Chelsea terlalu konfiden


Pengurus Chelsea pada ketika ini di dalam mengeluarkan Arsenal di dalam saingan memburu piala pada musim ini. Pada ketika ini tidak memang dinafikan Chelsea pada tahap kemuncak dan sering mengekalkan rentak kemenangan perlawanan demi perlawanan. Manakala pengurus Arsenal ,Arsene Wenger pada ketika masih buntu untuk menggapai kemenangan setelah dua game berturut semenjak Aston Villa dan terbaru Manchester United.

Kekalahan di tempat sendiri pada minggu lepas dapatlah Wenger mengambil iktibar dan jadikan ia sebagai satu panduan untuk mengatur semula strategi. Dikatakan Arsene Wenger mahukan menukar strategi 4-4-2. Adakah dengan strategi ini memberi kebaikan kepada pasukan. Sama-sama kita fikirkan.

Chelsea terus yakin dengan kehadiran semula Deco, Didier Drogba dan Kalou di dalam pasukan. Sekiranya Arsenal kalah pada perlawanan memberi beza point 11 point di hadapan pendahulu liga Chelsea. Ini menyebabkan kesukaran dan melenyapkan harapan Arsenal untuk mencium piala yang berprestij tersebut. Kelibat Ashley mungkin dapat ketahui lewat pada minggu ini kerana mengalami kecederaan di penggelangan kaki. Bagaimana pula dengan Wenger dengan tegasnya mengatakan tiada pembelian di saat akhir walaupun menyedari pasukannya dihimpit dengan penyerang.

Diharapkan Chelsea tidak terlalu konfiden dan boleh memakan diri sendiri. Apa2 pun. Wait and See. In Arsene Wenger We Trust!! - :P

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil