Posts

Showing posts from April 18, 2010

Preview: Arsenal v Manchester City (24.04.2010)

Image
Perjuangan Arsenal musim ini bakal tertutup pada malam ini sekiranya gagal memungut mata penuh pada perlawanan menentang Manchester City. Harapan yang menggunung pada musim ini sekali lagi akan hampa begitu saja. Arsenal sebenarnya mempunyai potensi yang baik pada musim ini walaupun tanpa pemain bintang dengan hanya sekadar bergantung kepada pemain sedia ada serta bakat muda dari akademik. Tetapi kecederaan yang menimpa pemain utama sedikit sebanyak menjejaskan kempen kali ini.
Malam ini akan memperlihatkan pasukan tempang Arsenal melayan pasukan jutawan Manchester City dengan misi membalas dendam atas kekalahan di awal musim terdahulu. Jadi aku menjangkan ada beberapa perubahan dalam skuad Arenal :
ArsenalMalaysia's Predicted XI
Mannone Sagna---Campbell---Silvestre---Clichy Nasri---Song---Diaby Bendtner---RvP---Walcott
Aku menjangkakan perubahan dibahagian serangan serta penjaga gol. Memandangkan Robin van Persi telah kembali, aku mengharapkan beliau diberi kepercayaan oleh Wenger untu…

Adler bakal pengganti Lehmann...

Image
Assalamualaikum..Dah lama tk dengor berita kt blog nih,, kesian mana-mana gooners yang still support blog..Bukan apa, Harapan untuk melihat Arsenal pegang piala sekurang-kuranya satu piala musim ni lebur macam tu sahaja. Disamping masalah kecederaan pemain utama kita..pemain yang boleh bermainpun bermasalah sebenarnya. Jadi AW telah mengambil pengajaran daripada musim ini dan akan memasukkan beberapa bintang yang akan mendatangkan piala untuk Arsenal Musim depan.

Arsene Wenger bakal membeli penjaga tiang gol pasukan Jerman dan Bayer Leverkusen, Rene Adler, Wenger telah menilai Adler sebagai bagi jawapan kepada pertahanan Arsenal.

Penjaga gol memang menjadi masalah serius Arsenal musim ini. Menjadi poin kritikal yang kerap menyebabkan kegagalan meraih 3 mata. Manuel Almunia masalah dengan konsentrasi, Lukasz Fabianski selalu kehilangan fokus dan melakukan Kesilapan bodoh.

Akibatnya, Arsenal menjadi kelab dengan rekod bolos terbanyak top 4 EPL. Hingga ke perlawanan-35, Arsenal mencipta…

Arsenal Football Club Supporters of Malaysia's meeting

Image
Let's Go
To All Gooners In Malaysia

Preview: Wigan Athletic v Arsenal (18.04.2010)

Image
Awal malam ini Arsenal akan berkunjung ke DW Stadium, kubu Wigan Athletic bagi meneruskan lagi perjuangan untuk baki 4 lagi perlawanan musim ini. Kekalahan kepada Spurs Rabu lepas sedikit sebanyak telah menutup terus perjuangan musim ini bagi menamatkan kemarau piala selama 5 tahun. Tetapi keputusan luar jangkaan malam tadi yang dialami pendahulu liga sedikit sebanyak memberi semula harapan. Chelsea kalah 2-1 kepada Spurs tetapi Manchester United berjaya mengalahkan musuh setempat Manchester City. Ok, berikut barisan kemungkinan Arsenal malam ini:
ArsenalMalaysia's Predicted XI
Almunia Eboue---Campbell---Silvester---Clichy Walcott---Nasri---Eastmond---Merida Bendtner---Robin van Persi
Aku pun dah tak boleh jangka sapa akan bermain pada malam ini,dengan begitu ramai pemain utama tercedera. Tetapi aku menjangkakan Wenger akan memberi ruang kepada pemain muda bagi membuktikan kemampuan diri pada malam ini dengan Merida dan Eastmond dilihat akan beraksi pada malam ini. Dan formasi yang aku …