Preview Match 12: Wolverhamton Wanderes v Arsenal at Molineux Stadium

Malam nie kita bakal menyaksikan pasukan kita yang dimalukan Newcastle pada Ahad lepas akan bertandang ke Molineux Stadium. Misi kali nie kita perlu kembali ke prestasi asal seperti di awal musim, tak mau lagi di malukan oleh pasukan serigala hitam nie. Masa kekalahan baru nie kita di ajar bagaimana pasukan lawan bermain dengan kita, bermain agak fizikal, hanya memiliki 2 peluang dimana salah satu peluang dapat di sudahkan dengan gol yang baik. Tetapi berdasarkan statistik juga kita yang mengawal keadaan atas padang masa tuh..so kita perlu penyudah yang mantap bagi menghadapi perlawanan kali nie.

Wolve juga bermain agak fizikal dan memiliki pemain yang boleh menghancurkan pasukan kita, dengan aksi Jarvis yang selalu mengucar-kacirkan pertahanan lawan seperti menentang Mancity dan Manu baru2 nie. Kevin Doyle juga mampu memberi masalah kepada kita. Tapi aku pasti Wenger akan menggunakan pemain terbaik beliau kali nie..Squillaci pun ada buat statement yang pasukan hebat tak boleh kalah 3 kali berturut2..klu kalah gak,bermakna pasukan kita tuk musim nie tak cukup mantap..tapi standart la bola sepak kan,ada pasang surut..dengan gap mata hanya 5 point sahaja aku yakin lah yang Arsenal masih mampu mengejar kejuaraan..tapi kena buktikan la musim nie..kamon Arsenal!!

Prestasi Fabregas masa menentang Newcastle baru nie merisaukan aku.Beliau bagai masih belum dapat memberi persembahan terbaik seperti musim lepas..adakah Fabregas masih terganggu dengan berita perpindahan ke kampung halaman beliau??mungkin..tapi aku harap la klu betul die nak blah,tolong la bagi persembahan terbaik supaya semua fan ingat kat dia klu dia blah pun..kita tak bleh halang hasrat dia klu tu yang nak..buat pa simpan lagi klu dia tak boleh fokus dh kat team kesayangan kita nie kan. So aku harap, malam nie kita akan dapat melihat Fabregas yang sebenar..bermain dengan tenang,hantaran yang mantap dan klu bleh sumbat gol tuh Arsenal. So aku rasa malam nie Wenger akan menurunkan pemain berikut :

ArsenalMalaysia's Predicted XI

Fabianski
Sagna---Squillaci---Djourou---Clichy
Fabregas---Song---Wilshere
Walcott---RvPersi---Arshavin

So nie la barisan kemungkinan Arsenal malam nie..jangan lupa na, kol 3 pagi live di Astro 813..klu tak salah aku la..so check it out..aku tdo awal la kot mlm nie..bangun qiamullail pulak pastu..hehe..so aku predict Arsenal menang..3-0..little redemtion...so..Adios my friend!!!!!

Go Arsenal Go!!!!

Comments

  1. mybe main kot..tp mcm injurd lagi ja mamat tuh...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil