29 January 2010

Preview Arsenal v Manchester United


Persaingan di antara Arsenal dan Manchester United yang akan berlangsung di Stadium Emirates pada pukul 12.00 tengah malam esok akan disiarkan secara langsung di ESPN.

Arsenal harus menunjukkan mereka lebih hebat pada perlawanan yang akan berlangsung pada tengah malam esok berbanding ketika dikalahkan dengan mudah di sana, semasa semi final CL musim lalu.

Meskipun menang di Emirates pada semi final CL musim lalu,catatan menunjukkan bahawa United hanya pernah menang sekali dan kalah empat kali dalam sembilan perlawanan ketika berkunjung ke London.

Barisan kemungkinan Arsenal esok:

Almunia
Sagna - Gallas - Campbell - Clichy
Song
Denilson - Fabregas
Rosicky - Arshavin - Nasri

Alex Song mungkin tidak bermain jika tidak fit sepenuhnya lagi dan kemungkinan besar akan digantikan dengan Aaron Ramsey.

Bahagian pertahanan tampak kuat, dan meskipun tahap kecergasan Sol Campbell amat diragui, aku yakin bahawa dia pasti akan beraksi dengan baik dalam perlawanan ini berdasarkan pengalamanya bermain di EPL.

2 comments:

  1. 2010/2011 pun xde hal lah..nak x nak kene amik gak che mat ni..

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan