Posts

Showing posts from November 15, 2009

Sedih dengan kekalahan

Rekod kekalahan 13 kali berturut-turut lebur dengan mudah apabila kekalahan tipis 1-0. Kelihatan pemain-pemain Arsenal seperti keletihan untuk bermain pada perlawanan tersebut. Persembahan Armand Traore terlalu gugup dan masih mentah. Oleh yang demikian Sunderland lebih menumpukan kepada bahagian tengah dan bahagian kiri mereka. Jarang sekali melihat Armand Traore membuat overlap seperti Gibbs dan Chilchy.

Padang licin satu punca permainan yang terbaik tidak dapat dipersembahkan kerana sering kali melihat pemain agak terlalu mengawal untuk melakukan larian, gelicik dan sebagainya. Walaupun begitu. Tahniah buat Song kerana berjaya menyelamat keadaan dan mengawal bola dengan baik.

Jesteru itu ini menjarakkan lagi kedudukan antara Arsenal dan Chelsea. Perlawanan minggu depan Arsenal vs Chelsea ini Arsenal perlu melakukan sesuatu dan meletakkan harapan yang tinggi untuk memburu kemenangan. Diakui perlawanan tersebut pasti sukar apabila dilihat dengan keputusan Chelsea mengalahkan Wolverhamp…

The Gunners tewas di tangan Sunderland..

Bagi aku, kekalahan di Stadium of Light adalah percaturan Arsene Wenger yg tak menjadi.. Meletakkan Andrey Arshavin di bangku simpanan dan tidak menurunkannya di awal babak permainan adalah suatu yg tidak berbaloi buat pasukannya..

Nampaknya Chelsea semakin menjauhkan jurang kepada 8 mata walaupun The Gunners masih berbaki 1 perlawanan.. Dengan Manchester United menghadapi kunjungan Everton di Old Trafford, Arsenal bakal jatuh ke tangga ketiga liga jika United dapat mengalahkan Everton..

Siapa yang akan direhatkan?

Terbaru yang aku dgr! Walcott dan Denilson akan diturunkan menjelang perlawanan menentang pasukan Sunderland di Stadium of Light.. Namun begitu, Andrey Arshavin akan direhatkan bagi perlawanan ini nanti kerana keletihan selepas mengemudi pasukan Rusia pada perlawanan Kelayakan Piala Dunia Play-Off menentang Slovenia Rabu lalu.. Jika begitu, bagaimanakah corak permainan Arsenal pd mlm ni ye? Kita saksikan Astro 813 pada jam 11:00pm nnt.. Jangkaan aku, keputusan malam ni memihak kepada Arsenal 3 - 0 Sunderland..

Barisan Kemungkinan : Sunderland vs Arsenal

Minggu nie Liga Perdana Inggeris bersambung balik selepas rehat selama 2 minggu.Minggu nie Arsenal akan bertandang ke Sunderland yang mana pertemuan ini dianggap penting buat Arsenal bagi mengekalkan kedudukan di tempat ke-2 dan merapatkan jurang perbezaan mata dengan Chelsea yang berada di tempat pertama.Mari kita sama2 melihat barisan kemungkinan Arsenal.
Arsenalmalaysia's Predicted IX Almunia Sagna--Gallas--Vermaelen--Silverster Cecs--Song--Nasri Rosicky--Eduardo--Arshavin Sub: Mannone,Senderos,Eboue,Ramsey,Vela,Denilson,Merida. Berdasarkan kesebelasan utama yang seputra buat,fan Arsenal boleh la menarik nafas sket sebab mengikut laporan dari spy seputra...Denilson,Vela,Fabianski dan Traore dah kembali cergas dan berkemungkinan besar akan bermain pada perlawanan sabtu ini.Tetapi seputra tak mahu membuat andaian yang keterlaluan kerana keempat-empat pemain tersebut baru saja sembuh dari kecederaan yang panjang.Kemungkinan mereka akan ditempatkan dibangku simpanan kecuali sekiranya esok…

Hand of God Two by Thierry Henry

Pasukan yang layak untuk Piala Dunia

Copy dari http://www.blackfuehrer.blogspot.com/

NEGARA YANG LAYAK:

1. AFRIKA
- Algeria (29) - Ivory Coast (19)
- Nigeria (32) - Cameroon (14)
- Ghana (38) - Afrika Selatan (85)

2. ASIA
- Australia (24) - Korea Utara (91)
- Jepun (40) - Korea Selatan (48)

3. EROPAH
- Denmark (27) - France (9)
- Greece (16) - Netherlands (3)
- Serbia (20) - Slovenia (49)
- Switzerland (13) - England (7)
- Germany (5) - Italy (4) - JUARA BERTAHAN
- Portugal (10) - Slovakia (33)
- Spain (2) <<>

4. AMERIKA UTARA, TENGAH & CARIBBEAN
- Honduras (35) - Amerika Syarikat (11)
- Mexico (18)

5. OCEANIA
- New Zealand (83)

6. AMERIKA SELATAN
- Argentina (6) - Chile (17)
- Uruguay (25) - Brazil (1)
- Paraguay (21)

* ( ) - Ranking Terkini FIFA

** Undian kumpulan akan diadakan pada 04 Disember 2009

Download Jadual Perlawanan:
http://www.fifa.com/worldcup/matches/

New Deal For Dudu

Syukur Alhamdulillah (baca dgn gaya cam iklan Bio-Aura ok)...hahaha...Brazilian-born Striker, Eduardo da Silva atau nama santifiknya Dudu telah mengukir tanda tgn nya kat kertas kontrak untuk terus berjuang bersama rakan2 seperjuangan dgn Arsenal. So, fitnah yg x berasas yg mengatakan team Bangau yg xkan berjalan seorang diri dan bakal lumpuh dan xbleh berjalan dah ingin menyunting bunga yg dulunya layu dek dicantas pemain Birmingham City dan sekarang sudah mekar kembali di Taman Ashburton Grove..Bleh blah la woi...hahaha..



Dudu, 26 thn yg join Arsenal dari Dynamo Zagreb pada 2007 dan antara pemain Arsenal yg malang dikalangan yg termalang dek kerana berada kecederaan paling ngeri dalam era ini, pada Feb 2008. Walau bagaimanapun dalam 48 penampilan dalam kesebelasan utamanya bersama Arsenal, dia telah 18 kali merobek gawang oppenent. Selayaknya ia digelar Fox in The Box...Tgklah ketika dia mewakili Crotia baru2 ni...2 bijik meledak gol. Ini kerana dia mempunyai…

The Gooners Buat Kerja Amal

Image
Semperna International break nie bintang2 arsenal telah mengambil kesempatan membuat filem pendek untuk tujuan amal bagi memberi sumbangan kepada Great Ormond Street Hospital Children's Charity yang mana persatuan ini bernaung di bawah kelab Arsenal.Filem tersebut dibintangi oleh Theo Walcott,Cecs Fabregas,Andrey Arshavin dan Bacary Sagna dengan berkostiumkan pelbagai jenis haiwan.
Untuk menoton filem pendek tersebut boleh tengok kat beagoonerbeagiver.org. Spy seputra wat masa skrg tak da sgt berita pasal skuad arsenal.Jadi tuk update perkembangan saja la seputra masukan info nie tuk tatapan korang.Sambil kita bersukan bleh beramal.Sok i'Allah seputra akan wat info pasal perkembangan dan kemungkinan barisan bayangan Arsenal tuk game sabtu nie.Adios Amigos!

Kesebelasan Utama Arsenal Cedera

Image
Khabar berita tidak menggembirakan apabila diketahui Kieran Gibbs turut serta kesebelasan utama kecederaan. Apa yang saya lihat, kita mampu membuat satu team injured. Formasi yang sesuai pada ketika ini ialah 4-4-3.

FabiaƄski

Gibbs - Djourou - Clichy - Traore

Walcott - Denilson - Wilshere

Van Persie ( Captain) - Vela - Bendtner

Mampukah Eduardo ambil tugas Van Persie?

Image
Satu persoalan timbul apabila diketahui umum penyerang utama ArsenalFC, Van Persie mengalami kecederaan yang memaksa berehat selama sekurang-kurang 6 minggu . Adakah mampu Eduardo mengambil tugas Van Persie sebagai penyerang utama THE GUNNERS!!

LAGI BINTANG ARSENAL CEDERA!

Image
Kali ni bintang tengah Arsenal, Abou Diaby yg bermain utk negaranya Perancis telah cedera.. Sehingga kini tak dapat dipastikan lagi spesis kecederaannya.. Nampaknya makin ramai la pemain Arsenal cedera..

Ni semua gara-gara perlawanan persahabatan dan kelayakan Piala Dunia yang kini berlangsung la.. Benar jua kata Wenger dan Benitez bahawa perlawanan spt ni akan mendedahkan pemain kepada risiko kecederaan.. Jgn lepas ni kita kehilangan lebih ramai pemain, sudah la.. Mari kita sama-sama berdoa utk kesejahteraan pemain yg kita sayangi.. AstaLaviSta!!

Fabregas ke Barca?

Image
Lagi-lagi Barca..x abis-abis citer pasal kelab perasan hebat ni. Sekarang ni, citer pasal mereka offer Yaya Toure dan Bojan Krkic nak ditukar dengan Cesc Fabregas lak. Barca dah memang bertekad giler sampai sanggup buat swap deal yang boleh merugikan kantung mereka sendiri. Pelik betul la diorang nih. Khabar terbaru, Barca offer Yaya dan Bojan disebabkan mereka berdua ni ada saingan sendiri untuk kesebelasan utama Barca. Yaya disaingi hebat oleh Seydou Keita manakala Bojan disaingi hebat oleh Pedro dan Jeffren Suarez. Barcelona seboleh-bolehnya nak konformkan transfer dalam masa terdekat ni untuk next summer transfer. Saya rase la. Kalau kat dalam team Spain pun mereka teragak-agak nak utamakan Cesc dalam pasukan apetah lagi team Barca yang perasan kuat dan hebat tu.

Arsenal vs Barcelona?

Kadang-kadang saya tertanya-tanya gak. Kenapa nak bandingkan Arsenal dengan Barcelona. Memang! Kedua-dua kelab ni bermain 'beautiful football'. Ada yang kata, Arsenal masih jauh kalau nak dibandingkan dengan Barca. Arshavin sendiri pun pernah menyatakan Arsenal kekurangan 2 pemain berbanding Barca. Tapi saya tak besetuju. Mari kita sama-sama buat perbandingan antara pemain Barca dangan pemain Arsenal. Dalam kurungan adalah menunjukkan pasukan yang lebih baik dalam posisi tersebut.

Gol Keeper- Almunia dan Valdes. Dari segi pengalaman sememangnya Valdes lebih berpengalaman. Dia terlebih dahulu bermain sebagai Gol Keeper  utama untuk Barca berbanding Almunia yang dapat bermain selepas pemergian 'the Great' Jens Lehmann. Namun, pada saya abiliti Almunia lebih bagus daripada Valdes. Kekurangannya, Almunia sering hilang fokus. Dia perlu elakkan perkara tersebut jika dia menanam hasrat untuk menjadi Gol Keeper terulung dunia. (BARCA)


Bek Kanan- Arsenal sering menggunakan Sagn…

Sekitar Perlawanan Persahabatan Antarabangsa

Image
Assalamualaikum semua,aku spy baru kat arsenalmalaysia nie,seputra_reyes...nie 1st time aku menyepy tuk tatapan fan arsenalmalaysia nie.Mula sekali aku nak highlight sekitar intenational break nie,aku hope semua fan dapat bersabar atas apa yang menimpa bintang kesayangan kita, van Persie.






Apa yang terjadi pada RVP bukanlah di sengajakan selepas Giorgio Chiellini membuat terjahan dalam kotak penalti dan RVP menyatakan yang terjahan tersebut bukan bertujuan mencederakan dia.Baik betul orang Belanda sorang ni,tapi dia dijangka akan berehat selama 4 minggu ke 6 minggu.Sepanjang ketiadaan beliau,Eduardo akan mengambil alih selaku penyerang tunggal bersama-sama Arshavin.




Tahniah pada Russia yang menang perlawan pertama play-off menentang Slovenia,yang mana Arshavin beraksi dalam perlawanan tersebut.Gol kedua Russia iaitu gol kemenangan Russia hasil gerakan dan umpanan Arshavin.Russia menang 2-1 dan mempunyai kelebihan pada perlawanan kedua pada 18 Nov nie.Aku nak tgk Arshavin main Piala Dunia…

Khabar Angin Melanda Emirates Lagi..

Image
Ni lagi satu berita tentang musim perpindahan akan datang.. Pertahanan Arsenal, Philippe Senderos mengakui akan meninggalkan kelab untuk mencari kesebelasan utama dalam pasukan bolasepak.. Pemain pertahanan ini yang pernah dipinjamkan kepada AC Milan pada musim lepas telah kehilangan posisinya kepada Thomas Vermaelen.. Erk? Btol ke? Aku tak berapa kaji sgt.. Wu wu.. Yg pasti, setelah kemasukan Thomas Vermaelen, Wenger tidak lagi menurunkannya pada perlawanan liga.. Walau apapun, semua tu terpulang kepada Wenger sama ada untuk menyimpannya atau membiarkan saja dia pergi apabila jendela perpindahan dibuka nanti..

Lagi2 Krisis

Image
Adoyai...!!!...Sialan tol la international friendly ni...patut la kebykkan manager club di serata dunia ni sependapat dgn aku...friendly2 camni lah boleh memhancurkan persembahan permainan team2 dlm liga...Aku memang kurang gemar dengan friendly yg diadakan tgh2 season camni...apa kes woi..tgk skang membawa problem kepada Arsenal skang. RVP out for 2 month or maybe more than that...ni suma pasal clash ngan Italy semalam...Sumber berita mengatakan Chiellini yg membuatkan on form striker kita injured...injured apa? serious ankle injury...serius tu beb...macam2 hal la...patutnya main lepak2 sudah la xyah la injuredkan org...lahanat ar ko Chiellini..hahaha...Korang menang pun dapat point FIFA jer...tp game Belanda-Itali semlm seri telur ayam 2 bijik jer...apa yg besh...kan2









Ni pulak kisah rival kita yg memang tgh nak mampos performance diorang. Manager nyawa2 ikan, Benitez dan sekutu2nya bersiap sedia untuk pecahkan tabung untuk bid Brazil -born Crotian Striker, Dudu (bukan nama sebnr) dgn…