Sebastien Squillaci Sah Milik Arsenal

Arsenal hari ini mengumumkan telah berjaya membawa masuk seorang lagi pemain pertahanan tengah. Pemain tersebut ialah Sebastien Squillaci dari Sevilla. Wenger juga telah mengesahkan pada sidang akhbar sebentar tadi walaupun masih belum diumumkan lagi oleh Arsenal.com tetapi sumber dari Soccernet.com telah mengesahkan perpindahan tersebut.

Perpindahan yang dijangkakan sejak seminggu yang lalu telah menjadi kenyataan apabila Arsenal dan Sevilla berjaya mencapai kata sepakat dan Sevilla juga memberi petunjuk awal apabila mereka tidak membawa Squillaci ketika Play-off UEFA Champion League baru-baru ini menentang FC Braga bagi mengelak Squillaci dari tidak dapat bermain dengan Arsenal dalam kejohanan tersebut.

Squillaci merupakan pemain pertahanan tengah yang sangat berpengalaman di Eropah. Pengalaman beliau bersama skuad kebangsaan juga sangat baik. Berumur 30 tahun, beliau sememangnya akan menambah kekuatan dibahagian pertahanan Arsenal untuk musim ini dan aku berharap sumbangan beliau tidak hanya kepada bertahan tetapi dalam gerakkan set-pieace.

Jadi, dengan berita terbaru ini aku berharap Gooners di Malaysia dapat memberi pandangan tentang pemain baru Arsenal ini. Aku berharap kerjaya beliau bersama Arsenal akan lebih baik dan dapat memberi piala kepada Arsenal untuk musim ini. So cukup dulu setakat ini, Adios!!!

We Proud To Be A Gooners!!!

Comments

 1. aku raser untuk jumpa blakburn tis sabtu....arsenal amalkan ataking for 1st half...
  .................aluminia.........
  ......sagna...kocieny...varmaelan...clichy...
  ..................song.......................
  ............rosicky.....diably...............
  wallcot............cakmakh.........ashravin...

  but 4 2nd half....

  squalci ganti kocieny tok defend set piece... dan main kounter attak.... masukkan van persie..febregas coz leh main throw pass.....

  ReplyDelete
 2. tp ape beza Squillaci ngan gallas?bkn dua2 da 30?tua kan??

  ReplyDelete
 3. KL~ Gallas dh 33 dh..Squillaci baru 30 so muda sket la walaupun dh agak tua masing2 tuh..hehe
  pa pun Squillaci kena buktikan dia fitt tuk EPL..

  ReplyDelete
 4. xpe..aku dh suka dh brtmbhnya bek arsenal..pglaman tu pnting, aku hrp squillaci cpt suaikan diri dgn the gunners n corak prmainan EPL yg pantas..

  ReplyDelete
 5. squlacy akan menambahkan kelebihan arsenal mase set piece...takder saper yg boleh buli arsenal lg dlm set pieces...taun ni taun arsenal...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil