Arsenal Tewas Tetapi Ada Kelebihan

Arsenal tewas di Stadium keramat Porto awal pagi tadi. Perlawanan penting yang menjadi penentu hala tuju Arsenal musim ini. Keputusan 2-1 sudah cukup mengambarkan yang Arsenal sangat tempang ketika berkunjung ke Porto. Sama-sama kita saksikan barisan kesebelasan utama Arsenal;

Arsenal's XI

Fabianski
Sagna---Campbell---Vermaelen---Clichy
Fabregas---Denilson---Diaby
Rosicky---Bendtner---Nasri

Almunia yang tercedera jarinya direhatkan dan diganti oleh Fabianski yang ternyata sangat menghampakan, gol pertama Porto memang jelas salah dia yang berada out of position. Aku dh risau bila Wenger kata nak bagi Fabianski nie main. Tetapi Arsenal membalas dengan gol tandukan Campbell hasil set-piece yang bagus.

Tetapi separuh masa kedua Campbell pulak yang buat spoil dengan membuat hantaran kebelakang dan keeper pun satu hal bukan tak boleh sepak keluar, Fabianski boleh pulak pengang bola tuh. Jawab dia Porto ambil kesempatan dengan sepakan percuma yang pantas diambil menghasilkan gol.Gol kontroversi sebenarnya.

Bendtner pulak untuk gambaran awal pagi tadi cukup mengecewakan apabila gagal berbuat apa-apa. Ternyata permainan pagi tadi memberi tekanan kepada Wenger untuk menyiapkan pasukan bagi pertemuan kedua menentang Porto di Emirates tiga munggu lagi. Tetapi Arsenal ada kelebihan gol tempat lawan dan ini memberi kelebihan kepada Arsenal nanti.

So aku tau semua tengah tension dengan kekalahan pagi tadi, kalah pula sebab si bodoh Fabianski. So apa boleh buat, hope Arsenal balas balik game kedua nanti. Adios!!!

Comments

  1. aku dah agak perkara ni akan terjadi..sbb tu aku predict arsenal susah nk menang, bkn arsenal jer big4 EPL mmg xleh nk kalahkan porto di Estadio Do Dragao..tp yg aku x kesal cara kekalahan tu yg cukup mengaibkan kpd kelab seperti arsenal, lawakpun ye..dah mcm porto lwn kuala muda lak..

    tp kekalahan ni x patut juga kita salahkan keseluruhan player..aku rasa cesc, rosicky, campbell n vermaelen dah ok dah..segelintir lg player yg mmg x sepatutnya berada di padang pg td..

    jgn risau utk game timbal balik di emirates nanti arsenal pasti menang..biasanya mcm tu ar, utk rekod arsenal x menang dgn porto di tempat mrk tp menang di emirates dgn gol yg bleh la tahan..

    peluang arsenal utk mara masih terbuka.. sama2 kita beri sokongan padu kpd team kesayangan kita ni.. hangin gak kdg2kan tp arsenal tetap di sanubari..haha..

    ReplyDelete
  2. Woi Fabiaski buat kesilapan bodoh..lebih bodoh dan dungu dari Almunia...mana atikah ni...cepatlah komen pasal pemain kesayangan terpandai yg kerja keras ko tu...bosan aku tengok dia...lebih baik jual @ loankan dia je...manone lebih bagus...Ada ke patut boleh tangkap bola tu..tak belajar ke??hari2 training pun tak tau ka?? bodoh betol pemain kesayangan atikah ni...tension woi...gol pertama jgn cakapla...baik lagi kalo Hosam el-hadary jadi keeper arsenal...

    ReplyDelete
  3. RATING ARSENAL game smlm..
    Lukasz Fabianski 1
    Bacary Sagna 7
    Sol Campbell 7
    Thomas Vermaelen 6
    Gael Clichy 4
    Abou Diaby 6
    Denilson 7
    Cesc Fabregas 7
    Tomas Rosicky 6
    Nicklas Bendtner 6
    Samir Nasri 5

    Subs: Walcott (Rosicky 68) 5, Vela (Bendtner 82) 5, Eboue (Nasri 88) 5.


    Bapak teruk Fabianski...haha...
    Clichy pun main teruk gak aku tgk smlm...Asyik bocor jeh belah kiri...hampeh tul

    ReplyDelete
  4. Yes la Fabianski... error, blunder, error, dan error.. kasi loan je mamat ni.. selalu je buat silap.. dari season lepas lagi aku ckp mamat ni xleh di harap

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil