Posts

Showing posts from January 17, 2010

Cesc loves Arsenal

Image
Cesc Wallpaper

Fabregas senantiasa tidak puas memberikan persembahan terbaik buat peminat walaupun sering kali dikaitkan dengan kontroversi dengan kelab2 ternama dunia seperti Real Madrid dan juga Barcelona. Pemegang jawatan ketua Arsenal pada usia muda memberi satu impak bahawa Arsenal adalah segala galanya di dalam diri beliau. Keserasian antara pemain dan juga taktikal memberi keselesaan beliau untuk terus bersama Arsenal.

Arsenal juga Top Gol King

Image
Sebelum seputra masuk tdo, seputra nak kongsi bersama pasal satu fakta yang agak menarik untuk dikatakan kepada fan2 Arsenal. Selepas Arsenal mengunguli carta Liga buat seketika ini, Arsenal juga sedang mendahului carta jaringan gol bukan di England sahaja malah seluruh Eropah berdasarkan laporan yang dibuat mengambil kira liga utama di Sepanyol, German, Perancis, dan Italy.

Arsenal mengungguli carta jaringan di Eropah dengan purata gol untuk setiap permainan ialah 2.68, mengatasi Barcelona yang berada ditangga kedua dengan purata gol 2.56 per games. Manakala Real Madrid berada ditangga keempat dengan 2.33 per games. Dalam top 20 juga, kelab dari England mempunyai pasukan kelab dia top 5 purata gol per game. Chelsea yang berada ditempat kedua Liga pada ketika ini berapa pada kedudukan ketiga carta tersebut dengan purata gol 2.48 per game dan Manchester United berada dibawah Madrid ditempat kelima dengan purata gol 2.28.
Arsenal yang musim nie telah mencecah jaringan sebanyak 59 gol me…

Cesc: Aku Beritahu Merida Tentang Masa Depan Dia Di Arsenal

Image
Seputra sebelum tuh nak mulakan topik panas Arsenal pada hari ini berkenaan kontrovesi yang melanda William Gallas yang semakin hangat dikatakan. Wenger berasa terkejut dengan kekecohan yang melanda sekitar Gallas selepas accident beliau dengan pemain tengah Bolton, Mark Davies pada perlawanan yang di menangi Arsenal 4-2. Wenger merasakan perkara ini tidak perlulah diperbesarkan lagi sebab Gallas tidak bersalah kerana ketika perebutan tersebut bola dalam 50-50. Jadi pengurus Bolton, Owen Coyle tak perlulah memanjangkan lagi perkara ini. Untuk pengetahuan semua, Gallas terlepas hukuman yang berkemungkinan akan digantung 3 perlawanan. Tetapi panel pengadil mengesahkan yang Gallas tidak bersalah.
Ini menguatkan lagi pemain yang ingin sangat dipinjam oleh Bolton, iaitu Jack Wilshere berkemungkinan tidak akan menyertai skuad Owen Coyle tersebut sekiranya perbalahan ini berterusan. Untuk pengetahuan semua, Wilshere sudah sembuh dari kecederaan dan berkemungkinan akan beraksi dalam FA Cup m…

What a Come Back !!!!! 4-2

Image
What a come back from Arsenal!!!!! Bermula dari gol Rosicky pada lewat separuh masa pertama, Arsenal berjaya membuat satu lagi come back setelah ketinggalan 0-2 kepada Bolton hasil jaringan Gary Cahill dan penalty Matthew Taylor. Arsenal bermula dengan nada berlainan pada perlawanan awal pagi ini dengan 20 minit pertama Arsenal ternyata kehilangan rentak untuk mengasak kubu Bolton. Permainan Diaby agak goyah, serta kesilapan Denilson menjatuhkan pemain Bolton dalam kotak penalty memberi gambaran yang Arsenal mungkin terlepas peluang untuk memintas Chelsea.
Arsenal's XI
Almunia Sagna----Gallas----Vermaelen----Clichy Cesc----Denilson----Diaby Rosicky----Eduardo----Arshavin
Bermula separuh masa kedua, Arsenal menyamakan kedudukan melalui Cesc Fabregas pada minit ke 52. Bagi seputra Cesc merupakan pemain terbaik perlawanan malam ini. Selepas gol tersebut Arsenal ternyata mempunyai nafsu untuk memenangi perlawanan. Hasilnya, pada minit ke 65 Arsenal mendahului hasil jaringan Vermaelen. Geraka…

Preview: Arsenal FC vs Bolton Wanderers - 20 Jan 2010

Image
Seputra come back!!Ini seputra punya style...klu korang tak best gak,korang tulis sndiri nak???hehe...ok2 seputra nak wat preview sket pasal game malam nie. Arsenal akan menanti kunjungan Bolton pukul 3.45pagi waktu malaysia dan yang sikit kecewa malam nie tak da live kat Astro tapi boleh layan online sahaja. Apa yang korang harap dari game malam nie??msti la nak tgk Arsenal membelasah Bolton dan merampas takhta liga dari Chelsea kan...so malam nie ayuh guys kita bagi sokongan. Ini barisan yang seputra rasa terbaik buat ketika ini: Arsenal Malaysia's XI Almunia Sagna----Gallas----Vermaelen----Clichy Cesc----Denilson----Diaby Rosicky----Eduardo----Arshavin
Kembalinya Denilson telah memberi nafas baru dalam skuad yang akan menentang Bolton pada malam ini. Denilson yang mengalami kecederaan otot perutnya sudah sembuh sepenuhnya dan dijangka akan menyertai Arsenal pada malam ini. Beliau akan mengambil tempat Eastmond yang beraksi 3 hari lepas di Stadium Reebok. Dengan kembalinya Denilson, t…

Rumours, Kecederaan & Impian Kejuaraan EPL

Image
Seputra baru smpai rumah, so lepak jap ats sofa yang empuk kat umah.Sambil2 tuh seputra cuba hubungi spy seputra di utara London. Banyak yang di borak,ada berita tentang pemain cedera, rumours pasal pemindahan pemain yang dikaitkan dengan Arsenal serta impian untuk menjuarai EPL. So, seputra mula dulu dengan berita terbaru dengan tahap kecederaan Robin van Persi.
Robin van Persi, penyerang kesayangan fan Arsenal kelahiran Belanda ini yang tercedera semasa membantu Belanda dalam perlawanan persahabatan menentang Italy pada November lepas, telah kembali menjalani latihan di padang Arsenal. Berita ini cukup mengejutkan Wenger yang menyangkakan RvP akan terlepas keseluruhan kempen musim ini. RvP sudah turun menjalani latihan ringan dengan menjalani latihan berjalan tanpa boot. Kemungkinan RvP untuk bermain hanyalah pada pertengahan April ini. Seputra harap RvP cepat sembuh.RvP get well soon!!

Ini memberi keyakinan kepada Wenger untuk memastikan pasukan Arsenal terus berada pada tahap keyaki…

Selamat Datang kepada Galindo

Manager Arsene Wenger intends to send the 17-year-old out on loan - as he once did with Mexican Carlos Vela - when the Bolivian arrives at Arsenal.

Wenger said: "Galindo has good technique. He's intelligent, 6ft 2in tall, left-footed with good stamina.

"He is a central midfielder who can give good balls. He has good vision too which we like here."

Galindo was thought to have been close to a move to Everton in December but opted for the Gunners following a trial.

"It's true that he was at Everton but he was offered to come to me on trial," said Wenger. "I said yes, I liked what I saw and I signed him."

Wenger expects Galindo to spend a spell away from England before his Arsenal career begins, adding: "I'm looking to send him out on loan, We have a few clubs in mind."

Vela had loan spells with Osasuna and Salamanca, while another promising youngster Fran Merida spent time on loan with Real Sociedad.

Review: Bolton v Arsenal 0-2

Image
Yeah!!! Kemenangan yang penting malam ini buat Arsenal. Seputra baru lepas tgk game Arsenal, walaupun agak kebosanan disebabkan banyak gerakan Arsenal tidak berapa menjadi,tetapi keseluruhan permainan Arsenal bolehlah dibanggakan kerana dengan kemelut kecederaan yang masih membelenggu, Arsenal mampu mengatasi halangan Bolton di Stadium Reebok dengan 0-2. Line up Arsenal agak mengejutkan dengan Eastmond mengambil tempat Song dan Rosicky beraksi sebagai sayap kanan.
ALMUNIA SAGNA---GALLAS---VERMAELEN---TRAORE CESC---EASTMOND---DIABY ROSICKY---EDUARDO---ARSHAVIN
Sub: Fabianski, Silverstre, Merida, JET, Coquelin, Vela & Clichy.
Kemunculan Owen Coyle dalam kem Bolton disambut penyokong dengan begitu baik, mereka mengharapkan Coyle dapat memulakan kempen pertama sebagai pengurus Bolton yang baru dengan bergaya. Tetapi seperti seputra tulis pada preview, seputra mengharapkan spoil untuk pengurus baru ini. Terbukti masa yang singkat Coyle menguruskan Bolton sebelum perlawanan menentang Arsenal…

Preview: Bolton Wanderers vs Arsenal FC

Image
Seputra dah bersiap sedia nak ke Stadium Reeboks hari ini untuk menyaksikan pertembungan klasik antara Bolton menentang Arsenal. X faktor malam ini semestinya kepulangan Cesc Fabregas yang sembuh dari kecederaan hamstring strain ketika bertemu Aston Villa tempoh hari. Bolton merupakan pasukan yang selalu membuat masalah kepada Arsenal dengan corak permainan yanag selalu digunakan iaitu hantaran jauh dari bahagian pertahanan. Musim ini Arsenal baru pertama kali akan menentang Bolton sebelum akan beraksi kembali di Emirates 3 hari kemudian. Jadi kita sama2 saksikan barisan kemungkinan pada malam ini:

Almunia Sagna----Gallas----Vermaelen----Traore Fabregas----Diaby----Rosicky Nasri----Eduardo----Arshavin
Dengan kecederaan yang masih membelengu kem Arsenal, seputra rasa nie merupakan barisan terbaik buat ketika ini yang available untuk perlawanan hari ini. Kehadiran Cesc memberi keyakinan di bahagian tengah ditambah dengan gandingan bersama Diaby dan Rosicky yang menunjukan keserasian dalam pe…