Ramalan Baki Perjalanan Liga Perdana Inggeris

Ramalan untuk Manchester United, Arsenal dan Chelsea dari analisis Telegraph Sport.
Manchester United:


Mar 27 - Bolton (A):
Owen Coyle inspired Burnley to victory against United in August, but United will not slip at the Reebok - Win
RESULT (WIN): Manchester United 4 - 0 Bolton

Apr 3 - Chelsea (H):
Sandwiched between Champions League clash with Bayern Munich, but United to profit from home advantage - Win
RESULT (Defeat): Manchester United 1 - 2 Chelsea

Apr 11 - Blackburn (A):
United often struggle at Ewood Park, but Rovers will be safe from relegation, so expect an away win - Win
RESULT (DRAW): Manchester United 0 - 0 Blackburn

Apr 17 - Manchester City (A):
Will Carlos Tevez scupper United’s title bid? Could be a banana skin just days before a possible Champions League semi-final - Defeat

Apr 25 - Tottenham (H):
Spurs will need points in their bid for fourth, but United will come good and claim victory - Win

May 1 - Sunderland (A):
An awkward trip to the north-east, but United’s superior quality and desire will secure points - Win

May 9 - Stoke (H):
Don’t expect United to drop points if they need a win to secure the title - Win

Total points 87
(Now: 73)


--------------------------------------------------------------------------

Arsenal:


Mar 27 - Birmingham (A)
Title bid hid the skids at St Andrews two years ago and, with Barcelona looming, Birmingham can sneak a draw - Draw
RESULT (DRAW): ARSENAL 1 - 1 BIRMINGHAM

Apr 3 - Wolves (H)
Mick McCarthy’s team will need points, but they won’t get any at the Emirates - Win
RESULT (WIN): ARSENAL 1 - 0 Wolves

Apr 10 - Tottenham (H)
Expect an explosive encounter, but one that Arsenal will just shade against their bitter rivals - Win

Apr 18 - Wigan (A)
Chelsea and Liverpool have lost at the DW Stadium this season, but Arsenal will not suffer that fate - Win

Apr 24 - Manchester City (H)
Emmanuel Adebayor will be desperate to end Arsenal’s title bid, but Arsenal will avenge September’s defeat at Eastlands - Win

May 1 - Blackburn (A)
Could be the game that wrecks Arsenal’s title bid. Rovers will be up for this one - Draw

May 9 - Fulham (H)
Put your house on Arsenal to win this one. Fulham won’t repeat their Juventus heroics at the Emirates - Win

Total points 84
(Now: 71)

--------------------------------------------------------------------------

Chelsea:


Mar 24 - Portsmouth (A)
The Pompey corpse is twitching, but Chelsea will come through this without any nightmares - Win
RESULT (WIN): CHELSEA 5 - 0 PORTSMOUTH

Mar 27 - Aston Villa (H)
Huge battle for both teams, but Chelsea’s home record will see them through against Champions League-chasing Villa - Win
RESULT (WIN): CHELSEA 7 - 1 ASTON VILLA

Apr 3 - Manchester United (A)
Lose this and Chelsea can forget the title for another year. And despite United’s European distractions, they will edge it - Defeat
RESULT (WIN): CHELSEA 2 - 1 Manchester United

Apr 13 - Bolton (H)
Bolton do well at the Bridge, but this one will be a straightforward home win - Win

Apr 17 - Tottenham (A)
Spurs will be just as nervy as Chelsea in this one and the likeliest outcome is a draw that suits neither - Draw

Apr 25 - Stoke (H)
Chelsea will keep going until the race is over and Stoke will be beaten at the Bridge - Win

May 1 - Liverpool (A)
Chelsea usually see their Champions League ambitions bite the dust at Anfield in May, but this time, it will be their league hopes - Defeat

May 9 - Wigan (H)
Could be a meaningless clash between two teams with nothing to play for, but Chelsea will end with a victory - Win

Total points 81
(Now: 74)

--------------------------------------------------------------------------

Comments

  1. Jika dilihat daripada ramalan Telegraph Sport ini, memang ia agak tidak menggembirakan bagi fan The Gunners. Jika 27 March ini memberi 3 mata memihak Arsenal, dan MU beserta Chelsea ada keciciran mata, maka kita berharap ramalan2 lain kepada Arsenal itu tepat...aku berharap sangat Arsenal dapat 2 title tahun ini (Champs League dan BPL).

    ReplyDelete
  2. nak seri pown aku rasa ngan City or spurs ja...ngan blackburn walaupun diorang bleh seri ngan chelsea,tak bleh samakan ngan skuad muda Arsenal yang tengah semangat skrang nie...

    ReplyDelete
  3. oi alfreedino, ko jgn beranganla. Aku rasa Arsenal kempunan lagi tahun ni. HAHA.

    Kesian, Kesian.

    ReplyDelete
  4. bahar a.k.a bana...cte lebih la..
    masih ade peluang lagi..itu just predict mangkuk tandas..

    ReplyDelete
  5. mudah2an ramalan ini tidak benar...jadi marilah sam2 kita doakan rooney injured smpi akhir musim...amin...

    ReplyDelete
  6. tak salah berangan...untung2 jd kenyataan...hehehe

    ReplyDelete
  7. kita doa la moga player Arsenal tak injurd panjang lagi...n menang semua perlawanan...
    Go Gunners!!

    ReplyDelete
  8. Utk makluman semua, mana-mana ramalan terutama dari pengkritik-pengkritik bolasepak EPL, lebih 90% beranggapan Arsenal tak layak utk memenangi BPL dan terus terkeluar dari Big 4! Seingat aku, waktu Arsenal kalah kpd Man Utd dlu, Shebby memberi gambaran bahawa skuad muda Arsenal tidak sehebat sewaktu Adebayor dan Toure bersama skuad The Gunners dan ini memberi isyarat bahawa skuad Arsenal akan terkeluar dari gelaran Big Four! Namun, skuad muda Arsenal mampu berjaya hingga ke saat ini.. Jd, betul ke ramalan pengkritik-pengkritik tu? 10% je yg btol.. Kita pernah tertinggal 11 mata oleh Chelsea dan 9 mata oleh Man Utd.. tapi kini, kita berada 1 mata di belakang dorang.. Tak mustahil, Man Utd dan Chelsea akan tercicir mata lagi spt yang baru berlaku ke atas Chelsea minggu lps - sekadar seri 1 - 1 dgn Blackburn Rovers.. dan skuad muda Arsenal tak sepatutnya mensia-siakan peluang ni.. Aku pasti, semua fan Arsenal baik di Malaysia mahupun di seluruh dunia, nak skuad Arsenal memenangi semua baki perlawanan termasuk menentang musuh tradisi Spurs dan rakan lama Arsenal di Man City.. :)

    ReplyDelete
  9. aq rse arsenal leh mng pnye

    ReplyDelete
  10. Aku setuju kata Apis Persie...bg aku, pencapaian sekarang sudah memadai dan mengharapkan utk meraih lebih dr itu sbg satu impian sorg fan...

    ReplyDelete
  11. Aku setuju ngan Apis Persie, ni semua ramalan yg pasti semuanya menafikan arsenal utk merangkul kejuaraan EPL..pelik gak kdg2..bkn setakat pengkritik media juga begitu.. ni semua brdasarkan pngalaman mrk melihat prestasi arsenal musim lepas.. sbb tu xdepun antara makhluk2 ni yg mengatakan liverpool yg akan trkeluar drp kelompok Big 4 musim ni krn Liverpool mempamerkan aksi terbaik mereka musim lepas, dan boleh dikatakan hampir menakluki teraju EPL..

    Aku juga x bleh ckp yg arsenal akan jd juara EPL musim ni tapi mmg x mustahil utk itu..aku bangga krn hingga hari ini arsenal masih dlm saingan walau ramai pihak yg menidakkannya dan memandang rendah kemampuan arsenal..aku x prnah nk amik kesah ttg apa2 ramalan oleh mereka semua ni..sbb ia sekadar ramalan dpd pmerhatian mrk dan pengalaman yg mrk ada..

    Melihatkan kpd jadual prlawanan aku lebih risaukan prtemuan menentang birmingham brbanding spurs dan man city..pd aku peluang yg cerah utk arsenal brgelar juara EPL sekiranya mampu mengalahkan birmingham..cnfirm lawakkan..tp itu lah yg aku rasa.. x perlu amik kira krn ini pun sekadar apa yg aku rasa setelah 17 tahun meminati the gunners..

    Sememangnya aku mgharapkan 1 keajaiban arsenal dlm saingan 3 penjuru musim ni..

    ReplyDelete
  12. Mmg aku tak pernah setuju dgn ramalan para pengkritik EPL sbb byk kali aku saksikan prediction yang mereka buat adalah bertentangan dgn semua harapan fan Arsenal.. Mana kan tidak? Spt sblm ni aku pernah saksikan perlawanan Arsenal vs Spurs di mana Shebby meramalkan pasukan The Gunners akan kecundang 2 - 1 di tangan Spurs.. Jadi, kita berpihak kpd siapa? Mempercayai ramalan pengkritik atau pasukan The Gunners yg tentukan? :)

    Aku setuju dgn pendapat awegooner tentang Birmingham.. Birmingham sebuah pasukan yang hampir kebal pada pertahannya.. Tp jika kita lihat pd sudut bolasepak profesional, Birmingham tak sebagus mana.. Sbb mengamalkan corak pertahanan 'longgok' spt diamalkan oleh West Ham Utd.. Aku harap, tak sukar utk skuad The Gunners membenam Birmingham di laman sendiri mereka nanti.. :)

    ReplyDelete
  13. the telegraph tu anti-arsenal la..sbb tu analisis dia camtu

    ReplyDelete
  14. owh, ye ker? patut ker kita jgn muatkan prediction Telegraph ni kat sini? ker nak biarkan je then compare result sampai ujung musim nnt...???

    ReplyDelete
  15. Xpe, biarkan je.. tp jgn smpai kita terpengaruh dgn ramalan dorang da la.. SYIRIK! Hahaha.. Kita biarkan prediction nie kt sni..

    Alfreedino : Bermula dgn game Birmingham nnt, ko tuliskan result dia kat post prediction ko nie.. Biar fan Arsenal lain nengok dan buat perbandingan..

    Contoh :

    Mar 27 - Birmingham (A)
    Title bid hid the skids at St Andrews two years ago and, with Barcelona looming, Birmingham can sneak a draw - Draw
    RESULT : BIRMINGHAM CITY 1 - 3 ARSENAL

    ReplyDelete
  16. Apis Persie, aku dah update utk game Chelsea...nnt kita compare yg lain2 k...

    ReplyDelete
  17. Alfreedino : alright bro.. nnt kita compare dgn prediction pengkritik tak guna tu..

    ReplyDelete
  18. aku rasalah, diorg ni bukan saje2 buat prediction...dorg ada analisis dlu sambil mempertimbangkan faktor2 abiliti, game lain kat luar england, posibility kecederaan dan permainan away...

    ReplyDelete
  19. kali ini analisis mereka gagal dlm menentukan result perlawanan antara MU dan Chelsea...hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil