Posts

Showing posts from December 13, 2009

Player Rating: Arsenal 3-0 Hull City

Image
Player Ratings:
Almunia6.0
Was never put under too much pressure. Kicking was poor - saved a penalty, but it wasn't very well struck in all honesty.

Eboue7.0
Certainly attacked better than Sagna would have, and coped well defensively.

Gallas7.5
Had a good all round game.

Vermaelen7.0
Good game.
Silvestre5.0 The berk gave away a penalty. It was harsh, but if he had kept his hands to himself the referee wouldn't have had a decision to make. Was about as sprightly going forward as a mangled tortoise.
Song7.0 Needs to concentrate more, sometimes passes without looking and drops the team in it. Otherwise had a pretty decent game.

Denilson7.5
Scored with a good free-kick, passing was better than usual.
Diaby8.5 ~ STAR MAN
This was the best I have seen Diaby play for a long, long, long, long, time. Hopefully he can regain some confidence now and push on.
Nasri6.5
Played ok, but far from outstanding.

Eduardo7.0
Somewhat back to normal; his finishing was a bit rusty but managed a classic poacher's go…

Boo ManU and Boo Liver Fool

Image
Sorry to say to MU Fans..

Champion League Draw 2008/2009

Image
VfB Stuttgart - Barcelona
Olympiakos - Bordeaux
Inter - Chelsea
Bayern Munich - Fiorentina
CSKA Moscow - Sevilla
Lyon - Real Madrid
Porto - Arsenal
AC Milan - Manchester United

Copy from : Miro Cornerz

Updated kecederaan Fabregas dan perpindahan pinjaman Wilshere

Image
Ini berita yang baru saya terima berkenaan kecederaan Fabregas. Berita baik buat Fan2 Arsenal semua, Wenger mengesahkan bahawa Fabregas tidak mengalami kecederaan jangka masa panjang. Setakat ini Wenger hanya mengatakan bahawa Fab akan berehat paling lama pun selama 10 hari.

Wenger berkata:
"Cesc had a scan on Thursday. We have not had the result yet. The only thing that is sure is that he will not play on Saturday. Beyond that, it all depends on the scan. Is it a tightness that just presents a small risk on Saturday or is it a slight strain – grade one or two? We'll know that later. If it is a tear it is a small one and the maximum would be ten days. So it is not long-term."

(Cesc menjalankan rawatan imbasan pada khamis. Kami belum dapat keputusannya lagi. Apa yang pasti dia tidak akan bermain sabtu ini. Perkara yang lain terserah pada keputusan imbasan. Kita akan tahu kemudian apakah tahap kecederaannya. Jika ada kesan koyakan ia hanyalah kesan koyakan kecil dan maksimum…

Barcelona: Fabregas akan sertai kami

Image
Sebelum saya teruskan dengan berita mengenai fabregas ni saya terlebih dahulu nk ucapkan tahniah pada pasukan bola sepak Malaysia kerana berjaya merangkul emas dalam sukan sea di Laos, Syabas Malaysia!! Malaysia boleh!!

Ok hari ni blog kita agak panas sikit dengan isu berkenaan komen2, teguran2 dan kutukan2 yang agak sensitif untuk saya katakan di sini. Saya percaya pengutuk2 tu semua bukannya fan Arsenal kerana fan2 Arsenal semuanya baik2 dan bijak2 belaka. Just ignore them ok!

Berbalik pasal Barcelona dan Fabregas. Kelab juara eropah, Barcelona ni tak habis2 dengan perancangannya untuk mendapatkan fabregas walaupun semua sudah sedia maklum bahawa Fabregas ingin kekal dengan Arsenal dan Wenger sendiri bertegas tidak ingin menjual pemain sepanyol berusia 22 tahun ini.




Terbaru, pada hari ini presiden Barcelona, Joan Laporta menyatakan pada media bahawa mereka telah pun menyiapkan dana untuk membawa Fabregas kembali ke Barcelona. Akhbar The Sun melaporkan Laporta menyatakan bahawa kelab Ca…

Bye-bye

Okey ini merupakan artikel terakhir Atikah untuk Arsenal Malaysia minggu ini.. Atikah lepas ini akan pergi bercuti bersama keluarga.. So Atikah akan kembali memulakan tugas Atikah kembali sebelum perlawanan menentang Aston Villa minggu depan.. Dan sebelum itu Atikah juga nak pertahankan diri Atikah..

Tentang artikel post match menentang Burnley yang Atikah buat.. Okey Atikah sedar ramai pengunjung baru di dalam blog ini.. Tetapi kalau pengunjung baru tanya kepada pengunjung yang mula-mula lihat Atikah buat artikel di Arsenal Malaysia.. Inilah cara Atikah tulis selama ini..

Atikah dari mula dan x akan pernah sesekali tukar cara Atikah tulis artikel Atikah.. Semua yang Atikah tulis sememangnya dari luahan hati dan dari segi pandangan Atikah.. Sama ada anda nak ikut atau tidak itu terserah.. Itu hak kita nak bagi pandangan peribadi..

Tentang dari fakta pula Atikah x pernah mereka-reka cerita.. Semuanya dari sumber yang boleh dipercayai.. Tetapi jika dari post match perlawanan kesemuanya dar…

Wenger: Kecederaan Fabregas dan Seri dengan Burnley

Image
Menurut Arsene Wenger, Fabegas akan terlepas perlawanan sabtu ini menentang Hull.

Wenger bercakap mengenai kecederaan Fabregas:

"He is injured but for how long I don’t know. It is a hamstring. He will not play on Saturday"
(Dia cedera dan untuk berapa lama, saya tidak tahu. Ia adalah kecederaan hamstring. Fabregas tidak akan bermain sabtu ini)

Wenger bercakap mengenai perlawanan seri dengan Burnley:

"The most difficult part was to start well and be 1-0 up. After that we became a little bit easy. At 1-1 we understood it was a real cup game. That is what it was really. We were a bit jaded physically and in the final third, we lacked a little bit of sharpness. They played a committed cup game. The second half was us dominating without really being decisive. They only played with counter-attacks but they did it very well."

(Perkara yang paling susah adalah untuk bermula dengan baik dan mendahului 1-0. Selepas itu kami mula leka dan apabila 1-1 barulah kami sedar yang ia adal…

Seri pulak dengan Burnley

Adoyai kenapa bila lawan team lemah Arsenal tak mampu menamatkan perlawanan dengan tiga mata penuh.

Kali ini seri pula dengan Burnley. Memang diakui Burnley pernah mengejutkan pasukan atas tapi kenapa bila telah menguasai perlawanan masih tidak mampu mencari gol-gol yang dicari.

Kekalahan ini pastinya menyakitkan hati peminat-peminat memandangkan Chelsea dan Manchester mencatat kemenangan manakala kita hanya meninggalkan Aston Villa dengan satu mata sahaja.

Rasanya bulan Januari Wenger dan team perlu mencari seorang penyerang berbisa untuk memastikan percubaan mendapatkan piala tidak tinggal impian..

Sekian,

Zool ligakampung

Arsenal seri Fabregas Injured

Image
Arsenal terpaksa berkongsi mata dengan Burnley dan sekali lagi mensia-siakan peluang untuk memberikan saingan sengit untuk Chelsea dan Manchester United.. Namun disebalik kemungkinan Fabregas terpaksa berehat seminggu fan Arsenal terpaksa melihat aksi paling teruk Vermaelen..

ALMUNIA
SAGNA-----GALLAS-----VERMAELEN-----SILVESTRE
WALCOTT-----FABREGAS-----SONG-----DIABY-----NASRI
ARSHAVIN
Seawal minit kedua Arsenal hampir sahaja ketinggalan apabila Vermaelen hampir saja menjaringkan gol sendiri namun reaksi pantas dari Almunia menyelamatkan keadaan.. 5 minit kemudian Fabregas memberikan pendahuluan selepas merembat dari dalam kotak penalti ke sudut tepi pintu gol..

Thomas Vermaelen sekali lagi membuat kesilapan apabila menerjah keras pemain Burnley di dalam kotak penalti pada minit ke-27.. Burnley dengan mudahnya menyamakan kedudukan.. Tidak cukup fan Arsenal kecewa dengan aksi Vermaelen, Arsenal terpaksa melihat Fabregas dikeluarkan kerana mengalami kecederaan..

Atikah diberitahu physiotheraph…

Silvestre, Traore, Almunia & Fabregas

Image
Okey Atikah baru je dapat kepastian dari mak Atikah yang kami akan berangkat ke Kuala Lumpur sebelum menaiki kapal terbang untuk ke Sarawak pada hari Jumaat.. So nampaknya Atikah ada masa nak buat post match lawan Burnley sebelum pergi bercuti ke Sarawak dan kembali InsyaAllah pada hari rabu.. Dan sebelum Atikah terlupa jangan lupa ke blog Arsenal Ladies Malaysia untuk berita terkini tentang pasukan Ladies Arsenal..

Armand Traore disahkan berkemungkinan direhatkan selama 10 hari selepas disahkan mengalami kecederaan hamstring gred satu.. Traore mempunyai peluang 50-50 untuk kembali menentang Aston Villa minggu depan di mana dijangka Clichy akan kembali dari kecederaan..

Wenger juga sempat mengesahkan yang Silvestre akan berada di bek kiri malam ini mengantikan Traore berbanding Eboue diturunkan untuk mengisi kekosongan tersebut.. Namun ada satu berita baik untuk Silvestre..

Wenger mengesahkan akan bertemu Mikael Silvestre pada Mac tahun depan untuk membincangkan tentang masa depannya ber…

Perpindahan Januari: "saya menanti kepulangan pemain cedera"-Wenger

Image
Disebalik gosip-gosip perpindahan yang mengatakan Arsenal nak beli pemain tu, nak beli pemain ni, bos Arsenal, Wenger akhirnya membuka mulut meluahkan perancangannya mengenai perpindahan januari yang kurang sebulan saja lagi dari sekarang.

Arsene Wenger mendedahkan beliau lebih cenderung menanti kepulangan pemain-pemainnya yang cedera daripada memikirkan untuk membeli pemain baru.

Wenger dalam temu bualnya berkata "orang boleh mengatakan apa saja mengenai perancangan saya pada januari nanti. Setiap kali ada pemain yang cedera atau prestasi kelab menurun, mereka akan menggesa saya untuk membeli pemain. Hanya itu saja cara yang mereka dapat fikirkan sedangkan terdapat bermacam-macam cara lagi yang kita boleh lakukan. Saya sudah lali dengan semua itu."

Mungkin kenyataan Wenger ini menampakkan betapa tipisnya harapan kita untuk melihat pemain baru dibawa masuk oleh Arsenal januari nanti tapi jangan bimbang, apabila Wenger ditanya mengenai RvP, ini jawapan Wenger:
"Robin Van Per…

Pre Match : Arsenal VS Burnley

Image
Okey sebelum Atikah mulakan artikel nie Atikah nak buat pengumuman yang Atikah akan pergi cuti-cuti malaysia bersama keluarga ke Sarawak lebih kurang seminggu.. So Atikah x akan postkan berita terkini tentang pasukan Arsenal bermula esok.. Tapi Atikah yakin penulis-penulis lain akan berikan berita terkini tentang Arsenal..

Arsenal akan berkunjung ke Burnley malam ini dengan misi terus memberikan tekanan kepada Chelsea dan Manchester United untuk gelaran juara liga walaupun kehilangan seorang tonggak utama pasukan iaitu Van Persie..

Atikah baru sahaja dimaklumkan oleh staf perubatan Arsenal dan Wenger sendiri yang Denilson mengalami kecederaan yang sama menyaksikannya direhatkan selama 2 bulan.. Denilson dihimpit kecederaan belakang sekali lagi.. Namun kali ini Atikah dan Wenger mengharapkan yang kecederaannya tidaklah terlalu serius untuk memastikan dia mengisi kekosongan yang akan ditinggalkan Song bulan depan..

Seperti yang Atikah jangkakan Traore mengalami kecederaan hamstring.. Dan m…

Arshavin the hero in Anfield again!!

Image
ALMUNIA
SAGNA-----GALLAS-----VERMAELEN-----TRAORE
FABREGAS-----SONG-----DENILSON
WALCOTT-----ARSHAVIN-----NASRI

Secara jujurnya Glen Johnson yang membuatkan Arsenal menang.. Dua kesilapannya digunakan sepenuhnya pemain Arsenal untuk menundukkan Liverpool 2-1 walaupun ketinggalan pada separuh masa pertama..

Sejujurnya Atikah menyifatkan first half memang teruk untuk pasukan Arsenal.. Dengan gol yang dijaringkan Dirk Kuyt sepatutnya tidak gol jika Almunia lebih berhati-hati dengan keputusannya untuk keluar menumbuk bola keluar..

Atikah sememangnya dah mula memaki hamun Arsenal sebaik mereka menuju ke bilik persalinan.. Namun Atikah cuba fikir dengan positif dengan mendengarkan lagu dari artis kesukaan Atikah iaitu Taylor Swift.. Sedikit sebanyak lagu tersebut membantu Atikah untuk terus positif..

Mula saja separuh masa pertama Arsenal mula mengasak dengan Wenger menukar posisi Walcott yang beraksi di tengah diapit oleh Nasri di sebelah kanan dan Arshavin di sebelah kiri.. Minit ke-50 hasil han…

Highlight Arsenal v Liverpool 2-1

Goal Kuyt:1-0



Goal Johnson (og):1-1



Goal Ashavin:2-1 terbaikk!

Highlight yang sempat seputra rakamkan wat kenang-kenangan exclusive kat Arsenalmalaysia dari Arsenalist.com.We all Love Arsenal!!adios!

Tahniah Arsenal! Tahniah Arshavin!

Image
Arsenal menundukkan liverpool dengan jaringan 2-1 di Anfield. Arsenal berjaya bangkit dari ketinggalan 1-0 pada separuh masa pertama hasil jaringan si kunyit. Walau bagaimanapun Arshavin sekali lagi menyeksa liverpool selepas membolosi liverpool dengan 4 gol musim lalu, kini Arshavin dengan jaringan gol kemenangannya 8 minit selepas gol sendiri glen johson pada minit ke 50 menyebabkan penyokong liverpool kempunan 3 mata buat kesekian kalinya. Arshavin memang terbaek lah beb!! Kami sayang Arshavin!! haha terover pulak. Ok2 berbalik pada analisis perlawanan, secara keseluruhannya Arsenal menentang 1st eleven terbaik liverpool dengan torres dan gerrad bermain termasuk aquilani.


Taktau nak cakap ape lagi, memang Arsenal berjaya mendahului liverpool dari segi serangan dan pertahanan. Corak permainan Arsenal pon cantik malam tadi terutama pada 2nd half. Arshavin sekali lagi membuktikan kredibilitinya sebagai penyerang yang hebat. Song, denilson dan Nasri tak kurang hebat juga malam tadi. Mer…

Win 1-2 against Liverpool - Ashravin Goal!!

Hurray!!! Ashravin Goal!!
At last, Menang Jugak
Tomorrow makan posperity Mc Donald..
Member belanja Afham

Result:

Liver 'fool' 1
Arsenal 2

Liverpool: Reina, Johnson (Degen 72), Carragher, Agger, Aurelio,Mascherano (Aquilani 65), Lucas, Kuyt, Gerrard, Benayoun (Ngog 79), Torres.
Goal: Kuyt 41

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore, Fabregas, Song, Denilson, Walcott (Diaby 70), Arshavin, Nasri.Goals: Johnson og 50, Arshavin 58

Ref: H Webb Att: 43,853

Ars...Arshavin & Arsenal

Image
Seputra baru lepas balik dari Anfield,buat semua fan Arsenal kat bumi nie Arsenal berjaya tewaskan Liverpool 2-1 hasil jaringan sendiri Glen Johnson dan Arshavin..bukan main meriah lagik seputra rasa suasana kat Anfield.

Dengan kunjungan Alonso,permata Liverpool yg telah berpindah ke Real pada awal musim ini,Liverpool perlu menang perlawanan mlm ini.Tetapi Arsenal juga mahukan kemengan bagi merapatkan jurang dengan Chelsea.Separuh masa pertama tak banyak yang seputra banggakan dari Young Gooners sebab gerakkan tak lancar dan serangan tak da langsung macam kebuntuan idea.Hasilnya Liverpool berjaya mendahului hasil free-kick yang gagal dikeluarkan oleh Almunia yang bermain agak goyah malam nie dan Kuyt mengambil kesempatan untuk menjaringkan gol.Tamat separuh masa pertama seputra sempat ke bilik persalinan mendengar perancangan Wenger untuk mengempur Liverpool.

Separuh masa kedua bermula agak baik dengan Arsenal terus melancarkan serangan,dan hasilnya pada minute ke-50 Arsenal akhirnya be…