23 March 2010

Rayuan Vermi-nator Ditolak FA

Arsenal yang membuat rayuan berkenaan kad merah yang dikenakan keatas pertahanan terbaik Arsenal iaitu Thomas Vermaelen pada hari ini FA mengesahkan yang mereka menolak permohonan tersebut untuk membatalkan hukuman tersebut keatas Vermaelen.

Vermaelen yang menjatuhkan Franco dalam kotak penalti semasa kemenangan 2-0 Arsenal ke atas West Ham sabtu lepas telah dilayankan kad merah selepas dipersalahkan oleh Martin Atkinson, pengadil yang mengadili perlawanan pada malam tersebut. Ini petikan dari FA:

A statement released by the FA read: "At a Regulatory Commission hearing today, a claim for wrongful dismissal from Arsenal defender Thomas Vermaelen was dismissed.

"Vermaelen was shown a red card for denying an obvious goalscoring opportunity during Arsenal's match against West Ham United on Saturday 20 March.

"He will now serve a one match suspension with immediate effect."

Dengan pergantungan tersebut, Vermaelen akan terlepas kunjungan ke Birmingham City dan aku percaya Wenger mempunyai pemain yang mampu mengantikan tempat Vermaelen dengan baik. Dengan Gallas yang masih mengalami kecederaan betis beliau, Campbell dilihat akan bergandingan dengan Mikael Silvestre yang berusia 31 tahun.

Tetapi dengan Song menjadi option sebagai penganti Vermaelen, aku merasakan yang Arsenal tidak akan menghadapi masalah besar dengan pengantungan Vermaelen kali ini. Aku masih yakin yang Arsenal akan beraksi seperti biasa dan memenangi perlawanan pada Sabtu nanti.

So korang rasa gandingan mana yang korang rasa bagus???Sila beri pendapat diruang komen...Tapi walau sapa pun yang Wenger turunkan pada sabtu nie, aku merasakan pemain tersebut layak beraksi. So to all fan, support Arsenal sepenuh hati anda.

In Wenger We Trust!!!!Go Arsenal!!!

8 comments:

  1. song lebih efektif di bahagian DM, aku rasa Sol ngan Silvestre kot...

    ReplyDelete
  2. rs2nya..AW akan letak song & silvestre utk b'ganding sbg central back sabtu. lps game dgn westham aritu, AW ckp yg dia nk bg campbell rehat yg pjg sbb faktor usia dia. so kemungkinan campbell nk main tu tipis, tp apapn leh jd line-up sabtu ni. sapa sj yg AW letak nnt, adalah gandingan yg boleh diharap sbb saban hari AW tgk player2 dia training. so dia lebih tau sapa yg layak. mcm kata seputra, kita as gooners, ayuh beri sokongan yg jitu to The Gunners sabtu nih..

    Pround To Be A Goonah!!!!

    ReplyDelete
  3. btol gak...campbell tuh dh tua bangka dh...aku rasa dia patut dpt rehat seckupunya tuk cover game ngan barcelona mggu dpn...mencabar tol..perhhh...so aku jangka sabtu nie song+silvestre...

    ReplyDelete
  4. sori aku ter up lagi pasal vermalennye kad merah sori sekali lagi
    bagi aku song dan silvestre

    ReplyDelete
  5. campbell nk score lagi time lwn barca
    haha

    ReplyDelete
  6. hati aku berkata campbell dan alien coz itu je pertahanan yg ok kita ada..song dah tentu untuk cover dorang sebagai DM..tp kalo song dgn silvestre sapa akan jadi DM? denilson @ diaby?? tunggu dan lihat...

    ReplyDelete
  7. bleh copy paste tak song tu jdkan 2..ltk DM 1 CB 1..harhar..haduu pening gak mslh bek ni..

    perancangan prof AW pd awalnya mmg nk rehatkan campbell sbg prsediaan melayan knjungan barca nanti..tp itu sblm Encik Mael aka Verminator kita kena red card.. mgkin plannya akan berubah nanti.. tp biasanya kalu song tgh fit mcni prof ttp letakkan mamat ni DM krn itu posisi yg plg sesuai bg song walaupun song hensem di bhgn CB gak.. aku rasa dh xde pilihan dh selain Campbell+silvestre.. apapun kita tgk jer nanti..

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan