03 June 2010

Arsenal Tutup Pintu Keluar Untuk Fabregas



Arsenal menolak tawaran Barcelona untuk mendapatkan Cesc Fabregas.Ianya sama sekali tidak akan membuka ruang lagi kepada Barcelona untuk melakukan perbincangan perpindahan Kapten "The Gunners" ini.

Setelah dipanaskan oleh media mengenai transfer Fabregas ke Barca, tim Catalan itu dengan rasminya mengajukan lamaran kepada Arsenal pada hari Selasa (1/6/2010). Tidak dijelaskan berapa harga yang ditawarkan "Blaugrana" untuk playmaker 23 tahun itu.
Arsenal terus memberi reaksi terhadap lamaran dari Camp Nou itu. Melalui pernyataan rasmi di laman web, "Meriam London" menegaskan bahwa Fabregas bukan untuk dijual "NOKTAH".


"Kapten Arsenal tersebut masih dalam kontrak bersama kelab sehingga musim panas 2015. "Dia pemain arsenal yang cukup bernilai dan sebahagian dari rancangan masa depan Arsenal."

"Petang semalam kami menerima sebuah tawaran yang cukup bernilai dari Barcelona untuk Cesc dan sebagai respons, kami secara tegas menyatakan kepada mereka sekali lagi, bahawasanya kami tidak tertarik untuk menjual kapten kami," Demikian kenyataan tersebut.

"Untuk lebih jelas, kami tidak akan membuat sebarang proposal balasan atau membuka perbincangan mengenainya lagi. Barcelona secara terbuka menyatakan mereka menghormati keputusan kami dan kami harap mereka mengotakan janji," demikian jawapan Arsenal.

Barcelona berani mengajukan tawaran setelah Fabregas menunjukkan minat untuk ke Nou Camp kepada Arsene Wenger agar bersedia melepaskannya kembali ke Sepanyol musim depan. Namun, Wenger menegaskan bahwa ia sukar untuk menunaikan keinginannya.

Fabregas kini berada di Austria untuk persiapan Piala Dunia bersama Sepanyol. Ia berharap masalah transfernya sudah selesai sebelum Piala Dunia bermula. (AP)

5 comments:

  1. Ala.. org dah tak suka.. Lepas kan je

    ReplyDelete
  2. gua percaya fab akan ke barca. ars reject 1st bid dr barca sbb harga yg dia bg x padan ngan fab + kontrak yg masih ada antara fab ngan ars. barca offer cuma 30juta je. padahal wenger dh bgtau dia akan buat barca berhutang byk ngan bank kalau barca btul2 nk fab. gua rasa wenger akan lepas fab klau barca sanggup bg 50juta. ars bole 'bikin' lg 3 player mcm fab. silap2 lg bgus.. sblm ni henry blah g barca, org ckp abis la ars.. tp ars tetap big4. dh tu 8 kelab terbaik eropah. x mcm liv n che.. klau drogba n torres blah, abis la diorg tu.. heheheheeheh.. - otai gunners -

    ReplyDelete
  3. pada gua, fab akn ke barca jgk..melihat permainan beliau menentang blackburn tadi, kurang semangat brbanding msim2 lps..gua tramat yakin, beliau akn brpindh jgk..kalu x skrg, musim prpindhn trdekt beliau akn prgi jgk..

    gua sokong korg..dh dia nk pegi, let go sj la..byk lg plyr yg blh di cipta..biar dia rs dia camna kalu dia pegi sn..

    ReplyDelete
  4. Whats up this is kind of of off topic but I was wondering if blogs
    use WYSIWYG editors or if you have to manually code with
    HTML. I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
    My page football transfer news man utd

    ReplyDelete
  5. Exceptional post however , I was wanting to know if you
    could write a litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!
    Also visit my web blog ... european football transfer news

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan