Posts

Showing posts from February 7, 2010

Marouan Chamakh Milik Arsenal?

Image
Sebelum aku memulakan khabar2 mengenai Chamakh ke Arsenal aku mulakan dulu dengan perkembangan persediaan musim hadapan Arsenal. Untuk setiap tahun sejak 5 musim lepas Arsenal dengan kerjasama Emirates menganjurkan Emirates Cup dalam perlawanan empat penjuru. Untuk musim hadapan dikhabarkan yang AC Milan akan menyertai Emirates Cup.
Ini kerana Emirates Airline dikhabarkan akan mengantikan penaja AC Milan iaitu Bwin untuk musim hadapan. Perjanjian dianggarkan sekitar $82 juta selama empat tahun,merupakan penajaan termahal di Eropah. Tetapi buat masa ini masih belum ada apa-apa pengesahan dari kedua belah pihak.
Okey, aku nak mula bercerita tentang seorang pemain yang diburu sejak sekian lama oleh Wenger iaitu Marouan Chamakh. Beliau yang bermain bersama kelab yang berpengkalan di Perancis iaitu Bordeaux pada ketika ini dikhabarkan akan menyertai Arsenal penghujung musim ini. Ini kerana kontrak beliau bersama Bordeaux akan tamat dan beliau dikhabarkan sangat berminat untuk mencari pengal…

Arsenal tandatangani Maroune Chamakh untuk £10.4 juta

Image
London: Penyerang Bordeaux Marouane Chamakh akan menjadi salah seorang pemain Arsenal pada musim panas ini selepas menyetujui perjanjian empat tahun sebanyak 10.4 juta pound.

Menurut laporan itu lagi, Chamakh telah menolak tawaran yang lebih besar daripada Liverpool dan menandatangani perjanjian pra-kontrak bersama Arsenal.

Ia bermakna 50.000 pounds seminggu untuk pemain yang Arsene Wenger percayai boleh menjadi 'Emmanuel Adebayor yang baru'.
Chamakh telah dilabelkan sebagai salah seorang penyerang utama France dan sahabat kunci kepada gelaran pasukan pemenang Laurent Blanc's pada musim lepas.

Arsenal telah mencuba untuk mendapatkan khidmatnya pada musim panas lepas dengan enam juta pounds, tetapi Bordeux mahukan jumlah yang dua kali ganda yang lebih besar yang akhirnya memperlihatkan bahawa persetujuan itu dapat dicapai.


Latest Injury Update: Samir Nasri, Alex Song & Arshavin

Image
Apa macam fan Arsenal, terutama peminat Arsenal Malaysia untuk minggu ni???Tentu semua berada dalam keadaan tersenyum sorang2,bangga bila jumpa fan Chelsea,Manchester United n Liverpool kan...hehe,aku dapat agak suasana gembira tuh bila jumpe dengan semua fan Arsenal. Kemenangan ketiga Arsenal keatas Liverpool musim ini cukup bermakna.
Mana tidaknya selepas Arsenal mengharungi tempoh azab 15hari menentang pasukan yang kuat dengan Aston Villa memulakan aksi pada 27 Jan 2010 yang berkesudahan 0-0, 4 hari kemudian Manchester United berkunjung ke Emirates dan mengalahkan Arsenal dengan 3-1, kemudian pada 7 Feb 2010 Arsenal mengalami kekalahan kedua berturut2 kali ini kepada Chelsea di Stamford Bridge, tetapi 3 hari kemudian ketika melayan kunjungan Liverpool, Arsenal berjaya mengembalikan keyakinan fan dengan kemenangan 1-0.
Jadi tempoh yang menyiksakan bagi Arsenal dah lepas. Baki perlawanan Arsenal boleh dikatakan agak mudah tetapi bolehkah Arsenal mengekalkan rentak tersebut dengan sena…

Song and Ashravin miss out over Porto

Image
Setelah selesai dengan kemenangan ke atas liverpool lain pula jadinya kepada barisan pemain arsenal. ramai sungguh mengemukakan idea masing-masing setelah perlawanan tersebut. segala kritikan dan cadangan afham dahului dengan ucapan terima kasih. segala kritikan afham akan post untuk tantapan penyokong arsenal di malaysia ini.

kecederaan terkini melanda kepada ashravin kerana mengalami hamstring, nasri kecederaan kepala manakala song disahkan mengalami kecederaan lutut. walaupun begitu kecederaan samir nasri amat ringan dan boleh beraksi semula. namun song dikatakan mungkin tidak dapat meneruskan perjuangan bersama rakan-rakan kerana terpaksa menjalani pembedahan.

carlos vela bagai pengganti ashravin dikatakan calon sesuai untuk menggantikan beliau. mana song mungkin diisi oleh diaby sebagai posisi defensive midfielder. Berikut adalah cadangan barisan kemungkinan yang ada untuk perlawanan masa terdekat.

Alumnia
Eboue Gallas Vermaelen Chilchy
fabregas diaby denilson
nasri bedtner vela

segala …

Pendapat Arsenal vs LOSER FOOL

id: wermregas87
nama: mohd adham

salam,
kebahagiaan aku pagi ni xdapat dibendung lagi... senyuman meleret sampai ke telinga...
aku tau sume gunners malaysia excited pagi ni.. ditmbah plak dgn setan merah seri and chelshit kalah... pergh....

sume pengkritik x sabar nak tulis pasal pribiu mlm tadi... jelas arsenal dahagakan kemenangan...dan kedahagakan itu terbalas dengan tandukan diaby hasil dari hantaran lintang dari rosicky yang masuk menggantikan nasri yang mengalami kecederaan pada minit ke 33....

yang best
-Arshavin semakin rajin kejar bola.
-defend kita mmg keje kuat..mantop..
-and yang plg best,kite menang.

yang x best,
-walcot bnyk sia2kan peluang
-mis passing terlalu banyak
-percubaan bebal yang kene cross bar...(bikin cuak)
-kontroversi pada minit terakhir perlawanan,free kick yang diambil gerard didakwa terkena tangan fabregas.tapi wisel telah ditiup(end game)....

pape pun peluang untuk meraih kejuaraan masih terbuka... ayuh bangun gunner sekalian...

Pakcik's View: Arsenal vs. Liverpool 11 Feb 2010

The moment people write us off in the title race, some unexpected
moments occur and forced them to change their statements. I don't know
how to describe our win early this morning, either it was luck or we are really
deserved to win.

Liverpool didn't have Torres today, and it was very obvious that they
look less dangerous. N'Gog as first striker, didn't threat us as much as
if Torres in the front. Frankly speaking,Arsenal don't look really dangerous
on the front today. It was a great goal by Diaby, but i believed if we are
real sharp today, we can produce more.

Nobody expect Chelsea will lose today, especially against inconsistent
Everton after they have been defeated by Liverpool last week. But, in football,
they'll always a surprises. Chelsea performance today are not as good as
in the last games. I think it is strongly related with how they played against
us. They use a lot of energy, and physical forces. Maybe Chelsea player didn't
fully recover and they play more o…

Diaby Terbaik!!

Image
Kebangkitan terbaik Arsenal pada malam ini memang layak dikecapi selepas rentetan kekalahan kepada 2 pasukan pendahulu.Hasil gol dari Diaby yang menerima hantaran silang dari Rosicky sudah cukup untuk mengembalikan prestasi terbaik Arsenal musim ini. Sama-sama kita hayati barisan pada awal pagi td;


Kesebelasan Arsenal
Almunia
Eboue---Gallas---Vermaelen---Clichy Fabregas---Song---Diaby Nasri---Bendtner---Arshavin
Walaupun aku tak tengok game semalam sebab jam aku bengong tak bunyi,jadi aku tak dpt nak bagi gambaran permainan penuh Arsenal pada awal pagi td. Barisan yang diturunkan Wenger melihatkan perubahan dengan Eboue mengantikan Sagna yang direhatkan serta Bendtner kembali bermain memulakan aksi pada awal permainan. Liverpool juga menurunkan barisan terbaik yang mengalahkan Everton tempoh hari tetapi Torres tidak bermain, memberi kelegaan kepada benteng Arsenal.

Pada pagi tadi barisan pertahanan Arsenal membuktikan yang mereka boleh memberi aksi terbaik dengan menyekat setiap gerakkan Liv…

Preview: Arsenal v Liverpool

Image
Tiada apa yang aku nak katakan kat sini,melainkan Arsenal wajib menang perlawanan malam ini sekiranya mahu bermain Champion League musim hadapan. Liverpool dan Arsenal hanya dipisahkan 5 mata sahaja,sekiranya Liverpool menang malam ini kedudukan Arsenal akan bertambah perit dengan hanya dipisahkan 2 mata dan untuk pengetahuan Manchester City juga berpeluang memintas Arsenal sekiranya mereka menang semua perlawanan baki dalam tangan. Ini barisan kemungkinan Arsenal malam ini,
Arsenal Malaysia's Predicted XI
Almunia Eboue---Gallas---Vermaelen---Clichy Fabregas---Song---Diaby Rosicky---Bendtner---Arshavin

Arsenal berkemungkinan akan mengunakan skuad sama ketika kalah kepada Chelsea 3 hari lepas, tetapi aku menjangkakan yang akan ada sedikit perubahan pada barisan permulaan Arsenal. Aku menjangkakan yang Rosicky akan memulakan aksi,bagi aku Rosicky mempunyai pengalaman yang luas dalam perlawanan besar dan aku amat berharap dia bermain mengantikan Walcott yang masih belum beraksi dengan baik…

Pakcik's View: Arsenal vs. Chelsea 7 Feb 2010

There are mixed feelings about the outcome of the match.
It just like watching different movies but same storyline
and characters.
We were beaten by almost the same fashion last week.
I've been highlighted that the outcome of the match
would depend on how we deal with long balls, set pieces and Drogba.

Frankly speaking, our defensive side is not efficient enough.
I'm not talking about the defender, but i'm concern on how we
defend. It's the same mistakes again, weak man marking, and
got caught away with counter-attacks.

Chelsea defend very well, and they use a lot of physical pressure in the games.
It just like watching an Italian club plays. I'm not saying that it is wrong, but
it makes the games atmosphere is not as fluent as we expect.


Although I'm pleased with the continuous effort and press until the 90th minutes but
it's not enough. What i can conclude about the game is our attack is not
variate enough. It was readable. We also lacked players who can run over
defende…

Permainan cantik tak kemana...

Image
Arsenal jangan bermimpi untuk merangkul mana-mana kejuaraan, jika masih bermain permainan cantik tanpa strategi yang hebat, Manyur dan Chelshit dah membuktikan kepada Wenger, game yang cuba dia bawa tidak akan kemana. Mempunyai pemain muda dan berbakat tidak akan kemana jika strategi yang dia guna sekarang masih lagi di takuk lama. Rekod kemenangan Chelsea kebelakangan ini keatas arsenal dah sedia maklum, mereka tak pernah melepaskan sebarang gol,tapi mereka mudah untuk menjaringkan gol. Begitu juga dengan Man.u. Mereka sudah tahu apa yang perlu dibuat jika melawan Arsenal, tidak perlu menguasai bola terlalu banyak,,hanya mencari kelemahan sudah cukup untuk membawa tiga mata penuh. Jika taktik yang sama dibawa bertemu pasukan yang seperti mereka, Mereka akan menunjukkan jalan keluar kepada Arsenal.









Harini,,Sakit telinga aku baca paper2, dorang hentam habis-habisan strategi dan kaedah yang Arsene Wenger guna...aku rasa time2 kejatuhan macam nih,,peminat…

Comment Chelsea vs Arsenal and news

Image
Kekecewaan jelas di dalam blog ini kerana masing-masing seakan sedih untuk membuat liputan kerana Arsenal sukar untuk mencapai kemenangan setelah tiga kali perlawanan berturut-turut. Walaupun begitu, tidak pula bagi Arsene Wenger kerana ia menganggap ia satu cabaran buat anak buahnya kerana prestasi yang ditunjukkan oleh Arsenal semalam membuktikan Arsenal mampu melakukan sesuatu kerana rata-rata pemain semalam umurnya dilingkungan 23 tahun. Cuma mungkin semalam nasib tidak menyebelahi Arsenal. Rentetan itu, Chilchy menyeru rakan-rakannya tidak mudah berputus asa dan berjuang sehingga titisan darah terakhir.

Mungkin ada berita menarik di bahgian perpindahan kerana Chamakh mengatakan: “My choice is to join Premier League and if I could choose, I will go to Arsenal. Bordeaux has brought me so much. I will soon clearly state things so the club can prepare to find my replacement peacefully.”

Pada pendapat anda? Perlukah Arsene Wenger menandatangi penyerang ini?