Hurray!! menang!!

Kehadiran fabregas di barisan arsenal jelas memberi ketenangan di dalam pengawalan bola. seawal minit ke empat. boyota menjatuhkan chamakh selepas terjahan dari belakang. keputusan pengadil memberi kad merah amat adil sekali. jaringan samir nasri hasil daripada pengawalan one two dengan ashravin memberi gol yang briliant.

Sedikit hampa kerana fabregas tidak dapat menjaringkan gol penalti selepas dijatuhkan di dalam kawasan penalti. hart bijak membaca gerakan kaki fabregas apabila merebahkan badan ke bahagian kiri.

Fabregas sekali lagi merancang gol kedua hasil pergelutan chamakh dengan pertahanan city dan mencuri tumpuan song menonjol bola menewaskan hart. separuh masa kedua arsenal lebih mengawal bola tetapi kegeraman aku ke atas chamakh kerana tidak menjaringkan gol walaupun sudah sedia terbuka.

Gol ketika hasil daripada lorongan nasri kepada bendi dan ternyata bendi tidak mensia-siakan peluang untuk menjaringkan gol!! Kini arsenal di tangga kedua mengikut rapat chelsea dengan beza 5 mata. sungguh jauh lagi perjalanan.


Comments

 1. yahoo....penuh gaya arsenal mengajar tevez dan ade$ main bola...huhu....

  ReplyDelete
 2. good job arsenal..
  klu main mcm ni..lawan team mna2 pun confiden jgkla..
  song,nasri,fabianski,fab,denilson memang terbaikla.
  yg lain pun baik gak..ahaks..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil