Posts

Showing posts from March 7, 2010

Pakcik's View: Arsenal vs. Hull City 13 March 2010

Image
"On Arsenal's last minutes win"

It was a breathtaking games seeing Arsenal is escaped with a
dramatic win in the injury time. I congratulate Arsenal due
to their strong fighting spirit until end of the game. It was
a must win match for Arsenal if they want to stay in the title
race. Stay focused until the final whistle blow and believe in
yourself.

"Physical presence by Hull"

Frankly speaking, i don't know that if Hull City really want
to play football because they like to kick their opponents and
pulled back their shirt, and sometimes do stupid physical challenges.
If you count how much fouls did they had, especially in the first
half, it was amazing. Arsenal should have a penalty when they tipped
on Clichy. Perhaps what Campbell did (the tackle) to the Hull striker
put a signed that Arsenal is not easily being bullied. Arsenal player
play with skillful football and at par beyond Hull's level. I think
that's why they should win.


"About so many chances failed t…

Nicklas Bendtner Hero Arsenal

Image
Yeahh!! Kemenangan berpihak kepada skuad muda Arsenal apabila Nicklas Bendtner menyumbat gol di minit-minit terakhir permainan yang memasuki masa tambahan.Arsenal menang 2-1 mengatasi Hull City yang bermain baik malam ini mempertahankan kubu mereka dari dibolosi.Berikut ialah barisan kesebelasan utama Arsenal malam ini:-
Arsenal's Team XI
Almunia Sagna---Campbell---Vermaelen---Clichy Eboue---Denilson---Diaby Nasri---Bendtner---Arshavin
Subs: Fabianski, Silverster, Eastmond, Traore, Merida, Walcott, Eduardo.
Kunjungan Arsenal ke KC Stadium sememangnya dijangka akan menghadapi laluan yang sukar untuk mencari tiga mata penuh. Hull merupakan pasukan yang agak konsisten ditempat sendiri dengan beberapa keputusan di luar dugaan. Arsenal bermula dengan Sagna dan Campbell kembali cergas dan kembali beraksi, mengekalkan skuad sama yang menang keatas Porto.Arsenal hanya membuat perubahan dengan Denilson mengambil tempat Song yang digantung perlawanan.
Di awal permainan, Arsenal menunjukan kesungguh…

Preview: Hull City vs Arsenal FC

Image
Elops everyone...Aku terpaksa wat preview awal sket kali nie sebab jadual aku penuh esok takut tak sempat nak buat preview kat blog tercinta nie,hehe...Okeh, esok Arsenal akan berkunjung ke Stadium Kingston untuk bertemu Hull City. Perlawanan yang dijangka akan bermula jam 1.25 pagi waktu Malaysia akan berlangsung di Astro ESPN812.
Arsenal yang semua sedia maklum masih mengalami masalah kecederaan yang agak rumit, dengan beberapa pemain penting tidak dapat beraksi pada esok malam. Ini merupakan barisan kemungkinan Arsenal menentang Hull City :-
Arsenal Malaysia's Predicted XI
Almunia(c) Eboue---Vermaelen---Silverster---Clichy Nasri---Denilson---Diaby Walcott---Bendtner---Arshavin
Dari segi taktikal, Arsenal masih mempunyai pemain yang berkualiti dalam mengharungi perlawanan malam esok yang dijangkan akan ditentang habis-habisan oleh Hull yang mahu mengelak untuk terus terjerumus di dasar liga.
Almunia sekali lagi akan mengetuai pasukan Arsenal. Barisan pertahanan pula akan dibarisi dengan…

Update Arsenal News

Image
Salam semua Arsenal fan, hari nie aku nak bawa sedikit news dari kem Arsenal sebelum sepak mula menetang Hull City esok malam. Aku tak mau mengulas lebih lanjut berkenaan perlawanan yang bakal berlangsung esok sebab aku akan muatkan dalam preview sebelum sepak mula nanti.
Pertamanya aku nak bawa berita mengenai nasib Arsene Wenger bersama Arsenal yang dikatakan sedang dipancing oleh Real Madrid selepas Madrid tersingkir peringkat kalah mati UEFA Champion League. Wenger menegaskan yang beliau tidak akan sekali-kali melanggar kontrak beliau untuk ke Real dengan kontrak beliau akan tamat tahun hadapan. Dan Wenger juga menegaskan yang kuasa duit tidak boleh menjamin kejayaan sesebuah pasukan. Beliau hanya fokus kepada aksi menentang Hull sahaja.
Cesc Fabregas yang tidak beraksi ketika Arsenal berpesta gol menentang Porto awal pagi Rabu lepas, sekali lagi dijangka tidak akan menyertai Arsenal berkunjung ke Hull City akibat kecederaan hamstring beliau yang masih belum sembuh sepenuhnya. Tetap…

Arsenal Perlu Konsisten !!

Image
Perjuangan Arsenal musim ini menunjukkan peningkatan dan kebangkitan yang begitu menakjubkan. Bangkit dari kekalahan kepada musuh tradisi Chelsea dan Manchester United dalam saingan Liga Perdana Inggeris dari ketinggalan jauh di belakang kembali menjadi pesaing dalam perebutan kejuaraan musim ini. Dan melayakkan diri ke suku akhir saingan UEFA Champion League selepas ketinggalan pada perlawanan pertama kepada Porto.
Arsenal yang pada awal musim telah dianggap bukan pasukan yang mampu memberi saingan liga selepas Emmanual Adebayor serta Kolo Toure meninggalkan Arsenal untuk meneruskan karier di Manchester City dan menerima tamparan hebat dengan siri kecederaan beberapa pemain penting semasa pre-season serta di awal musim.
Ada beberapa faktor yang menjadikan Arsenal kembali bersaing pada musim ini, salah satunya ialah Cesc Fabregas yang memulakan musim 2009/2010 sebagai kapten untuk musim penuh beliau selepas dilantik sebagai kapten pasukan mengantikan William Gallas penghujung musim lep…

UEFA Champion League: Arsenal Bergaya Atasi Porto 5-0!

Image
Terbaik dari Arsenal, tiada ungkapan lain yang dapat mengambarkan kemenangan Arsenal pada pagi ini dengan begitu banyak gerakan dan pemainan cantik yang ditunjukan Arsenal. Ketiadaan kapten pasukan,Cesc Fabregas tidak begitu dirasai apabila Arsenal mudah melepasi halangan daripada Porto dengan kemenangan 5-0 di Emirates Stadium, dan aggregate 6-2 dan hero pada pagi ini ialah Nicklas Bendtner yang menjaringkan hatrik pertama beliau bersama Arsenal. Berikut ialah kesebelasan utama Arsenal yang diturunkan Wenger:-
Arsenal's Team XI
Almunia Sagna---Campbell---Vermaelen---Clichy Nasri---Song---Diaby Rosicky---Bendtner---Arshavin
Subs: Fabianski, Armand Traore, Silvester,Walcott,Eboue,Denilson,Eduado.
Arsenal membuat perubahan pada skuad yang menang sabtu lepas ketika melayan Porto pagi tadi dengan memberi peluang kepada Campbell bergandingan dengan Vermaelen serta Song kembali mengisi dibahagian defensive midfielder dan Arshavin mengantikan Walcott dengan bermain di sebelah sayap kiri.
Arsena…

UEFA Champion League: Arsenal v FC Porto (2nd Leg)

Image
Halo sahabat2 kat Arsenal Malaysia, firstly aku minta maap sebab lambat wat preview maklum la kan aku nie bekerjaya orangnya..hehe.Ok berbalik kepada perlawanan penting awal pagi ini, Arsenal bakal menentukankan nasib dalam kancah UEFA Champion League apabila akan melayan kunjungan FC Porto untuk perlawanan kedua bagi 16 pasukan terakhir. Ini merupakan bayangan pasukan yang akan beraksi pada perlawanan awal pagi nanti:-
ArsenalMalaysia's Team Predicted XI
Almunia Sagna---Campbell---Vermaelen---Clichy Nasri---Song---Diaby Walcott---Bendtner---Arshavin
Porto merupakan pasukan yang bagus dan bermain permainan menarik dengan beberapa muka baru yang dibawa oleh pengurus pasukan mereka, sememangnya Porto layak untuk beraksi pada tahap ini. Tetapi dengan rekod kunjungan ke London, Porto tewas ke semua 5 perlawanan terdahulu dengan perlawanan terakhir di gelanggang Arsenal mereka tewas 4-0 pada musim lepas dalam aksi kumpulan.
Tetapi ini tidak bermakna Arsenal akan mudah melepasi halangan Porto …

Preview UCL : Arsenal vs Porto FC

Ketiadaan ketua pasukan arsenal cesc fabregas tidak memberi yang banyak kepada arsenal. ini kata pengurus porto yang menyatakan bahawa kekuatan arsenal adalah pelbagai sudut dan tidak hanya bergantung kepada cesc. namun apa yang saya perhatikan arsene wenger pasti meletakkan harapan ini kepada pemain yang kini meningkat naik iaitu walcott dan betdner pada perlawanan ini. sungguhpun betdner banyak melepaskan peluang untuk menjaringkan gol di dalam menentang burnley. namun arsene wenger menegaskan bahawa pemain ini semakin meningkat naik. berikut adalah senarai pemain dijangka bermain pada perlawanan pada pagi ini.

almunia
eboue - vermaelen - sol campbell - chilchy
walcott - denilson - diaby - rosicky - nasri
ashravin/bendtner

semoga dengan pemain yang disenaraikan dapat memberi gol awal dan sekurang satu berbalas kosong. itupun sudah menjadi bekalan untuk arsenal untuk melayakkan pasukan ke peringkat kalah mati seterusnya. in arsene we trust!!

Pakcik's View: Arsenal vs. Burnley 6 March 2010

Image
Even though that i'm feel glad that we are snatching complete three points
last night against underrated Burnley, i still feel that Arsenal need more
to win the league title. I can't even imagine how many times Bendtner missed
opportunities to score. We should be at least 3-0 after 60 minutes of play.
Arsenal cannot afford to deal with that when this season getting tough and
tougher every week. If Drogba, Rooney or Ibramovich is given that kind of
chances they may score all three.


We need to realize that if we keep missing the chances, again and again, the
whole team will be frustated. That's happen and we concede an equalizer. Maybe
the decision by Walcott not the rely on Bendtner to score goals is right. There
is no doubt that Walcott performance is at par the best so far from him. He picked
up the responsibility as sole winger and attacking midfielder on the front with some
assists by Eboue. One thing i discovered that the penetration forces on the left is
a little bit weaker.

Refer…