16 March 2010

Kepulangan , Injury , Rumors

Fabregas berada didalam keadaan yg baik untuk bertemu West Ham pada awal pagi ahad ini..kapten kepada The Gunners ini menjalani latihan penuh semalam bersama2 pemain2 lain selepas "injury hamstring" yg dialaminya pada game menentang Burnley pada match yg lepas...dia dijangka beraksi selepas terlepas perlawanan antara porto yg berkesudahan 5-0 dan Hull City 2-1...Alexander Song dan Rosicky juga akan kembali menguatkan kesebelasan utama The Gunners malam tersebut..dan mengikut ape yg aku rase Rosicky akan diletakkan dibangku simpanan manakala Diaby akan diberi kepercayaan untuk membantu bahagian serangan bersama2 fabregas selepas prestasi yg memberangsangkan pada match yg lepas2..
Dan juga berita terkini ttg bekas kapten arsenal iaitu William Gallas yg diberi kepercayaan untuk menyambung kontrak lanjutan bersama The Gunners selama dua tahun..walaupun sebelum ini wenger memperuntukkan hanya 1 tahun lanjutan untuk pemain yg berumur lebih 30 tahun..bagi aku William Gallas adalah antara individu penting dalam memberi cabaran utk The Gunners selepas 2 kali dinafikan perebutan juara untuk musim yg penuh dramatik bagi BIG 4 pada musim ini..dan juga satu berita yg amat merisaukan aku ialah Pengurus AS Roma , Claudio Ranieri juga menunjukkan minat untuk mendapatkan William Gallas dalam pasukan mereka untuk season yg akan datang..aku harap ianya hanya "rumors" semata2 kerana aku berharap sangat Gallas menamatkan karier di Arsenal...


Dan satu berita yang agak memeranjatkan aku ialah Arshavin yg terlibat dalam kemalangan baru2 ini... "It was a sunny day here in London and even a small traffic accident that has happened to [wife] Yulia and me, wasn't able to spoil our spring mood," Arshavin noted on his personal website. "The second car involved got slightly scratched and my car’s bumper got damaged. It took us five minutes to solve this problem, we exchanged information and left."
dan alhamdulillah dia terlepas dari kecederaan teruk dan dilaporkan hanya cedera ringan sahaja..dan aku harap ianya tidak akan menjejaskan prestasi beliau pada match awal pagi ahad ini...arsenal perlukan kelibat mamat rusia ni untuk baki musim yg tinggal beberapa perlawanan saja lagi selepas impak yg ditunjukkan semasa menentang Hull City
..


p/s : Harapan aku Gallas akan sign contract baru bersama arsenal..Chayok~!

3 comments:

  1. ehem, tokidoki. tumpang tanye? pasal gallas sambung kontrak 2 tahun tu, official ke?

    ternanti2 jawapan neh. aku mmg masih berharap dapat tgk gallas main kat arsenal lagi sekurang2nya sampai tahun depan.

    berdebar neh. cewah lelebih lak. wakakaka...

    ReplyDelete
  2. sori aku terlupe nak tulis bro akeji hiroshi..
    Kepulangan utk fab rumors utk gallas injury utk arshavin..
    sori sekali lagi bro akeji...salah penulisan

    ReplyDelete
  3. acabin minum todi ka sampai xcident??? sebaik takde aper2...risau kalo dia takde main...

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan