Posts

Showing posts from May 2, 2010

Rumor: Niang to Arsenal

Image
Wenger seakan menetapkan prinsipnya untuk mengekalkan kulit hitam di bahagian serangan. Setelah pemergian adebayir dari Kem Arsenal. Pancingan dari rumor mengatakan Arsene Wenger mengalih perhatian kepada Niang. Sejauh manakah perpindahan Niang ke rsenal. Harap-harap pemain ini tidak dibeli oleh Arsene kerana menjurus kepada faktor umur yang berusia 30 tahun. Dikatakan juga Rafa juga ingin membeli pemain ini di dalam menempuh liga pada musim hadapan.

Agen mengaku Arsenal sedang menimbang untuk pembelian Arda Turan

The agent of Galatasaray winger Arda Turan has confirmed the interest of Liverpool and Arsenal.

The 23-year-old has been in good form for Galatasaray scoring on seven occasions this campaign after being awarded the captaincy at the beginning of the 2009/2010 season.

Ahmet Bulut told sport.co.uk: "There are a few clubs interested, Liverpool are one, and Arsenal. There are no official or concrete offers at the moment but two clubs have spoken about wages. However, in football you never know. The season finishes soon in Turkey, and then Arda will go to the USA with the national team and we will see after that."

Rumor: Scott Parker and Upson to Arsenal

Image
The Gunners dilaporkan mengalih perhatian mereka pada kapten West Ham Matthew Upson, yang menghabiskan enam tahun di Highbury, dan kapten Scott Parker. Baca lanjut

Chamakh semakin hampir

Image
Tampaknya Marouane Chamakh akan merekrut pertama Arsenal musim panas, seperti Arsene Wenger bicara tentang keyakinannya bahawa perjanjian akan dibungkus untuk orang Bordeaux.

Chamakh minggu ini menegaskan bahawa perjanjian dengan Arsenal berada di ambang menjadi tertutup dan akan muncul sentuhan selesai sedang diajukan kepada apa yang diharapkan menjadi pemindahan bebas untuk 26 tahun.

"Hal ini tidak rasmi dilakukan, tetapi kami yakin pada anak itu," kata Wenger laman rasmi kelab. "Setelah semuanya jelas, kami akan keluar dan mengumumkannya."

Chamakh akan menambah pilihan menyerang Arsenal, tapi Wenger untuk menyelesaikan masalah di bahagian belakang dengan William Gallas, Mikael Silvestre dan Sol Campbell semua keluar dari kontrak.

The Gunners telah dikaitkan dengan perpindahan untuk penjanaan tenaga elektrik Fulham Brede Hangeland, tapi Wenger menepis prospek perjanjian untuk Norway.

"Saya mendapati dia adalah pemain yang baik, tapi kami tidak pernah di baginya,&…

Wenger Sakit Tekak + Pengalaman + Rumours

Sidang akhbar untuk perlawanan Sabtu ini terpaksa dibatalkan atas sebab Wenger mengalami sakit2 tekak. Mungkin sebab penat sound budak2 time training. Takkan nak habiskan season ni ditempat ke 4? Buat malu je kalau Spurs potong last minit.
Well, akhirnya Wenger cakap benda yang agak menarik. Katanya, dia ada target 2-3 pemain yang berpengalaman untuk memantapkan skuad yang ada sekarang. Cukup2 lah dengan pemain2 muda yang ada skang. Kalau takat bakat je lebih, tapi takleh nak deliver, tak guna jugak
Seperti biasa, dah hujung2 season ni maka makin banyaklah transfer rumours. Mungkin dah ramai yang tau Maroune Chamakh bakal menyertai Arsenal. Dia sendiri pun dah buat kenyataan yang dia reject offer dari Liverpool dan Spurs untuk sertai Arsenal. Kata nya, dia suka dengan corak permainan Arsenal dan banyak belajar cara short pass dengan team member, Yoann Gourcuff. Kalau dilihat dari rekod jaringan gol mamat ni dekat Bordeux, takdelah bagus sangat. 81 gol dalam 293 perlawanan. Tapi kita tak…

Arsenal 09-10 Highlights

Fahrin Ahmad Exco Penyokong Kelab Penyokong Arsenal di Malaysia

Image

Laporan AFCSM AGM

Image
Berikut adalah seringkas laporan yang dapat saya buat semasa Delegasi Arsenal Malaysia Gooners ke AFCSM AGM+Dinner pada 1 May 2010 di Kelab Gol Negara Selangor.
Seramai ahli AMG telah menghadirkan diri iaitu:

1- UG
2- B_W
3- Pok'Me
4- CB
5- Afham
6- D^V
7- Hafidzky
8- FT
9- Waseem
10- Joe77
11- Org Rumah Joe77
12- Arai
13- Org Rumah Arai
14- Stratz
15- Yan (AMG FB)
16- Mebius
17- Al-Hafiz (AMG FB)
dan pasti ada lg ahli2 AMG di sana...

Terima kasih mereka yang hadir. Berikut adalah gambar semasa majlis tersebut berlangsung untuk tantapan semua. Enjoy guys!!