
Levroji has played twice for the Moldovan national team but has been rated as one of the top young keepers in European football.
News of his transfer to Arsenal was confirmed on Moldovan TV yesterday (Sunday).
Arsenal had been expected to sign Australian international goalkeeper Mark Schwarzer from fellow London team Fulham but the deal has fallen through with the West London club demanding €4million for the 37-year-old.
Levroji will join fellow Eastern European Emir Spahic at the Emirates Stadium for the new season.
Arsene Wenger has confirmed he is looking to bring in at least one more defender

Emirates Cup: Arsenal v Ac Milan 1-1

Image
Arsenal memulakan aksi Emirates Cup dengan nada yang agak baik walaupun dipaksa seri oleh AC Milan. Walaupun berjaya mendahului seawal minit ke-36 hasil jaringan pemain baru Arsenal iaitu Marouanne Chamakh, Alex Pato kemudian berjaya mencuri satu gol untuk AC Milan pada minit ke-77 setelah berjaya menanduk masuk selepas Milan dihadiahkan sepakan percuma. Berikut adalah barisan yang diturunkan Arsenal.
Arsenal Best XI Fabianski Eboue---Koscielny---Vermaelen---Gibbs Wilshere---Frimpong---Nasri Rosicky---Chamakh---Arshavin
Arsenal menurukan pasukan seimbang pada separuh masa pertama, dengan meletakkan Frimpong sebagai Defensive Midfielder dimana beliau cukup baik mengawal permainan dan berjaya menghalang asakan Milan. Aksi barisan hadapan juga tidak mengecewakan apabila gandingan Chamakh bersama Arshavin dan Rosicky berjaya membuat barisan Milan berada dalam keadaan tertekan. Hasilnyan Chamakh berjaya menjaringkan gol setelah menerima umpanan dari Arshavin.
Di barisan pertahanan dan penjaga go…