Shakhtar Donetsk Mengajar Erti Fokus...

Arsenal kehilangan fokus yang menjadi penyakit kroniknya sebelum ini. Perlawanan berkesudahan kalah 2-1 kepada tuan rumah Shakhtar Donetsk. Dengan kekalahan tersebut "The Young Gunners" diajar oleh Shakhtar bagaimana konsentrasi sepanjang 90+ minit itu penting untuk kelab anda.

Menjadi pelawat, Arsenal mendahului lebih awal melalui jaringan larian 100meter Theo Walcott pada minit kesepuluh. Namun, tuan rumah mampu menterbalikkan keadaan dengan jaringan Dmytro Chigrynskiy pada minit ke-28 dan Eduardo pada minit ke-45.

"Kami memulakan perlawanan dengan baik, tetapi setelah itu kami menjadi begitu rapuh. Kami dihukum oleh kelab yang bagus. Ini adalah pengajaran bagus dari Shaktar untuk kami," Kata Wenger.

"Kami diajar bahwa anda tidak boleh menang tanpa 100% konsentrasi dalam bertahan. Kami kembali pada separuh masa kedua, tetapi mereka lebih bersedia, Bila Anda tak fokus selama 90 minit, Anda akan menderita," katanya lagi.
Arsenal kini berada diatas Grup H dengan sembilan mata, hanya bebeza jumlah gol, Shakhtar Donetsk di tempat kedua dan Braga ditempat ketiga. (SKY)

Comments

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil