What a Come Back !!!!! 4-2

What a come back from Arsenal!!!!! Bermula dari gol Rosicky pada lewat separuh masa pertama, Arsenal berjaya membuat satu lagi come back setelah ketinggalan 0-2 kepada Bolton hasil jaringan Gary Cahill dan penalty Matthew Taylor. Arsenal bermula dengan nada berlainan pada perlawanan awal pagi ini dengan 20 minit pertama Arsenal ternyata kehilangan rentak untuk mengasak kubu Bolton. Permainan Diaby agak goyah, serta kesilapan Denilson menjatuhkan pemain Bolton dalam kotak penalty memberi gambaran yang Arsenal mungkin terlepas peluang untuk memintas Chelsea.

Arsenal's XI
Almunia
Sagna----Gallas----Vermaelen----Clichy
Cesc----Denilson----Diaby
Rosicky----Eduardo----Arshavin

Bermula separuh masa kedua, Arsenal menyamakan kedudukan melalui Cesc Fabregas pada minit ke 52. Bagi seputra Cesc merupakan pemain terbaik perlawanan malam ini. Selepas gol tersebut Arsenal ternyata mempunyai nafsu untuk memenangi perlawanan.
Hasilnya, pada minit ke 65 Arsenal mendahului hasil jaringan Vermaelen. Gerakan hasil sepakan sudut yang diambil Fabregas berjaya menemui Vermaelen yang menjaringkan gol melalui voli kaki kiri beliau. Gol tersebut ternyata telah membunuh semangat pemain-pemain Bolton untuk terus memberi cabaran.

Dan pada minit ke 85, Ashavin muncul sebagai pemain ke-4 menjaringkan gol pada pagi ini. Arsenal berjaya mendahului Bolton 4-2 dan game dalam tangan Arsenal. Arsenal membuat sedikit pertukaran apabila Diaby yang dilanda kecederaan dikeluarkan pada minit 77 dan diganti oleh Eastmond (pemain yang semakin mendapat kepercayaan Wenger). Vela masuk mengantikan Rosicky, penjaring pertama perlawanan dan Walcott yang kembali cergas masuk mengantikan Eduardo. Keseluruhan permainan Arsenal berjaya beraksi dengan baik sekali pada malam ini walaupun pada awal mereka dikejutkan oleh Bolton.

Jadi sah pada pagi ini Arsenal telah mendahului carta liga.Ayuh semua fan Arsenal kita beri sokongan bagi meneruskan cabaran Arsenal sehinggal penghujung liga. Ok skrg pun dh subuh, seputra berhenti setakat ini sahaja. Apapun sapa yang tak tengok game malam ini memang rugi besor. ~~We Are Arsenal~~...Adios!!!!

Comments

  1. go gunners! kita top skrg. x kira la che kurang 1 game pn.. sbb game yg kurang tu blum tentu dia bole menang.. skrg baru ferguson tau yg man u dia tergugat.. dh la kalah ngan city ari tu.. tahniah ars crew.. go gunners!!! - otai gunners -

    ReplyDelete
  2. aku mana tengok. dah kata tak kuar kat astro kan.

    tapi sms alert yang tak putus-putus masuk semenjak jam 4 pagi berjaya mendebarkan aku sampaikan aku tak jadi nak sambung tido. ahhahaha...

    ye, cesc mmg pembangkit semangat nafsu untuk mencari gol!

    ReplyDelete
  3. SYUKUR ALHAMDULILLAH ARSENAL SEKARANG JADI PENDAHULU EPL...HAHA...BANGGA AKU SEBAGAI FAN ARSENAL MALAYSIA HARI INI.JALAN PUN ADA SEMANGAT SIKIT BILA LALU DEPAN KAWAN2 PENYOKONG TEGAR MU & CHELSEA..

    BARU DIA TAU...DORG INGAT ARSENAL NI CAP AYAM DAN AKAN TERKELUAR DARI SANGAT BIG FOUR EK...APAPUN TAHNIAH PADA AW DAN ARSENAL..MUDAH-MUDAHAN KONSISTEN DAN MENTAL KENA KUAT...

    ReplyDelete
  4. aku pun sib baik adik aku kejutkan..bangun2 tgk dh kena sebijik,haram tui...
    tp tgk arsenal penggang game lagi...pastu penalty plak,aku ingt nak kena dh...tp aku yakin klu arsenal dpt ja satu gol...cnfirm game nie akan jadi game Arsenal...
    Sekali sblm rehat Rosicky buh sebijik...confirm la 2nd Bolton sakit nak tahan asakan Arsenal..
    Alhmdulillah last2 menang gak...syokk woo game pagi td

    ReplyDelete
  5. Seputra : Ang tgk game tak ajk aku.. camni ka sedara? Hahaha! Apa2 pun, yang penting : Arsenal 'membedil' dari puncak Liga EPL.. Yeah!

    ReplyDelete
  6. yes!!!aku smpi awal giler ke tempat keje ari ni gumbira punya pasal arsenal menang, dah la menang direct jer top table..mcm x caye tp itu lah dia..hahah..

    pe pun tahniah yg x terhingga atas semangat juang yang ditunjukkan the gunners dan kewibawaan prof AW..aku harap arsenal konsisten habis pasni dan kekalkan kedudukan ni..

    err..seputra ko layan online mcmana, sopcast ke?apa web nya? free online ke members? aku layan paddy power dia kua live score je..nk jgk try kalu ada member2 kat sini yg bleh suggest kat mana2 web or sofware yg bleh tgk game arsenal secara live online..

    ReplyDelete
  7. terbaik punyaaa!! mmg terbaik....

    ReplyDelete
  8. Apis: hahaha...aku tgk ang baik punya duk layan tdoq,maleh nak ajak...
    Onars: ko buka asiaplatetv.net...tp ang kena download dulu la sopcast,...baru bleh tgk...tgk free ja
    KatakPisang: mmg terbaik dari yang terbaik saja

    ReplyDelete
  9. Seputra : Camtu ajaQ la kami.. kami bodo sunggoh bab nie.. Haha! Ilmu yang baguih2 jgn dok simpan.. nnt karat, tak guna lgsg.. Selamat beramal.. :P

    ReplyDelete
  10. korang buka ja asiaplatetv.net dulu...pastu download sopcast,klu tak da kat situ korang search ja kat google (SOPCAST)...past download tuh dh bleh tgk dh kat asiaplatetv.net...selamat mencuba!!

    ReplyDelete
  11. Baguih nie.. nnt aku donlod kt lappy aku.. tp klu takda, hang kena! Hahah! :P

    ReplyDelete
  12. ok seputra mekasih byk2..ko mmg hensem cam fabregas ar.. nanti eden torai donlod sopcast tu!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil