Keputusan Arsenal vs Manchester United


United buat pertama kali Man United berlebur harapan Arsenal untuk mempertahankan kekalahan di halaman sendiri. Harapan kemenangan pada malam ini Afham dapatkan kesukaran. Ternyata ia benar-benar terjadi kerana Arsenal sedang menghadapi masalah kesulitan di dalam membuat jaringan.

Penurunan Vermaelen di dalam barisan Arsenal pada malam ini agak mengejutkan kerana beliau masih dalam status cedera. Namun kelibatnya di dalam pasukan Arsenal berhasil dengan jaringan lipat walaupun Arsenal sudah ditegelami dengan 3-0 hasil jaringan Own Goal Almunia, Park dan Rooney.

Walaupun kemasukan Walcott Eboue dan Betdner tidak memberi perubahan keputusan perlawanan sehingga berlarutan ke minit akhir perlawanan. Persembahan Almunia memang jelas menunjukkan prestasi sebenar sebagai keeper bertaraf profesional. Cuak Miss Kick Own Goal - Itulah Almunia. Geram tol aku dengan Si Almunia nie. Jentera kurang tiada. So we need new Striker. But dah closing date in January transfer.

Comments

  1. Lemah tul tgk Arshavin lepas byk peluang..
    Dan MU dpt eksploitasikan kelemahan The Gunners..

    Apa sudah jadi ni...

    ReplyDelete
  2. HA HA HA HA!!! sorry guys. ur team got no future!!!

    ReplyDelete
  3. Aku rasa Arsenal mmg xde harapan nak menang apa2 cup thn ni.Selagi wenger kedekut nak beli player yg leh harap score, jgn mimpila nak menang apa2 title..

    Tgk MU main mlm td, teratur..Rooney mmg patut dipuji sebab ambil peluang sebaik mungkin..Sekali diorg wat counter attact, terus goal..

    Lg stu, target man arsenal agak lemah dan senang dikawal..

    ARSENAL LEMAH!!!!

    ReplyDelete
  4. kita harus akui pasukan kita kecil dan kurang kualiti..
    denilson N almunia bermain dgn sgt teruk..sakit hati tgk denilson 'berjalan' atas padang..ketiga2 goal berpunca dari denilson..
    1st-nani chip bola tu lepas denilson gagal tackle or block nani..
    2nd-denilson gagal mengawal rooney yg menyebabkan rooney selesa melakukan tendangan..xpressure..
    3rd-sb denilson terlepas bola kt tgh padang,then man u buat counter attack..

    so kesimpulannya ialah denilson adalah pemain yg gagal..

    ReplyDelete
  5. Sesungguhnya kekalahan semalam mudah-mudahan menjadi pengajaran yg baling berguna pada AW supaya JANGAN KEDEKUT TAIK IDUNG MASIN UNTUK BELI PEMAIN YG BAGUS DAN BERKUALITI...Jangan asyik nak latih budak2 hingusan jadi pemain nanti piala tah kemana,EPL tah kemana, silap2 budak2 tu pun lari ke kelab2 yg lebih besor lagi...

    Apa gunanya duit berjuta-juta, kelab terkaya dunia konon tp kedekut nak melabur demi kejayaan pasukan menjadi juara yg diidam-idamkan peminat...jika perpindahan Januari ini tidak dilaksanakan, tunggulah saat2 keaiban yg akan melanda the gunners lg...

    Malam tadi sungguh mengecewakan..Aku setuju denilson langsung tak ada impak dan dia juga punya kekalahan arsenal kerana malas mengejar& menjaga player2 MU..Maybe dia tiada rasa tanggungjawab coz kerja itu hanya untuk defender aje..aku harap AW study balik game MU supaya tidak berulang lagi kekalahan yg memalukan ini bukan shj pada Arsenal tetapi kita suma sebagai FAN Arsenal di Malaysia..

    Saat ini kita doakan supaya AW membawa masuk striker dan player baru Maurane Chamak dan Gianluigi BUFFON..amin....

    ReplyDelete
  6. aku x nampak denilson wujud ats pdg mlm td.. MU mmg patut dipuji kerana brjaya mghidu kelemahan arsenal.. AW kena beli striker yg x segan silu nk score, xkan nk tunggu dan hrpkan persie.. kalulah dikatakan x nak membazir, habis kalu dah mcm ni..apa? midfield kita dah best, striker je skrg ni..Liverpool ada torres, Chelsea ada drogba, Man Utd ada rooney...kita ada sape? bendtner..hadoyai..

    ReplyDelete
  7. jgn dilupa juga song agak gugup nak pegang bola atau pasing.

    sementara jentera serangan (sebelum walcott ngan bendtner masuk) malu2 kucing dalam kotak penalti.

    arshavin nak rembat jauh je senangkan nasri dan fabregas ade di belakang utk bermain one-two mcm rooney main ngan park-ji-sung atau nani. tapi asik tak menjadi disebabkan defender man u yang aku rasekan bukan bertaraf dunia pun malam tadi. evans ngan brown je pun.

    mmg jelas sgt arsenal takde target man yg boleh diharap mlm tadi. kalo tanye aku laa, aku lagi rela bagi bendtner main first-11. :P

    tapi ye laa. rata2 rate harga utk membeli striker mmg mahal yaa amat. apatah lagi kalo striker ada nama dan telah di-scout pasukan-pasukan ternama. adat laa kene bersaing sikit melabur duit.

    ReplyDelete
  8. padan muka wenger.. xnak ckp byk sbb ati sudah sakit n kecewa. mcm budak2 lwn org dewasa game smlm.. x fight langsung..

    ReplyDelete
  9. sy ykin manchester united pasti menang.........huhuhuhuhuhuh,,,,,,,,,,,

    ReplyDelete
  10. saya bengang dngan pengadil semasa mutd vs chelsea........

    ReplyDelete
  11. manchester united pasti menang....i like mutd

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil