Arsenal signed Myo Miyaichi New Cristiano Ronaldo

Arsenal telah menyelesaikan menandatangani Ryo Miyaichi, seorang wonderkid Jepun 17 tahun disebut-sebut sebagai yang "baru Cristiano Ronaldo".

Penandatanganan akan melalui pada bulan Disember 2010, walaupun anak itu tidak akan dapat bertukar-tukar sampai ia diberikan izin kerja untuk bersaing di Liga Perdana Inggeris.

Dokumen perizinan karyanya dilaporkan selesai dan diserahkan, dengan Arsenal hanya menunggu pengesahan sebelum membawa pemain ke London Utara.

Jika izin karyanya tidak dapat diberikan dengan segera, Arsenal ditetapkan untuk meluluskan perjanjian dengan Salamanca, di mana pemain akan bermain untuk pasukan Sepanyol sampai dia memenuhi kriteria yang membuatnya memenuhi syarat untuk bersaing di Liga Premier.

Arsenal mempunyai hubungan pinjaman panjang dan ditubuhkan dengan Salamanca, sebagai izin kerja Sepanyol lebih mudah dicapai untuk pemain non-Kesatuan Eropah. Setelah hanya bermain peralatan yang kompetitif untuk Jepun U-15s dan Under-17, Miyaichi diharapkan akan ditapis melalui proses pinjaman di Salamanca.

Setelah terkesan oleh kanak-kanak itu pada musim panas tahun 2009, Arsene Wenger rupanya ditawarkan Miyaichi kontrak lima tahun yang ia akan dapat sign ketika ia berusia 18.

"Bagi kami, itu sangat penting bahawa Asia diwakili di kelab kami," ujar Wenger.

"Masalah yang kita miliki di Inggeris saat ini adalah bahawa kita mengalami kesulitan untuk mendatangkan pemain non-Kesatuan Eropah. Sebelum mereka antarabangsa sehingga membuat pekerjaan untuk para pemain muda yang sangat sukar tetapi kita akan cuba membawa dia di sini.

"Miyaichi saat ini pulih daripada patah kaki, tetapi ditetapkan untuk kembali ke latihan penuh di bulan Januari."


Comments

 1. semoga dapat mengukuhkan lagi skuad arsenal

  ReplyDelete
 2. kalau kaki dah pernah patah, mcmana nak berbisa lagi. huhu..

  ReplyDelete
 3. ko pakai google translate ke
  apsal ayat macam indon

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil