17 February 2010

Preview Champion League: Porto FC vs Arsenal FC

Awal pagi nanti Arsenal akan kembali beraksi dalam UEFA Champion League pusingan kedua perlawanan pertama menentang Porto. Selepas aksi kumpulan dua bulan yang lepas Arsenal berjaya mengelak pertemuan dengan pasukan pilihan semasa undian pusingan kedua. Jadi perlawanan awal pagi nanti bakal menentukan hala tuju pasukan dalam memburu piala musim ini.Berikut adalah barisan kemungkinan Arsenal awal pagi nanti ;

Arsenal Malaysia's Predicted XI

Fabianski
Sagna---Campbell---Vermaelen---Clichy
Fabregas---Denilson---Diaby
Walcott---Bendtner---Nasri

Sebelum perlawanan, aku dapat tahu yang Arsenal makin bertambah senarai kecederaan dengan yang terbaru Gallas dan Almunia cedera semasa latihan. Tetapi aku yakin Wenger ada pengganti mereka untuk perlawanan malam ini. Fabianski dijangka akan mengambil tempa Almunia walaupun bagi aku prestasi Mannone lebih baik dari Fabianski dan Campbell akan diberi peluang beraksi mengantikan Gallas yang sakit belakang (tua dah).

Melihat barisan Arsenal malam ini, tak ada masalah untuk Arsenal beraksi baik memandangkan pemain yang akan diturunkan pada pagi ini merupakan pemain yang boleh menghasilkan keputusan yang baik. Aku berharap Bendtner dapat menunjukkan prestasi terbaik beliau sekiranya beliau ingin fan Arsenal sanjung kewibawaan bakat beliau. Kalau tidak, musim depan berkemungkinan besar Chamakh akan mengambil alih tempat beliau.

Cecs Fabregas sekali lagi akan mengetuai pasukan walaupun media terus menerus menekan beliau mengenai perpindahan ke Barcelona yang aku rasa tidak akan menjadi kenyataan. Fabregas juga dalam prestasi tidak menentu tetapi aku berharap fokus beliau dapat memberi kelebihan kepada Arsenal untuk perlawanan kedua bulan depan.

Untuk perlawanan pagi nanti, ESPN akan menanyangkan aksi tersebut pada pukul 3.45 pagi. Kepada warga Shah Alam, kalau ada port nak layan game malam nie bagitau la..wa mau join sama...so to fan Arsenal seluruh Tanah Melayu, hope teruskan sokongan dan jangan lupa support ArsenalMalaysia. Adios!!!

6 comments:

  1. bsok klu bleh cpt2 skit tw upload highlight arsenal..

    ReplyDelete
  2. aku harap arsenal steady jer mlm ni memandangkan dah byk pengalaman men di Estadio Do Dragao...perlu berhati dgn R.Falcao, varela dan hulk..dorang ni bleh tahan gak kalu x betul2.. campbell ngan vermaelen kena kerja keras ar sbb porto bkn team yg bleh di buat kailan ikan masin.. bendtner kena tambah pickup sikit sbb bkn senang nk cilok bruno alves yg bagus body cntactnya.. aku rasa permainan arsenal sedikit perlahan dgn ketiadaan arshavin dan porto pastinya memberi tekanan..

    predict: sakit bai nak menang

    ReplyDelete
  3. Mannone
    Sagna – Vermaelen – Campbell – Clichy
    Diaby
    Rosicky – Fabregas – Ramsey – Nasri
    Bendtner

    ReplyDelete
  4. hmm...aku dh 3bln tgglkn s.alm,dlu 4 thn stdy kt sana,aku xprnh jupe port arsenal kt sana..huhu..tp kt hakim baru biasanya ada 2 astro...arsenal mng 1-0 mlm ni k!cheers..!!

    ReplyDelete
  5. okeh aku try upload secepat mgkin highlight Arsenal...

    Arsenal boleh menang mlm nie sekurang2nya 2-1...but Arsenal kena main berhati2 gak la,Porto nie ConterAttack dia power gak...jgn si lembab Campbell wat hal dh la...

    tuh la...port kat shah alam nie susah tul nak jumpe port Arsenal...

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan