Arsenal juga Top Gol King

Sebelum seputra masuk tdo, seputra nak kongsi bersama pasal satu fakta yang agak menarik untuk dikatakan kepada fan2 Arsenal. Selepas Arsenal mengunguli carta Liga buat seketika ini, Arsenal juga sedang mendahului carta jaringan gol bukan di England sahaja malah seluruh Eropah berdasarkan laporan yang dibuat mengambil kira liga utama di Sepanyol, German, Perancis, dan Italy.

Arsenal mengungguli carta jaringan di Eropah dengan purata gol untuk setiap permainan ialah 2.68, mengatasi Barcelona yang berada ditangga kedua dengan purata gol 2.56 per games. Manakala Real Madrid berada ditangga keempat dengan 2.33 per games. Dalam top 20 juga, kelab dari England mempunyai pasukan kelab dia top 5 purata gol per game. Chelsea yang berada ditempat kedua Liga pada ketika ini berapa pada kedudukan ketiga carta tersebut dengan purata gol 2.48 per game dan Manchester United berada dibawah Madrid ditempat kelima dengan purata gol 2.28.

Arsenal yang musim nie telah mencecah jaringan sebanyak 59 gol memberi gambaran yang pemain Arsenal tidak ketandusan jaringan, tetapi orang masih mempertikai kredibility Arsene Wenger apabila pasukan Arsenal mengalami kekalahan atau tidak menjaringkan gol pada musim ini. Tetapi semuanya terjawab apabila statistik menunjukan yang Arsenal merupakan pasukan free-scoring terhebat di Eropah buat masa ini. Seputra harap prestasi sebegini dikekalkan bagi merealisasikan impian penyokong untuk melihat Arsenal memenangi piala pada kali ini.

So, seputra rasa cukup smpai disini...Adios!!!

Comments

  1. hpefully trus no1 dlm sumenye...
    ars mane pnh 1gol je masuk...aish....

    ReplyDelete
  2. hmmm dah takder lagi anthem 1-0 to the arsenal macam zaman George Graham dulu.

    ReplyDelete
  3. bukan xde la..cuma kureng jer skrg ni...sbb Gunners slalu lps dlu..then baru score & make wonderful, memorable comeback..we should sing "We are top of the league"..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil