Posts

Showing posts from January 31, 2010

Preview: Chelsea vs Arsenal at Stamford Bridge

Image
Hi, everyone...Malam nie merupakan malam penting bagi Arsenal,tiada pilihan lain melainkan kembali ke jalan yang benar,haha...ke jalan kemenangan da. So aku tengok pic Wenger nie pun aku dh tau yang die tengah susun strategi nak gempur kubu Chelsea. Arsenal perlu menang perlawanan malam ini bagi mengejar pendahulu liga iaitu Manchester yang menang 5-0 ketika menentang Pompey smlm.Ini barisan kemungkinan Arsenal malam ini:
ArsenalMalaysia's Predict XI
Almunia Sagna---Gallas---Vermaelen---Clichy Fabregas---Song---Denilson Rosicky---Bendtner---Arshavin
Almunia dijangka akan mengekalkan tempat sebagai pengaja gol Arsenal,walaupun prestasi beliau ketika menentang Manchester United tempoh hari ternyata amat teruk sekali. Wenger yang mempunyai pilihan sama ada boleh meletakan Fabianski atau Mannone masih mempercayai Almunia sebagai keeper terbaik Arsenal. Hope Almunia tak buat the same mistake lagi.
Pertahan Arsenal dijangka tiada perubahan dan masih mengekalkan gandingan Gallas & Vermanit…

Fabregas ke Barcelona!!...Wenger Berpuasa?

Image
Okey bro2 skalian Alam, Sebelum wa nak mengupas tentang penghijrahan kapten Fabregas, wa nak cerita sikit tentang tajuk Wenger dah Siap untuk berpuasa, bukan puasa tak makan..''tapi berpuasa sekiranya Arsenal gagal mendapatkan apa-apa piala pada musim ini. Kenyataan ini berkait rapat dengan pencapaian Arsenal di peringkat tinggi yakni apabila berhadapan dengan kelab terkemuka juga dalam situasi yang amat memerlukan kemenangan. Selepas kekalahan kepada kelab Manyur yang amat perit untuk ditelan dan teramat mengecewakan fan Arsenal seantero alam mahupun benua-benua. Peminat dah mula tercabar dan mula mempersoalkan kewibawaan pimpinan wenger., Apatah lagi ditambah dengan kekerasan kepala Wenger untuk tidak mengeluarkan duit yang lebih untuk mendapatkan Maroune Chamaks bagi menggantikan RVP, tentu sekali menambahkan kebingitan peminat untuk melihat terjadi perbezaan dibahagian serangan (hujung meriam).Namun Wenger masih menaruh harapan yang tinggi terhadap player2 yang ada bagi …

Ashravin Comments his team mates

Chamakh Pilih Arsenal

Image
Berita yang agak baik untuk fan Arsenal, Marouane Chamakh mendedahkan yang dia akan berpindah ke Liga Perdana Inggeris ketika musim panas ini ketika dia bebas dari sebarang kontrak dengan kelab Bordeaux dan dia menegaskan yang dia akan menyertai Arsenal untuk perpindahan percuma sekiranya diberi pilihan.
Arsenal yang dikaitkan dengan pemain berusia 26 tahun dari Maghribi nie sejak awal musim 2009/2010 gagal membuat perpindahan kerana beberapa isu kontrak yang tidak berjalan lancar ketika musim berpindahan tersebut. Tetapi Wenger sama sekali tidak luntur minat dia terhadap Chamakh.
Namun, Arsenal menghadapi persaingan untuk menambat hati Chamakh dengan Liverpool, Spurs, Chelsea, Everton dan Sunderland turut berminat terhadap pemain ini dan bersedia membuat tawaran kontrak apabila dia bebas untuk menyertai mana-mana kelab. Selain kelab EPL, Inter Milan, Juve dan Sevilla turut berminat, tetapi Chamakh menegaskan yang beliau ingin menyertai Arsenal di Emirates.
Fuhh..aku harap Chamakh nie ja…

Update Kecederaan Pemain Arsenal

Image
Carlos Vela masih mengalami kecederaan lutut beliau, beliau yang kali terakhir bermain semasa Arsenal menentang Bolton di Emirates. Kecederaan tersebut dijangka akan memakan masa tidak berapa lama. Tetapi untuk perlawanan menentang Chelsea nanti Vela disahkan tidak akan beraksi. Vela boleh beraksi dibahagian serangan atau dibahagian sayap kiri. Merupakan pemain berbakat dari Mexico.
Ini pula berkenaan pemain paling pantas Arsenal, Theo Walcott. Beliau yang baru smbuh dari kecederaan masih tercari-cari lagi rentak permainan selepas bermain menentang Stoke dalam FA Cup yang mana bagi aku Walcott bermain dengan agak teruk,memang teruk. Tetapi Wenger menegaskan yang Walcott perlu diberi masa untuk dia kembali kepada prestasi terbaik dia. Aku harap lawan Chelsea nanti Wenger akan guna khidmat dia.Kasi tambah kelajuan dan harap Ong dia semasa menentang Chelsea berterusan. Untuk rekod Walcott telah 2 kali menyumbat gol semasa menentang Chelsea.
Abou Diaby dikhabarkan masih 50-50 untuk bermain …

Tak Boleh Kalah Dengan Chelsea!!

Image
Salam sumer kawan2, rini dengan resmi aku bertugas semula.Agak lama aku meninggalkan blog kesayangan fan-fan Arsenal Malaysia nie. Hope sumer baik2 belaka walaupun aku tau sumer tengah berduka lara pasal Arsenal tak menang satu game pun sejak kalah FA cup ngan Stoke pastu seri plak ngan Aston Villa then kena belasah ngan Mancester United. Apa nak jadi dengan impian untuk merangkul sekurang-kurangnya 1 piala musim ini,adakah akan berkecai sekali lagi dan adakah kita akan terus menanti skuad sedia ada ini untuk dituai hasilnya selepas agak lama mereka bersama??

Aku rasa musim ini kita masih berpeluang untuk sekurang-kurangnya mengapai satu piala, dan Arsenal masih lagi berpeluang memenangi EPL tetapi dengan syarat, perlu menewaskan Chelsea ahad ini untuk sekurang-kurangnya mengurangkan lagi jarak dari 6 mata kepada 3 mata.Baru nie aku terbaca yang Nasri menyeru player2 Arsenal untuk bangkit menewaskan Chelsea sekiranya masih bercita-cita nakkan piala musim ini. Nasri menegaskan yang Arse…

Review Chelsea vs Arsenal

This week match against Chelsea would be crucial for arsenal, in term of mathematically ( to close the gaps) and
also mentally (how strong arsenal going to challenge for the title). By take the previous big match clash against MU,
i like to say that arsenal need to work really hard because there are so many aspect they need to improve.

Perhaps the best description on the last week match is arsenal is not decisive, cohesive and lack of discipline. We concede
goals from the lack of physical challenge (1st goal), caught on counter attack (2nd goal), and weak man marking (3rd goal).
We even will concede more, if Rooney find his target on several chances. The difference between us and MU is they use their
chances, but we don't. Arshavin should score at least a goal, because he got several chances in early of the game and also
one before half-time.

But, for this week matches, i really concerned about how strong and disciple we will on defending. Gallas, Vermaelen, Clichy and
Sagna is totally out…

Evra Bengang / Bangang!!!!

Image
Patrice Evra back at it again,"Arsenal? What have they won in the last four years? NOTHING."

Kebengangan dan kebangangan brader tersebut merujuk keatas pujian yang arsenal dapat kerana membawa permainan bolasepak terindah didunia. Walaupun Arsenal tidak memperolehi apa-apa piala setelah 4 musim berlalu tetapi tittle tersebut sudah cukup untuk menyakitkan hati fan manyur dan siapa sahaja yg irihati terhadap keindahan bola sepak yang Arsenal gunakan selama ini.

Sebab itu juga fan arsenal harus berbangga dengan apa yang The Gunners perolehi sekarang. Jujur wa memang minat arsenal semenjak Arsene Wenger melatih The Gunners. Artikel ni wa amik hanya untuk menyedapkan hati fan2 arsenal yang amat kuciwa setelah Arsenal kecundang ditangan Manyur. Semestinya kita tknk tengok Arsenal kecundang skali lagi di tangan Chelshit hujung minggu ini..Kalau dah setan setan lah jugak.

Chelshit 0 -Arsenal 2.
Insya allah..

Chelsea terlalu konfiden

Image
Pengurus Chelsea pada ketika ini di dalam mengeluarkan Arsenal di dalam saingan memburu piala pada musim ini. Pada ketika ini tidak memang dinafikan Chelsea pada tahap kemuncak dan sering mengekalkan rentak kemenangan perlawanan demi perlawanan. Manakala pengurus Arsenal ,Arsene Wenger pada ketika masih buntu untuk menggapai kemenangan setelah dua game berturut semenjak Aston Villa dan terbaru Manchester United.

Kekalahan di tempat sendiri pada minggu lepas dapatlah Wenger mengambil iktibar dan jadikan ia sebagai satu panduan untuk mengatur semula strategi. Dikatakan Arsene Wenger mahukan menukar strategi 4-4-2. Adakah dengan strategi ini memberi kebaikan kepada pasukan. Sama-sama kita fikirkan.

Chelsea terus yakin dengan kehadiran semula Deco, Didier Drogba dan Kalou di dalam pasukan. Sekiranya Arsenal kalah pada perlawanan memberi beza point 11 point di hadapan pendahulu liga Chelsea. Ini menyebabkan kesukaran dan melenyapkan harapan Arsenal untuk mencium piala yang berprestij tersebu…

Keputusan Arsenal vs Manchester United

Image
United buat pertama kali Man United berlebur harapan Arsenal untuk mempertahankan kekalahan di halaman sendiri. Harapan kemenangan pada malam ini Afham dapatkan kesukaran. Ternyata ia benar-benar terjadi kerana Arsenal sedang menghadapi masalah kesulitan di dalam membuat jaringan.

Penurunan Vermaelen di dalam barisan Arsenal pada malam ini agak mengejutkan kerana beliau masih dalam status cedera. Namun kelibatnya di dalam pasukan Arsenal berhasil dengan jaringan lipat walaupun Arsenal sudah ditegelami dengan 3-0 hasil jaringan Own Goal Almunia, Park dan Rooney.

Walaupun kemasukan Walcott Eboue dan Betdner tidak memberi perubahan keputusan perlawanan sehingga berlarutan ke minit akhir perlawanan. Persembahan Almunia memang jelas menunjukkan prestasi sebenar sebagai keeper bertaraf profesional. Cuak Miss Kick Own Goal - Itulah Almunia. Geram tol aku dengan Si Almunia nie. Jentera kurang tiada. So we need new Striker. But dah closing date in January transfer.

Perpindahan bulan Januari Arsenal FC

ARSENAL
January 1: Henri Lansbury, Arsenal to Watford, loan: End of season.
January 12: Gavin Hoyte, Arsenal to Brighton, loan: End of the season.
January 15: Samuel Galindo, Real America to Arsenal, undisclosed.
January 15: Sol Campbell, unattached to Arsenal, free.
January 15: Mark Randall, Arsenal to MK Dons, loan: End of season.
January 20: Kerrea Gilbert, Arsenal to Peterborough, loan: End of season.
January 22: Wojciech Szczesny, Arsenal to Brentford, loan: One month.
January 25: Philippe Senderos, Arsenal to Everton, loan: End of season.
January 29: Jack Wilshere, Arsenal to Bolton, loan: End of season.

Chamakh terus diburu Arsenal

Image
Untuk memastikan Chamaks tetap ke Emirates Stadium , Wenger sudah menyediakan Gaji 50 ribu Pound, sama nilai peruntukan Liverpool. Arsene Wenger yakin yang si Chamaks ni akan memilih Arsenal berbanding Liverpool. keyakinan tersebut dengan bukti yang Chamaks sungguh berminat untuk memakai jersi Arsenal… tapi untuk transfer window 2010/2011.Ini bermakna fan arsenal kena bersabar dan kuatkan iman demi memstikan perpindahan ini akan berjaya.Bagi mengisi kekosongan penyerang gunners..Wenger telah berbincang dengan pemantau bakat arsenal Gilles Grimandi untuk meminjam penyerang Nice.Loic Remy di liga perancis .Sehinggga kedatangan penyerang yang diidam-idamkan yakni Chamaks. Jika Loic Remy berpotensi dan berbisa , tidak mustihal Wenger akan mengeluarkan duit dari akaun arsenal untuk menjadi pemain tetap Arsenal.Sama-sama lah kita bagi support kepada penyerang ini..Bagi Perlawanan malam ini hharioes predict 3-1…Arshavin1 Fab 2..
DI TULIS OLEH HHARIOES…..