18 March 2010

Rumors dan Undian UCL



Kali ini rumors yang aku dengar tentang pemain Barcelona iaitu Yaya Toure adik kepada Toure yg pernah beraksi untuk Arsenal dulu..rumors ni pon dah lama aku dengar cume aku terbaca balik tentang rumors ni..Yaya Toure ni posisi dia ialah DM di Barcelona..tapi jika Arsenal ingin mendapatkan dia pada musim hadapan dia perlu bersaing dengan Manchester City untuk membawa Yaya Toure bermain di Premier League..bagi aku rasanya tak perlu kalau diberikan pilihan untuk aku memilih kerana aku berpendapat Alexander Song dah cukup sesuai dan mantap dibahagian DM..


"Saya ada mendengar yang Manchester City dan Arsenal berminat untuk mendapatkan saya tetapi masa depan saya bermasa Barcelona"
"Saya sudah bercakap dengan pihak pengurusan di kelab,saya tidak mahu meninggalkan kelab dan misi saya untuk kekal dan berjaya di Barcelona"


Itu adalah petikan kata2 dari Yaya Toure sendiri..tapi sememangnye Arsenal berminat untuk mendapatkan dia dari musim panas lepas cume tak tau kenapa mungkin perjanjian tidak dimeterai..dan satu lagi berita yang aku terbaca baru2 ini yang Arsenal juga berminat untuk mendapatkan Felipe Melo untuk musim hadapan yang tidak kesampaian pada musim panas lepas..Felipe Melo dikhabarkan masih mencari prestasi yg terbaik di Juventus sekarang..dan dari apa yang aku baca prestasi dia mmg kurang memberangsangkan bersama kelab yg berpengkalan di Itali itu..tapi itu semua hanya lah rumors dan bukan official lagi..aku cume harap bila DM yg baru masuk , Alexander Song tidak tersisih dari kesebelasan utama...kerana pada pendapat aku Song adalah seorang pemain yg berbakat di bahagian Defender Miedfielder...



Undian untuk pertemuan 8 pasukan di Champion League akan berlangsung pada malam ini di saluran starSports(813) pada pukul 7:00 malam nanti..kalau aku diminta untuk memberi pendapat tentang team mana yg patut berjumpa dgn arsenal aku lebih suka biar ia ditentukan dengan undian..kerana bagi aku jika Arsenal bermain dengan baik dengan prestasi pemain2 yang cemerlang arsenal akan menumpaskan sesiapa saja di pertemuan itu nanti..tapi ramai yang berharap supaya Arsenal mengelak untuk bertemu dengan Manchester United di pertemuan suku akhir itu nanti..


Setiap orang mempunyai pendapat dan pandangan sendiri begitu juga aku..setiap kelab yang beraksi untuk pusingan kalah mati ini tentu akan bermain bermati2an untuk layak ke pusingan seterusnya begitu juga Arsenal..aku berharap Arsenal akan layak ke pusingan seterusnya dan akan bermain di Final Champion League nanti..itu adalah antara impian2 peminat Arsenal yang lain2 juga selepas Arsenal ditewaskan Barcelona pada tahun 2006 pada Final Champion League..


p/s : Siapa saja yang arsenal akan jumpa Just KEEP THE FAITH

11 comments:

  1. aku rasa x perlu la sign yaya ni stahun 2 lg expired la, dh mcm toure sign arsenal blk jer..lgpun dia bkn nya nk join arsenal ni..aku lebih suka wenger sign player yg kita kenal x kenal cam gokhan inler (DMF) atau christian zapata (SB,CB)..player2 mcm ni la akan menyinar di arsenal nanti..

    Pasal undian UCL tu aku mgharapkan yg arsenal jgn jumpa manu n barca pd pringkat ni..tak tahu knp tp aku hrp jgn..

    ReplyDelete
  2. aku suka klu Arsenal sign Christian Eriksen (young Ajax player)..muda,mantap,ala2 Ronaldo...

    ReplyDelete
  3. sokong korang berdua..aku lebih suka wenger beli player yg kite tak kenal..
    dulu song bukan top pon..tapi terbaek skrg nih..

    awe : aku pon kalau boleh taknak tapi kalau terkena kena harung gak bro..kalau arsenal prestasi mantap insyaallah bola tu bulat :)

    ReplyDelete
  4. hehe bola tu dh mmg bulatpun..tinggal nk digolekkan ke mn jer..xpe lah walau lwn sapepun arsenal ttp kita support abis2..

    ReplyDelete
  5. aku harap undian nanti mcm ni:

    ARSENAL vs Moscow
    Lyon vs Bordeaux
    Man U vs Barca
    Bayern vs Inter

    Hehe~

    ReplyDelete
  6. aku lah harap mcm nie...

    Arsenal v Moscow gak..
    Bayern v Lyon
    Inter v Bordeoux
    Manu v Barca

    tak sabar nie...sblm masuk kelas kul8.30,smpat lagi nie tgk kat astro kol7 nie..

    ReplyDelete
  7. hehe..aku lak nak mcm nih

    arsenal vs bordeaux
    bayern vs lyon
    inter vs moscow
    mu vs barca

    ReplyDelete
  8. Aku rasa mcm nih

    bordeaux vs arsenal
    bayern vs Mu
    Lyon vs moscow
    inter vs barca

    Semi final

    (bordeaux vs arsenal) vs (Lyon vs moscow)
    (inter vs barca) vs (bayern vs Mu)

    Final

    Arsenal vs Bayern

    ReplyDelete
  9. aku rasa...

    Arsenal vs lyon
    Barca vs bordeaux
    man u vs CSKA
    Bayern vs inter

    mari kita tgk sape yg kenaaaa...

    ReplyDelete
  10. Sekarang dah confirm Arsenal lwn pasukan pilihan; Barcelona yg mana ramai org khuatir...MU plak laluannya mudah dgn bertemu Bayern yg rasanya tidak menghadapi masalah besar utk ditundukkan mereka...jika menang, mereka bakal bertemu pemenang antara Lyon dan Bordeaux yg juga merupakan pasukan yg tidak menjadi masalah ditundukkan...

    malangnya Barcelona adalah pasukan pilihan bakal menentang Gunners diperingkat ini dan pemenang pula bakal bertemu Inter Milan yg dijangka menang mudah dgn CSKA Moscow...

    bg aku ini undian yg malang utk Gunners...misi balas dendam pd MU tidak tercapai, malah menentang pasukan yg aku rasa ditakuti utk ditemui seawal ini...Arsenal mgkin boleh memenangi perlawanan dgn Inter Milan tp aku tidak yakin dgn Barcelona...

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan