Permainan cantik tak kemana...



Arsenal jangan bermimpi untuk merangkul mana-mana kejuaraan, jika masih bermain permainan cantik tanpa strategi yang hebat, Manyur dan Chelshit dah membuktikan kepada Wenger, game yang cuba dia bawa tidak akan kemana. Mempunyai pemain muda dan berbakat tidak akan kemana jika strategi yang dia guna sekarang masih lagi di takuk lama. Rekod kemenangan Chelsea kebelakangan ini keatas arsenal dah sedia maklum, mereka tak pernah melepaskan sebarang gol,tapi mereka mudah untuk menjaringkan gol. Begitu juga dengan Man.u. Mereka sudah tahu apa yang perlu dibuat jika melawan Arsenal, tidak perlu menguasai bola terlalu banyak,,hanya mencari kelemahan sudah cukup untuk membawa tiga mata penuh. Jika taktik yang sama dibawa bertemu pasukan yang seperti mereka, Mereka akan menunjukkan jalan keluar kepada Arsenal.









Harini,,Sakit telinga aku baca paper2, dorang hentam habis-habisan strategi dan kaedah yang Arsene Wenger guna...aku rasa time2 kejatuhan macam nih,,peminat perlu bersabar dan memberi sokongan kepada kelab kesayangan kita..dalam hati dah malas nak sokong Arsenal, hujung minggu bila ada game, Arsenal juga yang sokong...Mana ada orang nak kalah, semua orang nak menang. Jangan salahkan 100% keatas Arsene Wenger, kuasa dan peranannya tak sepenuhnya ditangannya. Jadi pemain-pemain juga perlu ada semangat untuk memenangi perlawanan tersebut. Jika terlalu berat untuk mengejar Chelsea dan Man.u...meriam Gunners perlu di ubah kedudukan muncung meriam ke Champions league yang akan bermula tak lama lagi dengan strategi yang berkesan..jangan sampai kejar punye kejar Epl, semasa Champions league key player semua masuk wad...sudah. Ada juga suara2 yang nak Wenger ditukar, bagi aku Wenger adalah Pengurus yang hebat, kerana beliau juga aku minat teramat sangat dengan kelab ni. Tiada Arsenal jika tiada Arsene Wenger..dah seperti Aur dan tebing la plak....nama plak tu nak dekat2, cuma ada sedikit kelemahan. Harap2 kelemahan itu berjaya diatasi....In Arsene We Trust.

Comments

  1. sgt setuju, lg satu kesian kt arshavin, menanggung beban bhgn serangan sorg diri. dah la jadi bidan terjun main CF, pendek pulak tu, mmg arshavin xleh main serangan tgh, arshavin sesuai main SS, AMF ngan SMF je, nape wenger xnampak semua ni? ok mmg kite xde pilihan player CF, tapi at least kite ade bendtner, nape xbagi main starting 11? at least teratur sikit,
    walau ape pon strategi Wenger, baik ke burok ke aku still nk die manage arsenal, wenger pengurus terbaik, just belive in him..

    ReplyDelete
  2. jngan sakit kepala PAK WENGER kau sendiri tak habis dgn keegoan kau

    ReplyDelete
  3. DULU KINI DAN SELAMANYA TETAP SAYANG ARSENAL.WENGER KENA TEKTIK LEBIH TAJM MENHADAPI MUSUH

    ReplyDelete
  4. nain harap pagi khamis ni lawan liverpool,wenger kena buat sesuatu untuk menang

    ReplyDelete
  5. yup...ak skong..
    kte pnyokong arsenal x perlu glabah..
    wenger x ptut pergi..tp die prlu ubah sedikit cara die..
    game ok just caik true striker..

    ReplyDelete
  6. apa yg tak kena dengan cara wenger? apa yg dia cuba tunjukkan adalah bagaimana sepatutnya bolasepak itu dimainkan...sebelum ini cara ini yang ditakuti oleh pihak lawan, dan mereka mengakui hantaran2 itu cukup bahaya...kenapa cara ini dipersalahkan? sebabnya kita kalah...jika menang, tentu tidak menjadi persoalan...kerana cara itu kita tidak kalah dengan team2 lain...tp mereka kalah dengan pasukan underdog...lagipun kita kalah krn mereka meletakkan cara permainan yg mengekang pergerakkan pemain kita...lg satu, kita kalah bukan pada style permainan, tp kita kalah moral krn bnyk hantaran2 yg tak jadi hingga menyebabkn counter attact mereka...krn style ini kita pernah mengalahkan pasukan2 gergasi dr Italy, Germany, Spain dan France...kena faham, bukan setiap apa yg dirancang itu berjaya terutama dgn pasukan2 besar...tp jika ia berjaya, kita juga akan terkenal dgn menang style...

    ReplyDelete
  7. tul la..permainan cantik tak ke mane pun..
    permainan cantik tak lengkap dengan adenya trofi..
    Arsenal kene tukar tektik bermain jika berjumpa kelab2 besar.
    POint tu lebih penting dari menjaringkan gol yg banyak.
    Kalau boleh arsenal main tektik bertahan 90 minit dan melakukan serangan balas pihak lawan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil